Friday, December 17, 2010

My Herbalife Diet Day 1.

Kita dah tamat citer percutian yg banyak makan-makan kan....sekarang kita citer pasal diet pulak....dah lama eynda tak citer bab diet2 ni sebab dah lama tak diet le....especially bila dah pindah rumah baru, sungguh banyak acara makan2...setiap minggu mesti ada...alhamdulillah itu rezeki dari Allah, jangan komplen2....

Tapi tu la...bila leka makan makan ni nak naik penimbang berat badan pun takut....boleh sedar seluar jeans ketat skit...terasa spare tayar mula mengembang...balik dari holiday tetiba eynda terpikir....eynda dah terpesong jauh...so eynda bercita-cita nak kembali ke pangkal jalan...hari tu dah kembali jap pas tu belok kot lain kekekek....



Herbalife...

Actually eynda dah kenal HL bertahun....eynda pernah amalkan beberapa tahun lepas...pas tu stop sebab masa tu rasa macam bajet lari banyak...last year eynda beli pulak...pun main2....takde result langsung!

Kat giant shah alam tu ada booth Herbalife...adeehhh...lalu je mesti kena sekat...diaorg dok promote HL...mula2 eynda macam eeiii tak suka la org dok kacau2 ni....tapi kan tetiba hati jadi lembut pulak....seminggu b4 puasa tahun ni kakak yg jual kat booth tu approach eynda & eynda pun duduk le berbincang dgn dia...terus jadi ahli & beli stock....keahlian lama dah expired :-p

Seminggu sebelum puasa eynda start ambik HL sampai le nak raya...eynda hilang 4kg! Semua pakaian longgar....bestnyer....tapi dah lupa asal usul pulak bila raya hahahah...makan tak hengat!! Pas tu dah jadi malas nak disiplin dgn HL...sebab tengok makanan lain lagi sedap2 dari HL kan....dah naik balik 2kg sampai le sekarang huhu....

Terasa insaf 2-3 hari ni...makan tu makan jugak...tapi kena perhati apa yg kita makan...ok la eynda buat perjanjian dgn diri sendiri utk start balik amalkan HL dgn disiplin bermula semalam....Insyaallah eynda cuba. Lagipun hubby eynda sejak stop smoking hari2 mesti jogging pepagi b4 pegi keje....dia jaga pemakanan....dalam sebulan dia dah kurang 1 size jeans!! Dia kata dia buat semua ni utk eynda jugak...sedikit sebanyak dia buat eynda jeles tau...eynda takkan kasi dia lebih kurus dari eynda muahahahah....ego okeh....now i'm on diet too okeh...cuma nak exercise je masih pemalassss.....man-man lorrr... takleh paksa diri nanti cepat boring :-p (alasan yg tak bagus)

So mulai hari ni (patutnyer malam tadi) eynda akan buat satu entry setiap hari apa yg eynda makan....dgn gambo sekali supaya eynda seronok & bersemangat nak jaga pemakanan! Macam dulu-dulu tuuuu... *wink*

Ini la menu seharian semalam....My herbalife diet Day 1!


Pagi : shakes 500ml 


Lunch : brown rice + sup daging tanpa tumis, rebus aje dgn celery/carrot/mushroom










Petang : yogurt





Dinner : shakes


Liquid perday : 1 liter h20 + 1 liter teamix + 500ml vit C redoxon






** shakes ( 250ml low fat milk + 250 ml h20 + 2 scoops F1 + 1 scoop F3)



Sebelum ada yg bertanya, tentang London Weight Management.....insyaallah January next year eynda start balik treatment kat sana...habiskan lagi 16 treatment yg tergendala sejak nak pindah hari tu....















13 comments:

sLEEping BEauty said...

wahh eynda kembali bersemangat nk diet ..! caiyuk..
pernah dengar juga org ckp HL tu berkesan ..

intan lepas bersalin pun harus lah diet juga ... hehee

berapa rm ye satu set HL tu sis ?!

MY HEART said...

Herbalife tu mesti mahalkan kak eynda.. tak mampo acik hihihi...

nak guna kad ahli kak eynda leh ke? (kelip2 mate)

Ya ALya said...

teruskan usaha kak eynda.....good luck..

yangyuyu said...

wow so bersemangat..best ni sebab ada geng diet..sy pun on diet..tapi masalahnya kat opis ni selalu org belanja..susah plak nak tolak makanan free..huhu cemana tu

Yan said...

Good luck Eynda.

akak ni badan main naik. Sign up Marie Franch, tp jarang p. Cam ne nak kurus.. Pd akak apa2 pun displin..

NM02 said...

saya pernah guna HL tapi kesannya mendukacitakan sebab saya sendiri tak pantang bab makan. hehehe...

Alin Marlini said...

semoga berjaya Kak Eynda...

Sitisifir10 said...

Selamat kembali ke pangkal jalan...tahniah buat suami isteri yg saling berkorban sama2...bagus, jauhi rokok dan amalkan gaya hidup sihat both of you!

OneSimpleMother said...

tengok eynda diet rasa mcm nk on herbalife balik.. :)

Ina Hashim said...

alala Eynda...dah selim melim pun berHL ke....isk..akak ni jugak tak insap2..hihi

ieda said...

selamat berdiet eynda ..
ieda ingat eynda saje x nak citer pasal diet dah .. ehheh rupenya dah lupe yeeeeeeeee

ok2 .. teruskan :))

Mr & Mrs Ai said...

chaiyok kk eynda!!

Farah Ikin said...

wow..eynda ambil diet HB.
dulu ingat nak ambil juga tapi fikir mahal juga tuh..takper tunggu dulu..
To eynda selamat berdiet ye..Good Luck u can do it!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails