Wednesday, January 5, 2011

Anon Bercas Negative....

Wahai anon-anon yg bercas negative di blog ini....

Salam sejahtera buat kamu.....

Terima kasih kerana sudi membaca blog eynda....terima kasih jugak kepada yg sudi berikan komen....

Eynda hargai komen kamu....eynda terima teguran kamu dgn senyuman.....

Tapi eynda akan rasa lebih terharu kalau anon2 tahu adab menegur orang lain....

Kena belajar menegur dgn sopan....

Bukan dgn cara menghentam....mengeji....menyindir....masa kecik dulu mak pak kita dah ajar kan jadi anak yg baik...mak pak sentiasa doakan kita jadi orang yg tinggi budi bahasa....

Eynda mengaku eynda bukan muslimah sejati....dan eynda tak mintak orang letak eynda ditahap terpuji....eynda tak suka jadi pretender....kalau kamu pembaca blog eynda dari dulu lagi banyak yg kamu boleh pelajari tentang hidup eynda....

Pendek citer...kalau tak suka dgn cara eynda...tak payah la susah2 baca blog ni....kalau ada di facebook eynda, kalau rasa menyampah dah dgn eynda, sila la removekan diri.... kalau tak kenal sape eynda, tak payah susah2 nak jadi judge.....kalau nak jadi judge jugak...eynda harap kamu dah cukup sempurna utk jadi judge kepada orang lain!

Owwhhh ye....nak jadi anon di sini boleh aje...sebab kamu tulis anon...atau nama tak berlink kan....boleh cakap apa saje....tapi jangan tak tahu...eynda boleh tahu lokasi kamu....eynda boleh tahu alamat jalan kamu....cuma eynda tak suka cari pasal dgn orang....eynda anggap anon2 bercas negative ni penyeri blog eynda....takkan nak komen yg best2 aje kan...yg bodek2 aje kan...sekali sekala nak jugak rasa tekanan darah naik zasssss...tinggi hahahah....tapi eynda tetap senyum....sebab kalau blog dah ada anon ni maknanyer eynda dah ada peminat!!! :-D

So all the best to anon2 yg bercas negative....ramai lagi yg belum perkenalkan diri kan...ada yg sanggup guna satu IP tapi guna dua ID hehehe...macam2 la kamu2 ni :-D

Ingat ye...kalau kamu mengumpat sape2...kamu wajib meminta maaf direct dgn org yg diumpat ye.....marilah kita bersihkan jiwa raga....kalau nak tegur laser cemana pun cerminlah diri kita dulu....cukup sempurnakah?? So pikir-pikirkan lah :-D




** Pakai cap pun jadi isu....atleast eynda tak pernah jadi anon kat mana2....takde masa la nak cari kesalahan orang lain...diri sendiri pun memang dah konfirm tak betul wakakakaka....



Sekian....


I love u all!!

30 comments:

Snowwhite Zone said...

oh psl anon... ala pedulikkan ajer.. manusia ni bkn suka tgk org lain senang... better pedulikan, lm2 letih la depa..

i_sofia said...

pelik la kan, kalau dah tak suka, xyah la nk kutuk2 guna nama anon. lebih afdal kalau tegur tu guna nama sebenar. boleh jugak kita berterima kasih direct ke dia kan?? hehehe.. apa2 pun akak, teruskan menulis .. :)

millipedemom said...

Masyaallah. Kak Eynda, just delete their comments lah takyah baca sakitkan hati kita je. Kita susah2 post, dia senang2 je hantammm... only Allah's judgment is truly important wallahualam. Love your blog! Keep on posting!

ibh said...

Tu tandanya..akak glamour..
Tak pa lah kak..kurang2 dia salah satu penyumbang trafik akak jg kan..hehhehe..
Tak suka..tp masuk juga baca n3 tuh..heee

dianaibrahimali said...

pedulikkan ajer.........

dianaibrahimali said...

pedulikkan ajer.........

Snowwhite Zone said...

Anis suka ayat Eynda yang ni. Pasal 3 minggu lps anis kn kutuk kaw2 ngn sorg ppuan ni...

"Ingat ye...kalau kamu mengumpat sape2...kamu wajib meminta maaf direct dgn org yg diumpat ye.....marilah kita bersihkan jiwa raga....kalau nak tegur laser cemana pun cerminlah diri kita dulu....cukup sempurnakah?? So pikir-pikirkan lah :-D"

Yan said...

Alahhh tak yah layan lah Eynda.. Buat tinggi darah je.. U tau sapa u dah lah...

Anne said...

Tak yah layan anon2 semua tu eynda. Stay cool jer & doakan suatu hari nanti anon2 ni akan apologise personally kat eynda.

Keep on blogging :)

Kaseh said...

anon tu tak berapa celik IT la kot..tu yg dorang taktau skang ni dah leh detect je dorg dari mana.. hehe saman je eynda... tapi kan betol ckp eynda..biasa kalau blog yg dijejaki anon ni maknanya blog tu femes..sebab tu dorg jejak..so wat dek je dah.. anon ni takleh ditegor.. makin ditegor makin dorg suka tu...buang masa eynda jek layan nanti..

j.u.l.i.e said...

kak eynda, jgn reply komen2 anon yg -ve, just ingnore them.,tu tips yg sy dpt dlm berblogging,manusia mmg suka provocation,kalo kita reply or layan,nti akan jadi lebih teruk.kita berblogging ni utk suka2,release tension dan share something with reader kan,bkn nk tambahkn tension or cari mslh dgn sesapa.it's ok, sabar okeh. think +ve je...

ibuayu said...

biarlah apa orang lain nak kata...harap banyak2 bersabar ye

zarin said...

haiii ada jugak org mcm gini ye! banyak banyak bersabar ajelah ye eynda....
apa apa pun keep on writing ye!

Zatil said...

Keep on posting kak!!!
Lurve ur blog..

eynda said...

Thanks semua....lepas ni kalau dapat komen dari anon eynda delete aje...azam tahun baru hehe...delete tak bermakna kita kalah! *wink*

LiAnA said...

buat tak tau sudah eynda.. jgnkan anon org yg kita kenal pun boleh selamba menyindirkan.. tah apa yg dia tak puas hati pun tak tau ler..

aanie said...

suka entri ni..best cara kak eynda jawab kat mak anon ni..hehe...

~aku_najwa~ said...

setuju dgn kak eynda!!
orang yg nak jatuhkan kita ni ada kat mana2...
sabar, sabar dan sabar..
peace~

Cik Firus said...

sis jgn la emo2 camni nanti cepat tua..hehehe

kalo da emo sume benda jadi x best..

xtau la ape cik firus merepek ni..hehehehe

aisyah ahmad said...

kak eynda..depa tu semua busuk ati tu..persetan sama spesis manusia begitu...teruskan menulis ye kak eynda..

*we support u!!*

:))

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sokong...
jaga diri sendiri...
kalau diri sendiri dah xbtol nak jaga org...
adoiii....

A~ said...

tu la, nyampahs betul dgn anon yg dengki, cemburu, iri hati, busuk hati nih kan. hebat la u track them down sampai gitu skali. ahahahhaha. baru diorang sedar, ingat org takleh track ke kat mana dia tu kalau guna internet ni. sama la mcm guna fon kan. ahahhaha.
nwys, yeah, i mmg nyampah abis dgn org yg buat public lashing ni. kalau tak puasa hati tegur baik2, jgn nak tunjuk bengong kat online kan. :P
take care.

Nuroll said...

org anon no biasanya penakut ayam...ckp je bsar but xbrani nk tjukkan diri....eynda sabar byk2...i dh byk kali kena...it turns out that somebody i yg knal.... tgezut jugak, then i learn a lesson from it.

Smua pnyakit PHD jer tue...

idatul zulkipli said...

salam,

kak eynda..nape?ade bad stalker ke?sy x bape bukak blgo sgt kbelakangan ni..sabar je la ye kaaakk..biasa la tu..manusia.. apa2 pun, keep up writing!

Alin Marlini said...

tak yah pedulikan dorang tu Kak Eynda..janji kita bahagia..dorang jeles tu...

sheila said...

langau standardlah kak...

abaikan aje...dorang tu sebenarnya dengki sbb xdpt pakai cap hahahhaha.. nak sangat pakai cap walaupun bertudung buleh aje kan kak...ko sarung je cap tu atas tudung..xde sapa nak marah

Ermayum said...

hmm geram betul ngan they all ni memang sampah blog :)

Lady Diana said...

xpela akak, kita sbgai manusia ni kena trima bkn sume org senang & suke ngn kita.rambut je sma hitam(tp skrg ni byk kaler doh..hehe) tp hati lain2.. so akak xpyh amik pot sgt la.asalkn akak selesa, jujur dgn ape yg akak buat slama ni tu pn dh ckup.. tcare kakak *hugs*

Farra Dhelina said...

fedulik kan je kak org2 mcm tu!

maira said...

pedulikkan ajer itu anon... memang wujud sekumpulan kecil manusia yang hanya tahu mencari kesalahan orang...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails