Saturday, December 25, 2010

Persiapan Sekolah Adam....

Bangun pagi...eynda nak prepare bihun goreng...tup tup hubby bangun ajak breakfast kat luar, pas tu terus beli barang keperluan sekolah Adam...

Lepas breakfast tuju ke seksyen 9...mula2 beli buku2 kat Kedai buku Sri Tanjung... Adam tak dapat pinjaman buku teks darjah 4...sebabnyer...buku2 teks pinjaman 3 buah hilang dari laci meja dia kat sekolah...bila nak ganti balik kononnyer masa dah tamat utk pemulangan buku so kira kami kena denda la...beli buku teks sendiri!! Malas nak citer....janji stock buku teks ada, kami beli...janji adam boleh belajar...eynda zaman sekolah dulu memang beli buku teks sendiri...pas tu tahun depan tu jual 2ndhand kat yg memerlukan.....

Dah settle buku2...beli baju/kasut/bag sekolah kat Plaza Shah Alam....

 Nasib baik dah boleh pakai seluar ye...kalau tak lambat lagi le nak beli seluar sekolah hehe....ni le padah mak pak nak beli semua benda last minute :-p




Hasil belian... 4 pasang kasut ... uniform sekolah agama 5 pasang.... stokin 6 pasang ...baju/seluar sekolah 10 pasang!! Over tak...10 pasang yuuuuuuuuuuu....hubby le ni...selalu beli 5 pasang je...tapi dia kata beli banyak2...baju sekolah Adam cepat lunyai...maklum le lasak kat sekolah kan...eynda ok aje...

Lepas tu kami beli sesuatu utk Adam ...hadiah sempena dia selesai bersunat....uihhh...ada hadiah pulak...macam hepi besday ye...nanti eynda buat entry ye....Adam suka la sebab benda tu memang dia nak sangat2 dari 2-3 tahun lepas!

Owwhh ye...Hannah pun dapat beg sekolah Barbie utk ke tadika....gambar takyah la...nanti Hannah nak pegi tadika day 1 kita snap gambar Hannah dgn beg sekolah Barbie ye....

Tinggal nak ke sekolah Adam je utk beli tali leher...lencana...buku2 tulisan....

Sekian entry buat keje last minute...









15 comments:

pearl jade said...

ala kak eynda..nk tgk beg hanna ..
lamanya nk tggu die gi skola.hehe

ape yg adam dpt 2?x xsabar nak tau.hihi

kak eynda,sye ade try tips besarkan gmbr mcm kak eynda buat.tp x jdi la kt blog sye..gmbr stil sme besar.huhu

deeyaa dayah said...

saLam.
neh..1st tIme deeyaa nk cOmment bLOg kak eynda.
bnyk jugak ek..ka eynda bOrOng brg skOLah anak kak eynda.
bIle bace entry kak eynda yg neh..terIngat zaman deeyaa skOLah duLu.
abah deeyaa pOwn jns shOppIng brg skOLah deeyaa n adeQ bnyk2..utksethn trOs.
tp..x de r bnyk mcm kak eynda bOrOng.
hehe.
rase mcm rendu puLak nk b'skOLah.
bkn ape..
kLu Ingat2 baLeQ..persIapan nk masOk skOLah tu bkn maen Lengkapnye.
be4 start skOLah puLak..berkObar2 semangat..kOnOn2 nk study btOL2 thn tu.
bILe dh start skOLah..bnyk maLas dr rajen nye.
hehe.

Farra Dhelina said...

byk nya kak 10 pasanggg..

aQueen said...

ntah2 adam dapat Sony PSP ??

Atika Natasha said...

waa...smangat la adam nak pi sk0lah eh..almaklumla,ade byk baju baru..=)

Cik Firus said...

bab2 borong baju sekolah sampai 10 pasang tu cik firus x heran sgt..
tapi kasut sampai 4 tu memang agak terkejut ler..hehehe
and i guess adam dapat PSP..
btw x sabar nk tengok hannah in her uniform n her barbie bag :)
selamat bersekolah yer budak2 cute

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waktu kembali ke sekolah makin tiba...
hehehe...

AyuArjuna BiGoshh said...

soping sakan untuk ke sekolah ngeh ngeh

Softtouch [Hanim] said...

byknyaaaaa baju adam..yelah lelaki kan kak mmg lasak n cpt lunyai bj tu..agaknya anak sy nnti pun mcm tu jgk....

Alin Marlini said...

Alin pun suker beli bebanyak sebab maleh nak basuh...hehehehe

peah @ peps said...

wah..bole ilang ye...ish...mcm-mcm la...

Berjaya Hills Resort, Bukit Tinggi, Pahang
Ice Room, Dataran Sunway, Kota Damansara

aanie said...

banyaknya borong!!!semangat la adam nak g sklh mcm ni...:)

adha said...

perghh 10 pasang baju........ 2 mgu leh gilir.. hihihii


** bukan hannah jek xcited nk g skul.. anis pun sama.. alahai... kecik lagi

ArELeEz said...

hape hadiah adam, ek? citer la..

p/s: leez dah beli & pakai safi rania gold. he3..

NurSolehah said...

kasut 4 psg ?

baju sekolah 10 psg?

waduh3... byk sih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails