Wednesday, December 1, 2010

Perabot Kecil Untuk Rumah....

Last sunday satu misi telah dijalankan....mencari meja kopi!! Asalnyer kami nak biar je ruang tamu utama tanpa meja kopi...biar nampak luas....tapi lama2 rasa tak best pulak...tetamu datang nak sembang2 takde tempat nak letak minuman...boleh le ke meja makan tapi kalau nak bersantai lebih baik kat ruang utama kan....so keluar le gi cari meja kopi....

Biasa le bila nak cari satu benda, benda lain jugak TERbeli hehehe....kami beli set meja kerusi utk letak kat pergola jugak....nak ikut kami berkenan satu set 4 kerusi & meja besar skit...yg tu betul2 ala BALI okeh...TERjatuh cinta pandang satu dua tiga kali tapi what to do....harga satu set RM5K!!

Semua perabot kecil ni kami beli kat HOMESTAR shah alam....rasa2nyer area seksyen 9...dulu kedai tu kedai jual kete mahal2...dah tutup bukak kedai perabot plak...orang shah alam mungkin tau kot....



Set meja yg kaler gelap tu baru beli....yg datang rumah masa housewarming mesti perasan sebelum ni ruang kat sini cemana kan :-)





Ruang tamu utama yg dah nampak macam ruang tamu utama hihi....pasu bunga atas meja kopi tu sementara je...nanti nak pi cari hiasan yg lebih sesuai...agak2 bunga apa yg sesuai utk meja tu?? Pasu design cemana? Bulat?? Sebelum ni masa housewarming kat depan ni karpet kaler hijau....tapi yg tu dah letak depan ruang TV sekarang.....
 
Misi seterusnyer..... cari cermin besar & tinggi  yang boleh nampak kita dari hujung rambut sampai hujung kaki!! Yeaahhh...wajib tuuu....tambah2 utk orang perempuan heheheh....
 
 
Hai cik abang...bila mau pegi beli???? *wink*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

33 comments:

Suhana Shuib said...

perabot kecil tu mmg sesuai ngan umah eynda... :)

anie,Nagoya said...

wei....cntiknya....kita thn depan nak renew house.cikit2 je.. jeles tgk umah Eynda.huhu....

Queen said...

huh?..camne eh kat pergola tu hari tuh ? (sambil garu2 kepala dan mengerutkan muke)

lupe dah..(sengih)..

ngehngehngeh

Daring Women said...

Eynda, nak tanya sket lah pasal pagola kayu tu. ai bminat sgt nak wak cam tu kat rumah...so tempah kat mana ya n berapa budgetnya???

eynda said...

Su..trima kasih :-)

eynda said...

anie...tq...reno sikit2 pun boleh jadi cun jugak tau...rumah eynda pun tak buat major reno ;-)

eynda said...

Nik..ehhh...hari tu kan ada orang tu lepak sakan kat situ siap buat photoshoot...tuan rumah pun tak perasan..tetiba je keluar banyak gambar orang tu kat pergola tu kekekekke....

Snowwhite Zone said...

alaa cantiknyer... simple btl umah eynda... x sabar nk miliki umah sendiri

eynda said...

Daring Women...ehhh...ni citer feveret eynda tau..malam2 wajib tengok :-)

Pergola ni actually kat mana2 pun boleh buat...kedai kitchen cabinet boleh...kedai yg buat carpentering boleh...mula2 buat bumbung pergola je...lantai tu tiles biasa...tetiba nak letak kayu plak kat lantai...so kami ada dua tukang buat yg berbeza...bumbung dari kontraktor yg buat kc/wardrobe/tv panel.....lantai dari landscaper....eynda rasa kalau buat semua guna satu tukang lagi murah kot...total anggaran siap semua tu dlm RM6K kalau tak silap...or eynda kena check dgn hubby...

Softtouch [Hanim] said...

wa...cntik cntik cntik....pndai kak eynda hias2...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

comelnya kusi hitam dengan meja bulat tu.. mmg sesuai letak kat situ.. pandai betul eynda menghias

m.q said...

cantik perabot tu
comel dan sesuai..

yangyuyu said...

cermin besar tu, leh buat kita nak aerobik tiap hari..:) kui kui

Lady of Leisure said...

cantiknya bahagian lanai dengan kerusi n meja baru tu kak eynda.. nampak macam spa dah rumah kak eynda hehe.. tenang jer, kalau bawak laptop n duduk berblog kat situ mesti idea mencurah2 kan hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

cantiklah rumah eynda...pandailah buat suai padan :)

eynda said...

anis..haah sangat simple hehe...insyaallah nanti giliran anis pulak..

eynda said...

hanim...mimi...m.q....

Thanks ye...idea gabungan eynda & hubby :-D

eynda said...

ummi...tahu takpe...baru tau body cemana kan bila ada cermin besar hihi...

eynda said...

Lady...thanks...sayang kat pergola tu dulu tak buat wyring utk letak kipas....awal pagi & lewat petang atau time hujan sejuk la area pergola tu :-)

eynda said...

Ayu..trima kasih :-)

eB@mamaAerish'n'Aed said...

canteknyer... eB mmg suker itam... tapi kat umah kami x leh pakai itam... byk nyamok... maklom kat sek 32 tuh... dlm kg laks... :)

Farra Dhelina said...

suka tgok susun atur rmh kak eynda..ada taste uu :D

Lia said...

simple but nice.. cantik2...

adha said...

lawanya umah akak.........

adha said...

lawanya umah akak.........

Iman said...

Adessss...cantik gilos tu...saya suka.....

sLEEping BEauty said...

cantik ..
suka perabot yg kat pergola tu ..
:)

Yan said...

Cantiknya umah Eynda. Rugi akak tak dapat join housewarming dulu tu..

Cikgu Yus said...

sukanyer nengok perabot yg kat luar tu...simple yet nice!

Ena said...

cun melecun la kak..

Joy said...

kak eynda, rmh sy pun x de coffee table sbb nk bg nmpk luas..cuma kami ada side table utk letak air minuman if tetamu dtg ;)

cikbedahlaser said...

ehh sudah tukar...
oooo seksyen 9...thn depan kite pergi sana carik brg..eeehehhe

zailamohamad said...

zaila pon kalau ikotkan masih banyak list yang WAJIB dibeli demi mencantikkan rumah..tapi kena hold dulu ah, beli sket2 tiap2 bulan..heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails