Friday, December 17, 2010

My Herbalife Diet Day 2.

Alhamdulillah settle diet hari ke2....walaupun hubby balik keje tadi bawak balik sekali satu pack makanan dlm kotak pemberian kawan sekerja dia...tergoda jugak ai tawww....nak makan...tak makan...nak makan...tak makan...kalau ada bunga ros boleh ku kira kelopak kan....

Last2 cakap kat hubby...takde sape nak makan, eynda simpan dlm fridge dulu la...esok kita panaskan...hubby ok aje coz dia dinner dgn masakan eynda....eynda pulak dah ambik normal meal masa lunch....selamaaattt dietku hehe....

Menu hari ni lebih kurang semalam jugak...yg lainnyer time lunch...



Pagi : 500ml h2o + aloe vera concentrate (ukuran botol penutup aloe tu)

Lepas sejam : shakes




Lunch : brown rice + salad with italian dressing + salmon grilled dgn cili kering & bawang putih
 
 
 
Petang : yogurt 1
 
 
 
Malam : shakes
 
 
 
Other Liquid : 1 liter h20 + 1 liter teamix + 500ml vitamin C Redoxon
 
 
 
 
Berat badan eynda takmau reveal lagi.....tunggu eynda dah cecah aim eynda yg paling minimum, eynda akan tulis kat blog....tak berani la nak aim tinggi2 kan....nanti tak tercapai pulak... :-p
 
Esok lusa hari minggu....macam mana diet eynda ye...hhhmmm...suspen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 comments:

keyman said...

1st

j.u.l.i.e said...

slmt berdiet kak eynda,kalo nk cpt turun lagi..kena exercise sket.kalo rajin pegi gym kasi firm sket body.kena berdisiplin kalo nk diet ni,x kesah la amek herbalife ke,apa ke,yg penting disiplin. all the best.

eynda said...

Hakimin...gigihhhh :-p

Trima kasih kerana sudi bagi komen :-D

eynda said...

julie...thanks ye..memang pun sepatutnyer kena workout baru fit body...cuma belum start...ada plan utk masuk gym tapi tunggu habis sesi kat LWM...habis duit banyak dah kat situ...langsaikan dulu :-p

Anne said...

Selamat berdiet eynda :)
gambar foods yg eynda prepare tu nampak sedap la.

tiera said...

selamat berdiet kak eynda...
chaiyok,chaiyok..
:)

mimie1678 said...

gud luck eynda... mimie start next week!! chaiyok chaiyok!!

makcikrehan said...

kak..sedapnya menu diet ko kak... haku tak mampu nak masak2 laguni. kalau lutut dah start gigil-gigil lapo, auomatik jer ku arahkan si kontot ke mapley mamak yg terhampir. kalau tunggu balik umah baru nak grill2 ikan, takut pingsan. wakakakaka

eynda said...

Anne..thanks...eynda dah lamaaaa tak makan salmon sejak tak diet...lunch semalam makan cam nak nangis rindu rasa salmon kekeke...over kan :-D

eynda said...

tiera...tq dear :-)

eynda said...

mimie....yesss ada geng...nanti update hari2 kat blog tau...kita sama2 diet ;-)

eynda said...

MR...ni cara duduk kat rumah...boleh le nak masak2 kikiki....kalau cara makan kat luar lain dik...hentam apa yg ada janji kalau boleh menten 2 shake sehari :-D

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya lauk diet kak eynda...sedap....selamat berdiet kak eynda, sy je belum diet2 lagi..alasan dia sebab bf anak tulah xleh diet..he he he

zailamohamad said...

xpernah pula masak salmon dengan lada kering & bawang putih, slalu perap dengan mixed herbs aje, bolehlah cuba resepi baru ni;)

selamat berdiet Eynda!!

Mr PenyuBiru said...

sedap lah plak nasi tu. dah pukul 12? patutlah..adeh!

Farra Dhelina said...

weee..slmt berdiet sis..kita je yg sesat hehehe tak jumpa pangkal jln lagi..hehe

sal said...

assalamualaikum..berziarah di sini..nice blog

peah @ peps said...

good luck k.eynda...tapi herbalife ni..org kata..mmg mujarab dan berkesan..

New Entry: Tempat Makan Best Kat JB

IxoR@ said...

kuatkan semangat kak...

sy juga berdiet... konon.. huhuhu...

ibh said...

cayok kak...jom kita diet..ekkekekee

absolutely emy said...

dah lama saya nak try herbalife nih.. tapi masih tak mampu.. memang mujarab.. ofismate lama ada minum.. anyway.. best of luck.. :)

Chalimi Fithratu said...

Aku juga konsumsi produk diet herbalife setiap hari. Enak shake nya :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails