Monday, December 20, 2010

Orang Melayu Kata Cekak Rambut....


Suka pakai cekak rambut?? Cekak rambut & eynda tak dapat dipisahkan....dari zaman sekolah sentiasa bercekak....kalau tak pakai rasa rimas le rambut depan ni...pas tu bila awal bertudung dulu, eynda memang tak pakai anak tudung....eynda kemaskan dgn cekak je....lagipun rasa konfiden nampak muka lebih lonjong kekekeke....

Tapi zaman dulu2 punya cekak macam tak selawa sekarang la...hari ni eynda ada satu cekak yg eynda suka....eynda selalu beli cekak satu atau dua aje...sebab agak cerewet masa nak beli....yg ada dlm simpanan eynda sekarang harga dia rm15++....ada bling2 design ala-ala Chanel cewaahhh...malas nak snap gambar tapi bila pakai ianyer lebar so nampak atas kepala macam ada tiara melekat (macam gambar nombor 4 tapi kelebaran sepanjang atas kepala) takleh bayang takpe la :-D



~googled~

Me at home....gini aje style...hairbun dgn cekak rambut....oppsss...ni bukan eynda hehehe....ambik contoh tak boleh blah...Jessica Alba yg tiru gaya eynda...eynda buat gaya ni kat rumah je...dia guna gaya ni sampai keluar rumah :-D Tapi sila bayang cekak eynda tu bling2 tau...dia punya takde bling2 (dgn bangganyer padahal cekak tu beli kat giant je punnnnn...) Pakai dlm rumah aje la...so eynda bling bling di rumah oh la laaaa :-p




Jom tengok trend cekak rambut aka headbands masa kini.....sangat kiut2...termasuk le para modelnyer...



Daun sehelai....macam di zaman rome dulu2...




Bunga kaler hijau...




Ni apa ye..tak brape nampak le mata eynda ni...ada macam stone kat atas headband tu kan...




Eynda suka style ni...lagi banyak bling2 atas kepala lagi rasa vouge di rumah :-p




Stylo...




Ala-ala gipsi kan...




Kiutnyer yg ni....




Ada apa hinggap di kepala...pepatung!




Ala-ala cleopatra...



Ada jual kat Malaysia ke? Kot2 boleh beli...pakai dalam rumah...memasak...lipat baju...basuh pinggan...cuci toilet...bayangkan...betapa kiutnyer hahahaha....walaupun buat keje rumah...tetap bergaya kan...janji vouge :-p


Teringat zaman anak2 masih kecik...selalu frust cekak rambut asyik patah je...anak2 le buat....dapat je mesti kepak-kepak sampai patah....sekarang dah takde sape nak bagi patah sibuk tunggu pulak bila nak rosak ni...nak pi beli lain....prinsip eynda guna sesuatu sampai takleh pakai, baru beli ganti....tapi gajet2 seperti kamera & henpon tak termasuk ye :-p


So....kamu suka pakai cekak rambut??




source : BecomeGorgeous.com newsletter





20 comments:

LiAnA said...

ku suka pakai cekak rambut.. tp sejak ada Aqil nyawa cekak tu mesti tak lama hehehe.. last2 malas dah nk pakai..

tiera said...

hehe...
cumilnya kalau pkai cekak rambut...
tp takut je kalau pkai cekak nnty bebekas plak kat rambut ni..
...huhuh

Cik Firus said...

ermm da lame x pakai cekak rambut..
dulu2 pakai la..
skg pn kalo pakai my adik punye..
ade perasaan malas nk beli cekak rambut..huhuhu

Lia said...

cekak rambut ni masa lia seblm bertudung mmg lia agak giler membelinya.. hehe.. lepas bertudung tu jadi tak reti lak bercekak.. tapi cantik2 kan cekak tu .. ^__^

Just Call Me Bitt said...

ade jual kat sini kak, seingat bitt kat the curve kat booth2 nak ke cineplex tu..pastu kalo kat london harga 1 cekak yg bling-bling tepek berbagai bentuk mcm pic2 tuh, kalau tak silap harga 1 pond tapi sampai malaysia mau cicah rm30...perghhh pengsan...jual cekak pon boleh kaya kat sini...akekkekee kite suka tapi kite suka test dulu tak suka tersepit sampai pening kepala sgt...nanti dtg migrain kerana cekak rambut...hehe

FaiHash said...

zaman kecik-kecik dulu suka pakai cekak. sbb mmg selesa. tp skang dh lama gla xpki cekak. hehehe

Ena said...

cantik la kak eynda pakai camtu kan!.. cekak rambut tu tgk kesesuaian juga.. kalo kena memg nampak da boom la kan!..
ena dulu suka jugak cekak rambut.. tp dulu la.. skrg dah tak pakai.. malas kot! kui3x..

NM02 said...

saya pun jenis pakai cekak bila bertudung. tak suker pakai anak tudung sebab mcm rasa pekak je telinga. hehehe

ha'ah le, skang ni mmg trend mcm tu ek. ada la jual kat mesia. dah beberapa kali nmpk budak2 skang pakai jenis mcm tu. cumei jek.

teringin gak nak pakai masa cuci bilik air. ahaksss...

aanie said...

sy kt umah xleh pakai cekak sebab pakai spek...x selesa je rasanya..

Softtouch [Hanim] said...

suka jugak mcm pic2 kat atas tu..tp takut xkena kat muka..nk cr jugaklah...wah sy ni smeua suka tiru kak eynda..he he he...

mekchu said...

cantik..
tp pening kepala la kalo pakai cekak rmbut ni.. cantik kalo pakai then buat bun kat belakang..

Farra Dhelina said...

ctk lah yg ade pepatung tu..bestnya klu jumpa kat msia..

suka gak pkai, tpi klu beli tahan bape hr je..pastu ...hilanggggggg..adeii

sLEEping BEauty said...

cantik yg ada flower ijau tu ...

suka jugak pakai, tapi sejak ada ank2 dara , biasanye beli kt diorg jew .. hehee

A D I A said...

comel pulak tgk orang pakai cekak rambut ni kan. tapi saya tak suka pakai sebarang mende atas kepala ni, rasa cam darah tak berjalan je,boleh gitu?

Gorjes Ke?? said...

suka..ada koleksi
bunga besar, bling2,
bulu buluan haha

Alin Marlini said...

kiut dimata Encik Suami..takper Kak Eynda

DaZzlingLilLy said...

i pun suka cekak rambut..nak2 lagi sekarang ni macam2 design yg cun...

illa said...

masa kanak2 dulu pun illa suke sangat pakai cekak..tp cepat patah..skg jer..lebih suke ikat rambut..hehe

adha said...

suka pakai.. tp skrg ada 1 jek tgal.. yg lain anis da kepak2 bg patah. da ar beli yg murah2. la ni mls dah nak beli.. free hair cam tu jek.. tak pun simpul ngan getah rambut. siapp

NeenaAnuar said...

neena pun suke pakai cekak rambut.. tapi my hair veryy the tebal + lebat.. so kalau nak carik memang kene carik yg saiz cekak tu besar.. kalau yg nipis2 sure tak leh.. *cedey*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails