Wednesday, December 15, 2010

The Legend International Water Homes Port Dickson Part 3.

Entry hari kedua....awas!! Entry ni banyak gambar ye...nak ikut hati lagi banyak eynda nak letak tapi macam over plak nanti :-D

Bangun pagi lepas adam gagal nak mandi pool pepagi buta, terus bersiap utk buffet breakfast....eynda tak sure Adam diaorg caj brape...Hannah free aje...setakat makan scramble egg nak caj memang tak logik ler...



Eynda kat sana tak makan nasi langsung....tapi nak kata diet pun tak sebab semua eynda makan kecuali nasi :-p



Sementara tunggu mama minum kopi ala melenggang kangkung, anak2 sibuk main SOS game kat henpon ayah....henpon mama tak laku sebab takde game tu...




Malam sebelum dah singgah playground....pagi singgah lagi....biasa le kids nampak playground...kenot rezis....



Eynda layan Hannah kat playground...rupanyer ayah & adam pi sewa beskal...syok la diaorg boleh kayuh beskal satu hotel....lalu area chalet above the sea lagik...nak jugaakkk....tapi tak sempat sebab dok layan Hannah aje...ehhh...cemana gaya eynda kayuh beskal kan...last kayuh beskal masa form 5 ahahaha....



Eynda suka gambar ni....dlm kata lain...eynda perasan terer ambik gambar kekekeke....gambar hannah tengah gelongsor turun dari slide....hanya guna Lumix compact tu....dapat snap tak kelabu langsung...dia tengah bergerak ni...terer tak? :-p (Statement geli geleman)



Eynda & Hannah....Gambar malam masa dinner & yg ni eynda pakai tudung chiffon 3 layered....ada yg tanya selesa ke tak...kalau diri eynda, selesa....eynda tak rasa licin langsung...ada org kata kalau pakai jenis chiffon selalu tudung tak duduk setempat kan...eynda takde masalah tu...& eynda tak pakai anak tudung ye....



Tengah goda sape tu??





Ketinggian Hannah belum cecah 100cm :-p




Mari kita pikir nak bina apa dgn blocks tu....pikir sampai mata sepet sebelah ye :-p




Ok Hannah dah dapat idea....mama duduk diam-diam jangan kacau Hannah....muka serius habisss...






Mama!! Helikopter!!




Dalam playhouse....Hannah main yg mana free aje.... sand art bla bla bla kena bayar....



Hannah kat playhouse...abang adam mandi manda kat public pool pulak....





See...Hannah teringin sebenarnyer tapi sebab trauma belum hilang...dia asyik perhati je pool tu...




Tengok gambar ni baru perasan eynda kena sunburn hehe....muka dah kelabus macam warna baju... :-p




Sementara adam mandi kat public pool, kami jalan2 ke pelantar yg ada kat area chalet atas laut....




Setiap chalet ni ada private pool jugak tapi takde balkoni macam kat Avillion....tak terasa gayat berjalan atas laluan ni coz jalan dibuat dari batu..ke tiles...ntah le...kalau kat Avillion lantainyer kayu...ada kayu2 yg macam dah longgar2 skit so ada kegayatan di situ....eynda le gayat...org lain tak tau :-p




Posing kat bawah pepohon bunga....



Hannah curi sekuntum bunga.... :-D



Ok la 3 keping gambar kat bawah ni Hannah posing depan area villa kami....secara spontan eynda pakai snap aje....yg 3 keping ni eynda guna DSLR....macam sama je hasil DSLR & lumix compact hihi...

Layaaannn....








Dah habis posing kat garden, balik lepak kat bilik dulu.....abang adam sambung terjun private pool pulak...memang berbaloi bawak dia ke tempat ni :-D




Bersambung lagi...






24 comments:

sLEEping BEauty said...

wahh,mmg byk gambar .. dan gambar hannah paling byk .. =)

gmbr yg kat gelongsor tu , serious mmg santekkk.. ala2 photografer pro gitew ... ahakss

eynda said...

intan...gambar hannah paling banyak sebab dia yg paling dekat depan photographer kekeke....hubby & abang adam pi sana sini buat hal memasing :-p

Shu Shinju said...

hannah mmg pandai posing kan.. suke.....:)

adex-aieda said...

kak..salam kenal...teruja tgk hotel nih.....

eynda said...

Shu...dia suka tiru gaya Barbie :-p

eynda said...

adex...

Salam kenal...boleh la stay kat situ nanti ;-)

Alida Ali said...

pandainya hannah berposing..leh jadi model ni...

eynda said...

Alida....kalau ayah dia approve hehe...hari tu takde rezeki nak buat casting dgn GAP Malaysia...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ade model tak berbayar ye..eheheh
cung la hannah ni

kak, sy pernah stay kat avillion
tp blik yg takde private pool tu ehhehe

Yan said...

Salam Eynda,

wah model kecik tu..bergaya sakan.

kat luar memang tak gayat Eynda, dalam tu akak takut sikit. Ada cermin terus nampak air laut. Tak berani nak pijak pun..

Queen said...

uish..puas cuci mata kak eynda..ni pun rasa tak cukup..kalau letak lagi banyak mesti rasa lagi best...hahahaha

bile la nik boleh terjun pool lagik nieyh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

comel la pic akak n hannah tue...
hehehe...

Salleh Naziha U said...

baru teringin nak beli lumix lx3 or lx5...sebab org ckp hasil sama mcm dslr/.

eiynda punya yg mana satu?

nurulhudaresad said...

apsal lumix F3 kite x secantik ini...ke setting?ke sbb rege murah?hehhe....kalo nak amek gmbr air turun tu nampak butir2 air tu pakai setting apa?kalo out door mcm tu kak eynda pakai setting apa?

**hehe..nurul xde chatbox....reply kat sini je..nnti nurul baca balik ehh...

Arifah said...

geram la dengan budak hannah nih! :)

ratusiput said...

hannah...jadi menantu aunti ratu nak tak...?ehehe..

eynda said...

rose...avillion ada private pool ek? macam tak perasan pulak...

eynda said...

Kak yan....owwhh ada cermin kaca atas lantai kan...hehe...eynda takde pengalaman so tak tau nak describe...tapi rumah abg ipar, kolam ikan dia pun ada cermin cam tu sambung dgn lantai pergola...takde la gayat kan sebab kolam ikan je :-D

eynda said...

Nik...kalau boleh setiap saat nak snap gambo ahahah....pegi la water homes tu...boleh terjun private pool ;-)

eynda said...

ceroi...yg mana satu...rasa macam akak & hannah je konker entry ni kekekek...

eynda said...

Naziha...FX68 :-)

eynda said...

Nurul..kalau guna DSLR kena pandai setting shutter speed...akak ni kekadang bebal bila gambar tak menjadi....Lumix akak tu guna intelligent auto je...makna kata kamera yg pilih setting utk kita...orang kata kamera lagi mahal lagi gambar cun, lagi banyak aplikasi...tapi kalau kena gaya, kamera murah pun boleh dapat gambar cun...

nurulhudaresad said...

ooo....kite kdg2 kalo out door try gune setting scenery...tp kdg2 terang sangat gmbr...hehhe...thanks kak..

Just Call Me Bitt said...

hannah sangat sweet dan cute...ade terperasan muka akak masa kecik kat fb kot...a;a sama muka hannah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails