Friday, December 24, 2010

Hannah & Tadika.



Alhamdulillah tadi tengahari dah register Hannah kat tadika....dekat aje dgn rumah....dlm kawasan perumahan ni jugak...

Dulu2 berangan nak hantar kat Bukit Jelutong...tapi pikir2 balik takpe la cari yg berdekatan je...dah le Adam sekolah jauh....so biar Hannah sekolah dekat2 dulu hehe...

Dah banyak hari lalu depan tadika...perkenalkan kat Hannah...tu school Hannah....dia sangat la excited nak singgah tadika tu...sebab nampak playground dlm kawasan tadika kan...bukan dia tau nak kena belajar kat tadika...tau nak main aje....

Tadi sampai2 aje terus dia terjah playground...naik itu ini...masuk dlm tadika explore macam2....teacher kata Hannah independant...sebab berani explore macam2 yg ada dlm tadika...tapi sensitif...kalau takleh apa yg dia nak...dia nangis...owwhh...independant tu maybe...tapi bab nak tinggalkan 3 jam 1/2 kat tadika nanti ntah le macam mana kan hehe...kalau dia rasa ala-ala macam kat tumble tots dulu lega la...kalau tetiba cry nak balik rumah? Jenuh mama!!

Dah bincang2 tentang cara pembelajaran....dah register...sembang2 skit pastu nak ajak dia balik...seperti yg dijangka....Hannah takmau balik!! Melalak-lalak takmau balik...tunjuk perasaan....siap nak bawak balik Thomas & Friends punya toys...nehi...nehi...mama tak kasi Hannah bawak balik....toys orang takleh ambik ok....kalau nak kita beli...jom kita beli kat Giant!! Hehe...terpaksa umpan cakap nak belikan dia train tu...baru dia nak balik....dah naik kete ok la dia...terus balik rumah....


Cemana la anak mama ni belajar nanti ye....cemana la mama nak pisah dgn dia selama 3 jam 1/2 setiap hari nanti....mesti sunyi je dalam rumah...oppsss...mama ada plan lain rasa-rasanyer....nak kena sibukkan diri jugak la....

Kelas bermula  3hb Januari nanti...seminggu orentasi....semoga Hannah suka dgn alam tadika dia ....








19 comments:

Alin Marlini said...

mula2 mesti hannah tak biasa..kak eynda pun tak biasa..tp lamer2 ok tu....

Ya ALya said...

ada uniform tak?nak tgk hana pakai...mesti comel sangat2 kan.....

Shu Shinju said...

rambut hannah gulong2...cantik..

hannah mesti ok nye kat tadika tu... kan hannah kan..:)

Farra Dhelina said...

wah dh nk masuk kindi ye hannah..all the bst hannah..

Queen said...

terpaksalah kak biaskaan..kalau tak nanti nak masuk sekolah lagi susah..lagi lama.. =)

Cik Firus said...

waa hannah da nak masuk tadika..
cik firus masuk class pn 3 january jugak..kita masuk class sama2 yer hannah :)

dina.fikry.sarah.hadif said...

cantik nyer rambut yang bergulung2 tu...anak ai semua rambut lurus... so x merasa la nak bergulung2 gitu..

ME said...

lama2 esok mesti okay. she will grow & you'll miss all these ... enjoy

zatil said...

hi Kak Eynda..
Suka sgt tgk Hannah :)
Bwtn,sekolah memana pon sama..asal pandai baca n ngira masa nak masuk darjah 1..alhamdulillah..

dianaibrahimali said...

hannah big girl already....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

moga hannah mudah sesuai...
ameen....

zailamohamad said...

anak zaila ke genius aulad tahun depan, risau juga sebab agak jauh dr rumah (sewa van) tapi ramai kawan-kawan dia yang belajar di situ so hantar ajelah..moga2 dia seronok belajar di sana;)

Ena said...

Tak sabar nak tengok hannah pakai uniform.. mesti sngat cute kan!.. ;d

Ena said...

Tak sabar nak tengok hannah pakai uniform.. mesti sngat cute kan!.. ;d

Ermayum said...

selamat bersekolah hannah :)

baru perasan nama sicomel ni cam nama acha second name - rafhannah :) dulu berangan nak panggil dia hannah gak :)

Lady of Leisure said...

cemana akak buat rambut hannah yang bergulung tu? cantik la hehe comel je hannah.. memula mesti sunyi kan kak, lama2 insyaALlah ok.. eh akak nak gi melaka kan nanti, jangan lupa pekena asam pedas di melaka ye hehe..

IxoR@ said...

rambut hannah cantik...

akak dandan eh?! suka suka...

sLEEping BEauty said...

selamat bersekolah hannah =)

peah @ peps said...

wish hannah the very best of luck....semoga enjoy schooling...

Berjaya Hills Resort, Bukit Tinggi, Pahang
Ice Room, Dataran Sunway, Kota Damansara

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails