Monday, December 6, 2010

Sembang Bab Spek Mata Hitam La Pulak...



Entry yg agak poyo...sila bersedia...




Adam tengok gambar ni b4 crop & edit... dia kata "ingat artis manaaa..." kehkehkeh...



Bercakap pasal spek mata hitam...eynda adalah seorang yg jakun apabila memakai spek mata hitam....eynda tak reti bergaya dgn spek mata hitam....eynda malu bila pakai spek mata hitam...ngada2 kan....tapi that's me!!

Spek mata eynda yg branded mula2 dulu adalah lepas kawin....tu pun hubby ajak pi beli...brand Levis....tapi sayang betul...letak dlm handbag...tak tau bila terjatuh lepas ambik barang dlm handbag...hilang :-(

Spek mata kedua...brand GUESS...yg ni beli sendiri....bila pakai hubby kata tak sesuai dgn eynda....eynda pun tetiba jadi tak suka dgn spek tu...yg heran sampai sekarang eynda tak tau mana pegi spek tu...hilang jugak kah??

Spek mata ketiga...brand Coach....baru beli last saturday....yg benarnyer hubby nak cari spek utk dia...tak tau tetiba eynda yg balik rumah dgn spek mata baru....di luar kesedaran kot hehe...sebab ada less 20%...sebab hubby kata sesuai dgn eynda...sebab eynda dah lamaaaaa takde spek mata....kalau ada pun dok beli yg harga satu RM20 tu...so eynda beli lepas hubby approve...

Sekarang eynda tengah pikir...bila masa nak pakai?? Kalau eynda pakai mesti eynda rasa bergaya TERlebih...serius...eynda lebih suka tak pakai spek mata hitam...sebab tu gambar2 eynda kat mana pun susah nak tengok yg berspek kan?

Jangan sampai hubby perli pulak... "dah beli buat pekasam kat rumah" hihihi....

Ai kan pemaluuuu....bluwekkkk....

16 comments:

Just Call Me Bitt said...

i tak suka pakai spec mata hitam...hehehehe nanti vulu mata i tersangkut2 la plakkan...akekekkee tapi kalo time panas terik nak drive tu terpaksa la kannn...hehe akak simpan jek dlm kete...mana tau kann..kalau simpan dalam handbag takut bila nak pakai tak jumpa...hehehe

Ena said...

eheheh..

cantik gambar tu.. kena pakai selalu la camtu kak.. :D


ena pun malu nak pakai spec mata itam kak.. rasa semacam jek.. ishhh!! sama la bel wat pekasam jekk.. hua hua hua..

Mr & Mrs Ai said...

cun kk eynda...tp same lah kte...kalo beli spek hitam pon..nak pkai waktu bile..bukan everyday travel jejauh pon =)

nurulhudaresad said...

kalu malu pakai dlm kereta je....skrg nih panas oo..especially time amek anak kat skolah kann...=)

Lia said...

klu hari2 pakai spek tu mmg akan rasa biasa dan selesa..
hannah mesti mintak belikan sama sbb nak sama dgn mama dia jugak.. hehe

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xreti pakai spek mata itam..kalu pakai mesti mcm rimas..kang kalu pakia mcm rase over plak..tp elok sbnarnya pakai spek ni sbb jaga mata kita dr pncaran matahri

Joy said...

tetiba saya terkenang spek mata yg telah terpatah..huhuhu

Mr feckry said...

kalau gua cakap macam jlo lu jangan terbang plak

yangyuyu said...

sy pun malu nak pakai, just guna masa drive aje:P...kalau pakai rasa macam mak datin je haha

sebenarnya nak bergaya dgn spek hitam ni kalau kena tempat ok je tgh2 panas terik ke..

Pn. Zana said...

sy pun same. malu nak pakai sbb rase cm artis..:) boleh pulak cm gtu kan ?

eynda letak dlm kete je la.. sng kan?tetibe je smpai kat tempat yg panas terik, dh boleh pakai je.

:)

Zareene Saifuddin said...

xper eynda.. eynda boleh pakai spek mata itam tu time driving ketika cuaca panas atau di tempat yang panas terik... jangan risau kalau rasa cam artis.. KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA... chewah.. cam tagline iklan plak.. ekekekekeke

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hahahaha...
same mcm mama...
xsuka pakai....

mimie1678 said...

wahhh... mmg cam artis pun... hehehehe...

A~ said...

eynda, pakai la time drive tengah-tengah hari buta tu. kan panas & silau. i kalau drive silau sangat sure kena amik sunglasses, kalau tak mata sangat sakit nak drive takut accident silau sangat.

Ayu said...

kak eynda, wajib pkai spek tau klu kuar wktu panas..ayu dl2 sbb x pakai la smpai tumbuh ketumbuhan 'pterygium kat mata dan dh operate buang pn..tu pn doc kata dia blh jd semula if asyik kena matahari..

so, bg ayu sunglass tu teman bergaya dan kesihatan utk mata gak..;-)

Anne said...

untuk melindungi mata dari cahaya matahari...untuk bergaya pun apa salahnya kan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails