Friday, December 3, 2010

Mau Kulit Radiant Like Korean??

Amboi tajuk tak boleh blah heheheh....

Nak kata kulit elok tu takde la jugak....tapi masih nak buat entry ala-ala rahsia kecantikan diri ... layan je la ye...janji ada entry :-D

Selain guna skincare Safi Rania Gold selama 2 tahun ye...




Eynda amalkan vitamin C Redoxon...tak ingat bila tapi thanks to kawan2 yg perkenalkan vitamin C ni kat eynda dulu.... sebelum ni guna perasa oren tapi tadi pi cari kat guardian tinggal perasa blackcurrent je...try yg ni pulak...vitamin C ni berbentuk soluable macam Panadol tu ye...rasanyer sangat sedap...bagi eynda...





Produk ni eynda dah guna masuk kotak ke3....setiap kotak ada 10 botol....kotak pertama eynda minum sehari sebotol...habis 10 botol tu eynda ambik selang setiap 3 hari... harga sekotak RM79.90....






Malas nak letak watermark...


Kebaikan dlm produk ni....eynda ada baca dlm satu forum...kononnyer produk ni marine collagennyer tak sampai 5000mg.... tak tau mana mau cari bukti betul ke tak...

Eynda guna sebab eynda rasa produk ni affordable...yg lelain agak mahal kot....apa yg penting kena rajin...disiplin...sabar masa amalkannyer...Insyaallah...so far takde la kulit muka eynda ni halus mulus macam baby tu...mana mungkin kan macam tak logik berangan cam tu...cuma membantu sihatkan kulit la rasanyer...kalau tengok gambar2 eynda dolu2 kan....kering tak bermaya je...kulit keseluruhan badan pun ada perbezaan...rasa kulit lembap...lebih silky ecehhhh....over ye...jumpa depan mata baru tau langit tinggi rendah lalalalalala....

Nanti ada pulak yg kata skin eynda memang dah elok...eehhh...mana adaaa...in person kulit muka eynda masih bermasalah...open pores...jeragat...cuma dah kurang sejak amalkan semua ni...plus minum air masak banyak2....tu pun ngelat heheheh...

Lagi satu BB Cream adalah bagus utk kita coz selain buat kulit nampak cantik bila pakai, BB Cream jugak berfungsi utk merawat kulit tau....



Pencuci muka SRG + Toner SRG + Serum SRG + Krim siang SRG + BB Cream Maybelline + Vit C + Firm Up + Mekap skit + Edit kasi glowing wakakakak....kantoi!!




Korean women apply 17–18 products every morning before stepping out of the house! ~ K-Popped.com ~



Huhuhu...kita ni rajin ke macam diaorg?? Kekadang malam2 nak tido pun malas pakai krim malam kan...eynda le tu heheheh....sebab tu la skin diaorg cantik...yg penting rajin....

Susah jugak kan jadi orang perempuan....mentenance tinggi betoi....orang kata ada duit semua boleh buat....kita yg hidup sederhana ni cari aje cara yg paling berpatutan ikut kemampuan....ok per macam ni kan....dari cucuk sana cucuk sini operate sana sini last2 menderita....

Tahun depan eynda dah cecah pertengahan 30-an tau...dah tak boleh malas2 pasal penjagaan diri ni....walaupun sibuk jaga diri orang lain (family), diri sendiri kena jaga gak ...kan ;-)

Okey...dah jumpa fakta yg berkaitan dgn tajuk entry??

Jom jaga kecantikan!






23 comments:

yangyuyu said...

wah setianya pakai SRG ye, sy dah tukar skincare akak..hihi

oo vitamin c ye hmm patut nampak awet muda..akan kufukir2 kan :)

aanie said...

wah, fakta dr k-popped tu yg tak tahan...nak bgn kul bape tu nak siap?hehe...
bb cream tu mmg best ek kak?aritu penah bc n3 akak psl bb cream ni...

pearl jade said...

kak eynda sayang...
sye br je terpikir dari pagi tadi dan hari2 sebelumnya,mcm mana nak nampak flawless..
rupanya ini tipsnya..
SAAYAAAANNGGGGGGGG akak..hehe..
BB cream maybelline sye pakai ok gak.tapi still x nmpk flawless dkt kulit sye..mybe sbb kulit muka sawo matang.jawa la katekan..ehehe
mane leh lwn nk nmpk mcm korean =p

Lady of Leisure said...

serious radiant kulit kak eynda, lady jugak yang tak radiant.. padahal dok gi facial huhuhu

Yan said...

Salam Eynda,

akak pun antara orang yang "paling rajin" nak pakai cream malam.. beli beriya - iya. Akhirnya...eemmmm

Elly & Emmy said...

sy pun pakai SRG.. tapi tak selalu .. sengal betulll.. vitamin c tu mkn time rasa tak sihat jer.. hehehe..

mimie1678 said...

mimie pun macam2 letak pepagi nak gie kerja tue... kenkdg naik lenguh tangan... hehehehe

RedBerry said...

Thanks, Eynda. Interesting post. Nanti i nak try la Vit C ni. Patut la ur skin cantik sgt. Thanks for sharing, laling :)

S.u.F.e.E said...

wakakakak...


aku gelak sorang je baca entry ni. Eynda, most of the ladies out there will be sharing this feeling, nak kelihatan muda jer.. ekekek...sufee pon sama, wakakak.. tang edit tu sangat2 la telus, mcm sufee jugek hahaha

Farra Dhelina said...

mak aii 17-18 produk stiap pg?? no wonder la kulit diorg ctk kan

Softtouch [Hanim] said...

muka kak eynda mmg cntik..ari tu jmpe mlm pun masih leh nmpak muka akak licin..

adui 12 produk dorang buat?pitamms

E-Marlin said...

Nak tanya sikit bole, kak eynda pakai SRG, pencuci yg mana satu? gel ke krim? ingat nak try jugala sebab tgk kulit sis cantik :)

A~ said...

wah wah wah, gebus amat ur skin eynda. i like!!!
tu la, ikut sekadar yg kita mampu untuk jaga kulit termasuk jaga makan minum, tidur cukup, fikiran tenang.

tak perlu cucuk-cucuk, operata sana sini.

cayalah eynda!

Millomocca Danique said...

tapi btol la selama nad kenal kak, mmg kulit muka kak da makin cantik...

gud job kak eynda..:)

IxoR@ said...

sy pun pakai Safi Rania Serum... tp agak lembab sgt... sudahnya sy pakai waktu malam aje...

siang hari pakai krim siang atau krim kecantikan SR...

lenlain sy minum inner shine.. dah masuk 30an ni, kena rajin gak... klu x sendiri rugi kan kak...

;)

A~ said...

lady, sama la kita kulit tak berapa radiant. i pasal ni la weather tak menentu, abis rosak kulit :'((
eynda punye kulit cun kan :D

~ Lady ell ~ said...

ui...kalo gitu ler amalan nyer...tk heranlh kulit muka akak halus mulus...

erienz said...

salam ukhwah: blh cuba ni...kulit sy pun kering...

MummyYana said...

oh nie rahsia kecantikan kak eynda...tp kulit akak mmg nmpak cantik....

babyluv_ayang said...

wandering apa lar product yg diaorg pakai sampai berbelas2 yek...mampu ker fara nak ikut...takpelah...heheheheh....tapi btl kata eynda...kena serius bila dah cecah pertengahan 30 an ni...peringatan utk diri ku sendiri....

arisakid said...

suka tgk kulit u... harga srg tu pun tak la mahal sgt kan... harap lennox firm up tu berkesan dgn i...

yunny love said...

lennox firm up memag ok.tp skrag dh upgrade jd lennox firm up+..x ok lngsg..cm x de ksan pape pun meskipun dah pkai sblan lbh...x mcm firm up yg lme.dalam 2 mingu jer dh nampak rasa ksan drpda cllgen 2

Iamwhoiam said...

Good sharing, Collagen Peptide has shorter molecular structure and is almost similar to the structure of collagen in our skin, thus it is easily absorbed by the skin. Kinohimitsu J’pan Collagen Diamond 5300 Drink exclusive formula also contains silk protein that acts as a powerful moiusturising agent while the US patented Perilla Seed AExtract helps to protect skin cells against free radicals, and prolong the firming and hydrating effect within the skin, read more at:
http://kidbuxblog.com/the-one-and-only-beauty-drink-you-ever-need/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails