Tuesday, December 14, 2010

The Legend International Water Homes Port Dickson Part 2.

Bersambung dari part 1...kisah hari check-in...hubby punya 1st impression bila masuk jalan ke hotel sebelum parking...hhmm...hotel apa ni?? Eynda kata don't judge a book by it's cover...cewaahhhh...kalah karam singh walia haaa :-p Hubby sengih je....kita check-in dulu...semua kata best..mesti la best kan...




Lobby hotel takde la sehebat mana....tak payah nak banding dgn  hotel 5 bintang ye....tapi layanan boleh tahan bagus....pekerja sopan santun...takde rekod buruk dgn kami so far....

Hannah posing tepi pokok krismas jap...habis kotak2 yg kononnyer ada hadiah tu dia punggah2 ubah kedudukan....



Orang pertama terjun pool!! Seronok la dia....lepas gian sejak pindah cahaya spk mana boleh mandi pool hari2 macam kat kondo dulu....lepas adam terjun, ayahnyer terjun pulak...pas tu pujuk2 mama...ok la mama pun terjun pool jugak....mama tak reti berenang ye...mama guna pelampung ahahahah....ngaku siap2....nasib baik pool 4 kaki....kalau 9 kaki??? Trima kasih aje....gambar dlm private pool takleh tunjuk banyak2 ye....walaupun pakai swimming attire, segan lorrr :-D

Hannah mana??





Hannah sepanjang holiday tak jejak kaki dlm pool langsung! Ingat tak entry besday party kat Sri Acappella hari tu?? Ada kisah sebenarnyer....hannah hampir lemas dlm swimming pool sebab tergelincir dari tangga dlm pool....takyah citer panjang la...benda dah lepas...malas nak ingat...tapi kejadian tu dah cukup buat hannah trauma rasanyer coz waktu kejadian tu dia dah kat dasar kolam!! Kolam kids aje tapi kalau hannah berdiri paras dada dia....so agak dalam bagi dia jugak...

Masa kat PD kami cuba pujuk Hannah masuk dlm pool...walaupun mama & ayah nak pegang dia....dia tetap tak nak...melalak macam nak pengsan! So kami terpaksa respect perasaan dia...hopefully slowly dia hilang rasa trauma tu...




Malam pulak kami buffet dinner kat hotel aje...malas nak keluar...takut sesak pekan PD tu...plus tak tau nak makan kat mana walaupun banyak restoran/gerai kat luar kan....makan apa? Tunggu entry seterusnyer...yeeee mesti la ambik gambar makanan kan hahaha....hubby geleng kepala aje....alaaaa....guest2 lain pun sibuk snap gambar makanan gak...yg snap gambo meja buffet pun ramai... :-D



Lepas makan2 kami jalan2 makan angin sekitar area hotel....jumpa le playground ni...hannah suka la...




Best sebab dah ada geng naik benda ni....tapi takmo naik dgn adam...gayat!! Dgn hannah lemah lembut je naik jongkang jongkit ni hehe...




Balik bilik masa utk tido.....kesian Hannah...boleh rasa dia teringin nak terjun pool...kami siap bawak pelampung kat dia....posing dgn pelampung aje la dia....lepas ni kena bawak dia selalu tengok swimming pool kot...bagi keinginan nak mandi pool datang balik...takleh biar la nanti sampai besar dia takmo join kalau family mandi pool.....actually eynda pun ada pengalaman macam Hannah masa kecik2....lagi teruk takde sape perasan....last2 eynda sendiri lawan tekanan air selamatkan diri....sebab tu eynda paham perasaan Hannah....



Gambar jam 6.30 pagi keesokkan harinyer.....Actually malam tu adam nak mandi pool....kami tak bagi sebab open air kan....nanti berembun tak bagus la.....pas tu Adam kata gerak dia pukul 2 pagi...dia nak terjun pool...cewahhh konon!! Ada hati tu bangun 2 pagi....eynda gerak dia 6.30 pagi, terus bangun ready nak terjun pool....terjun2 pool kejap je tergedik-gedik keluar dari pool...sejuk!! Ye la waktu tu baru habis hujan renyai2 hehehehe......



Ok nanti citer hari kedua pulak....tungguuuuu....





Gambar2 eynda tak tepek semua dlm blog....nanti eynda tepek sepenuhnyer dlm facebook...








31 comments:

Queen said...

tak sabar nak baca review akak next entry.. =)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak, teringin la nak g sini
tapi sure mahal kan rege bilik dia

sian hannah
sy paham ..sy pon rasa trauma takut ngan air
sbb pernah nak lemas masa banjir kat kg..uhuhu

Arifah said...

best nya pi hotel nih..ada private pool. dah lama xmandi kat pool. Dah besau ni, segan la..

Boleh cadang kat suami ni, nak honeymoon ke-2 kat sini.. haha!

Softtouch [Hanim] said...

bestnya tmpat ni kak eynda...

sian hannah..yelah kak eynda kene amik masa utk hannah ilangkan trauma dia..xpe nnti dia mesti elok tu...

AyuArjuna BiGoshh said...

my hubby pun duk bising gi makan kat mana duk sibuk amik gambar ngeh ngeh

NM02 said...

next plisssss

A.I said...

Hannah cam anak aku gak la dulu. tenggelam dlm pool (ada budak men tekan2 kepala dia). smp trauma. lama dia takmo main air. sian dia. tp skang ni dah ok :)

alyyani said...

alahai hannah trauma ke, takpe, hopefully tak lama. private pool rugi tak join swimming. mmg berbaloi nampaknye. :)

yangyuyu said...

like your tudung..lawa la, bila tgk kat kedai tak bekenan pulak

Millomocca Danique said...

suka tengok hannah...makin comel dengan rambut pnjang dia...geramm hahaha...

MY HEART said...

Bestnya bercuti kak eynda.. mesti hotel tu mahalkan?? alahai....

ArELeEz said...

kesian hannah. harap2, trauma dia akan beransur ilang. amin..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comel jew hannah tdo..
hehehe...

ComeyBelako said...

eynda, sedap tak tudung eynda pakai tu. kain chiffon kan? cb baru dok surf tenet. angan2 nak beli.

eynda said...

nik...tengah prepare slowly :-)

eynda said...

rose...harga agak berbaloi sebab ada private pool...sape yg pernah alami mesti paham kan..

eynda said...

Arifah...tunggu apa lagi...pi honeymoon cepat :-)

eynda said...

Hanim..ye la ambik masa kan...

eynda said...

Ayu...hehehe...selalu cakap balik...orang lain snap gambo relaks je...semua dah ada blog kot :-)

eynda said...

NM02....tungguuuu...

eynda said...

A.I...kids memang macam tu kot kan....harap2 Hannah cepat hilang traumanyer...

eynda said...

alyyani...memang berbaloi...

eynda said...

ummi...tq...beli la... :-)

eynda said...

Nad..thanks hehe..

eynda said...

My Heart...harga rasanyer berbaloi sebab ada private pool...avillion lebih kurang harga ni gak tapi takde private pool...

eynda said...

Areleez...ye mudah-mudahan....

eynda said...

ceroi...akak pun suka tengok anak2 masa tido :-)

eynda said...

cb...eynda beli online....so far eynda takde masalah pakai tudung chiffon...

cikbedahlaser said...

kesian hannah.. kena wat slow2 la kot.. bg die mandi dlm bathtub dlu ke.. mandi2 air cetek ke.. ok x???

CT said...

Wah! Bestnya gi bercuti ya...

Afzan said...

salam kak eynda.. hannah tu chomel sgt2 la.. mcm mama dia jugak.. ;)

nice info.. baru je plan nk celebrate anniversary kt sini..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails