Monday, December 6, 2010

Makan-makan @ Sahara Tent, Plaza Shah Alam....

Ini cerita minggu minggu yg lepas lepas.....keluar lunch....mula2 plan nak makan kat nasi kandar pelita plaza shah alam...last2 masuk Sahara Tent la pulak....hari tu dah pernah makan kat sini masa buffet ramadhan...kali ni order ala- carte ...



Wajah orang yg tengah lapar.....




Yesss....ayah pegi beli suratkhabar...cepat kita posing!!




Suka ID dlm restoran ni....




Eynda order Sahara Chicken...bagi eynda sedap...ayam rasa macam satay skit...daun tu nama apa ye...rasa pudina...daun pudina ke? Tak makan nasi...just roti cam tortilla bread tu...letak dlm tu isi ayam...cendawan...daun hijau2 tu...gulung2 ngaappp....habiss eynda makan daun hijau tu tau :-D




Mixed grill...hubby punya....



Best!! Ice blended mocha...sekarang eynda ketagih le ice blended mocha...mana2 pegi kalau ada mesti order :-p



Adam makan briyani chicken...ayamnyer dah siap disiat-siat...isi saje...hannah pun makan cam ni tapi nasi aje...pas tu bila datang Sahara Tent ni feveret Hannah ialah roti tortilla tu...roti tu lagi banyak dia makan dari nasi....lepas ni kita order roti aje la kat hannah :-)

Semalam dok sembang2 dgn hubby....kat cyberjaya ada restoran arab banyak tempat jugak...cehhh..kot2 la hubby nak bawak pi makan kat sana kan hehe....nanti2 la mesti nak pegi sana jugak....

Pegi Empire Subang pun eynda teruja betul tengok banyak restoran....cakap kat hubby next time setiap kali datang kita try restoran yg berbeza!! See....keinginan utk makan tu sentiasa ada....cemana mau kurus? Orang lain makan makan makan body cam tu gak...eynda ni makan makan makan sekali tengok muka dlm gambar huwaaaa....takmau sebut!!

Ada satu lagi restoran arab nak buka kat seksyen 9 shah alam kan.....ke dah bukak?












14 comments:

Daring Women said...

cantiknya deco kedai tu, mmg seleralah tengok...makanan dia fuyohhh mmg bestlah..wajib cuba ni.

LyNn HaMzAh said...

deco kat restoran tu memang cantik la...suka tgk...

Yan said...

Alah Eynda, tok sah kira kurus ke gemuk ke. Makan je. Nanti bila tak sampai masa dak de selera, sure kurus kita.. Kita serupa..hee

norh said...

deko dah cantik, presentation makanan pun menarik..mesti sedap kan..

Farra Dhelina said...

kak eynda pya nmpk menarik..lagi2 tang mushroom tu..mmg fav :)

papabear said...

camna harga kat sahara tent ni? mahal? sederhana? murah? kalau makan berempat cam tu dalam berapa eh?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nampak lazatttttt....~

raF|za said...

kak eynda kalau datang cyber mesti try makan kat restoran saba. chicken kabsah dia sedap :) hari tu ada lalu sahara tent but tak ter-try lagi. mesti nak try ni. thanks for the info!

NM02 said...

laparrrrrrrr!!!

yangyuyu said...

wah kak eynda healthy food:)

Queen of Pirus said...

Saya pun suka makan makanan arab ni..masa kat m'sia dulu suka pegi Al-Diafah kat Desa Petaling..Eynda boleh cuba. Sahara Tent pun ada berhampiran ngan Bukit Bintang Plaza & satu lagi restoran Iran (lupa nama dia) pun ada di opposite Bukit Bintang Plaza..sgt suka nasi & kebab2 kat situ. Daun hijau tu namanya sweet basil leaves atau daun selasih..sedap jugak dimakan dengan ikan keli goreng rangup2 + sambal belacan atau sedap dimasukkan dlm green curry.

Anne said...

nampak sedapp! kat S'wak jarang ada restoren arab cam ni. Hmm tunggu dtg KL nak try jgk :)

feenaz's world said...

feenaz pun skg nie tgh kemaruk ice blended mocha....sampai tgh2 mlm pun suh asben carikan jugak....anak dlm perut nak minum,nak buat mcm maner kan....

Papa-NtiQ said...

hi yuslinda...kebetulan saya baru jer upload semalam gambar2 masa makan kat Sahara Tent ngan famili di cawangan Shah Alam.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan dan makan 100% hehe...takde topik lain..
Kalu tak keberatan register la sebagai follower blog saya ok TQ TQ TQ bebanyak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails