Tuesday, December 21, 2010

My Herbalife Diet Day 3- Day 5.

Fuhhh!! Baru boleh update entry Herbalife Diet....lewat 3 hari!!

Eynda nak ringkaskan aje entry ni sebab weekend eynda amat sibuk...amat letih...amat stress...amat sedih...amat bla bla bla.....so eynda tak sempat nak snap2 gambo makan....minum air banyak mana pun tak kira....totally out of focus :-( Kalau sape2 baca status FB eynda weekend lepas maybe boleh dapat teka apa yg berlaku kan...


Apa-apa pun alhamdulillah eynda tetap boleh ambik shake 2 kali sehari.... normal meal sehari sekali...so masih dlm kontrol kan hehe...





3 hari berturut-turut eynda tak masak....just update normal meals ye :

sabtu ~ nasi putih 1/2 + ikan bakar + air asam + kerabu mangga + salad & tomato

ahad ~ nasi arab 1 tapau! Hari eynda stress!! 

isnin ~ mee goreng (mak mertua bawak khas dari restoran feveret eynda & hubby kat sg petani so kena makan!! Rugi tak makan hehe)


Liquid pulak air masak + teamix + nescafe susu 1 cawan hilangkan ketagih + teh O 1 mug last nite...tak tau semua total brape liter....


Btw...walaupun agak tunggang langgang jurnal eynda ni, terasa perut kurang buncit skit la....dekat2 nak period ni mesti terasa badan berat kan...takpe...relaks & be cool :-D


Hubby eynda selalu pesan...yg penting waist management....bukan weight management.....bila eynda ingat kata2 dia eynda rasa lega walapun berat tak brape nak bergerak ni tapi rasa badan ringan & pinggang jeans agak longgar...ok la tu!! :-D






12 comments:

adha said...

akak ambik shake 2x ek. kita ambek sekali je. mlm makan fitnesse tp kadang2 mihun sup.. yg ringan la.. lunch makan berat

eynda said...

Adha...boleh gak cam tu...jimat skit kan hehe...akak kena ambik 2 shake...kalau tak, konfirm makan merapu :-p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

gud luck!

|| NaFiRaa || said...

eynda diet eh?? nampaknye ai kena kali2 ganda bersemangat nak diet.. tunggu lepas beranak lah..mueheehe

Cik Firus said...

cian akak..
ni mesti kes jd nurse aritu..

Mknace said...

:):):)
syedapnya
terbaeekkk!!!

Ummi Talhah said...

salam eynda, dulu faa pun penah amek hblife ni, trun 8kilo tau, pastu pregnat, stop jap, now still on diet jgkkk..semoga eynda succes ke dalam nak kuruskan badan ni. memg suka baca entry enyda pasai diet2 ni...

ME said...

hehehe tgh diet juga .. me buat 7 days cabbage diet .. on day 2

sisdee said...

rajin mmg...kita tah le..nk start gak le huhuhu ni just x makan malam ganti serat n bykkan air suam jek :)

feenaz's world said...

teruskan usaha sis,
lepas bersalin nie nak ambik ballik HL..dulu ambik 2 minggu, turun 2 kg heheheh then terus melekat Si Alya....

MY HEART said...

Kak Eynda,

Mana nak dapat herbalife harga yang berpatutan?

nak info ^_^

Faizaharis2 said...

nampak sgt menyelerakan lah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails