Tuesday, December 14, 2010

The Legend International Water Homes Port Dickson Part 1.

Entry ni kita tengok gambar2 dlm bilik dulu ye....kami check-in dalam 3pm @ 10/12/2010.........kami pilih Grand Garden Pool Villa...ada dua pilihan...villa 2 tingkat....sebelum check-in hubby pegi survey keadaan villa dari luar....tingkat bawah pool tertutup.....tingkat atas pool open air....kami pilih tingkat atas....




Bilik kami... 


 Masuk je nampak 2 katil queen....



 Ada ruang tamu...



 TV utk menonton...ada DVD player kat dlm lemari tu...



 Sempat le kayuh 2-3 minit kikiki.....



 Bilik air.....kena hati2 coz lantai agak licin...




 Produk mandian....




 Dapur...kalau tau boleh bawak makanan banyak2 coz ada microwave....tapi banyak semut le....



 Bahan minuman...masa datang peket nescafe takde pun....esok tu baru diaorg refill :-(



Jom tengok pool kami.... 



 Ruang bersantai....lantai agak licin kalau basah....kena hati2....



 Nak mandi manda kat luar pun boleh....



Tadaaaa.....private pool kami...open air...mula2 jenguk sky pool kat atas...wooo...org boleh skodeng kita mandi....tapi pikir2 balik bukannyer mandi tak pakai baju hihi....kalau hotel lain boleh pulak mandi kat swimming pool terbuka kan ;-D



 Kedalaman pool adalah 4 kaki...




Total yg kami bayar pernight ..........



Overall bilik best jugak la....walaupun banyak semut kat area dapur....biasa le kat rumah pun kalau tak buat pest control semut banyak gak kan.....cuma tak puas hati cara housekeeping buat keje....hari ke2 housekeeping masuk kemas bilik...yg hanya boleh nampak diaorg kemas katil....kemas bilik air, tukar towel baru...refill produk mandian & minuman....yg lelain takde....bilik masih semak...sampah tak terusik!! Selalunyer hotel lain tukar plastik sampah setiap hari kan....hhmm tu je la nak komplen....bab lain semua okkkkk...enjoy sangat :-)



Tunggu entry seterusnyer ye....



21 comments:

Mr & Mrs Ai said...

honeymoon ek kk eynda?heheh

..:: WiRdA ::.. said...

haa aritu ada opismate pegi sini..dan mmg teringin nk berhoneymoon kat sini.. ohw bilakahhhh? best kan ada private pool..:P

ibu aliff dan azwar said...

waaaah..bestnye hotel ni...

Anne said...

mesti mahal rate bilik ni :) tapi cantik laaa.

Softtouch [Hanim] said...

bestnya hotel kak eynda ni..rate dia mahal sepadan ngan tempat dia...

ratusiput said...

mahal gak pernite...syg $$ hehehe...

MummyYana said...

best lah hotel nie kak eynda...nnti boleh cuba stay dkt sini...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah cantiknya bilik tu.. puas hati ada pool sendiri.. syok la adam dan hannah berendam lama2.. tak de orang ganggu

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnya.............teringin nak pg..tapi mahal gak rate dia :p

Farra Dhelina said...

waw not bad kgj hrga dia per night ye.. no wonder lah..

Shu Shinju said...

wah...bestnye... tp, mahal gak kan hotel ni per night...hihihi...

ieda said...

waa memang menarik villa nie .. padan dgn rege yg kita bayar kann .. sure enjoy :))

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye bilik tue....

sLEEping BEauty said...

fuhh... terbaek la sis...
best sgt ..

teringin nk p ..
huhuu

Zareene Saifuddin said...

syoknyer.. bilalah zareene & family dapat jejak kaki @ Legend International Water Homes ni yerr?? btw, have fun ye eynda...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh..okla tu kan rege dia..mmg worth la ngan ade private pool
leh la ni plan utk 3rd anniversary...

kak, booking kene awal sebulan ke?

Yan said...

Best tempat ni. Nanti akak nak coba ke sini lah.. Sebab ada provate pool. Akak penah ke Water Chalet nya.. Bilik air memang luas gila.. Boleh lari2.hee

Mieja@Amiizaa2001 said...

eynda...hikhiikhik dapat gak tgk style garden.....hari tu kita 3kali tukar...jib nak garden, dah book garden pastu cancelled,last2 tukar sky pool villa...:)

cikbedahlaser said...

kena isi borang kaji selidik nih..
feedback drpd kastemer...

pool tu..klu saya masuk tu..acup2 je.. ahahhahaha oowh kecik nye ai

Just Call Me Bitt said...

besar space dia kak...memang best..tapi dapat kubanyangkan mcm mana la budak berdua tu nampak pool depan mata...pengsannn

peah @ peps said...

wow...bestnyer k.eynda....
mcm lagi best dari avillion ni...

New Entry: Top 10 Google Keywords

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails