Monday, November 1, 2010

Mydin + SSF.

Di suatu pagi ahad...kami bangun-bangun...terus bersiap-sedia....nak pegi mana? Jom kita tengok....

Yeahhhh...sudah ready mama....kita posing dulu dgn barbie muskuteer....alamak!! Hannah pakai kasut tak sama pulak dah.....nasib baik sebelum naik kete mama perasan kat kasut tu...kalau tak....sila sambung ye :-D

Oleh sebab kami keluar pun dekat tengahari, lunch dulu la...plan nak pegi restoran kayu nasi kandar kat taipan USJ....tetiba hubby ajak pi makan kat Mydin USJ...sebab hari tu dia ada job kat area tu...nampak le satu restoran mamak kat Mydin tu....saje la nak try sebab nama restoran dah meyakinkan cewahhh....



See...the nama of the restoran....meyakinkan tak?? Padang Kota hokey...feeling2 berada di Penang la hari tu....



Terliur tak?? Lapaq pulak tengok gambar ni pepagi cam ni....kena pulak hari yg kami pegi makan tu cuaca mendung....adehhh....food boleh tahan sedap...tapi rempah ratus tak sama macam kat restoran kayu nasi kandar yg lebih pekat rempahnyer tu....perut dah lapar, semua sedap kan...tapi bagi eynda not bad...lain kali boleh makan lagi....maklum la seperti yg selalu eynda war-war kan....eynda tak cerewet bab makan...no komplen2 melainkan betul2 tak sedap....kalau tak sedap tu maknanyer eynda masak lagi sedap la muahahaha....

1st time eynda pegi Mydin USJ tu....kalau Mydin Bukit Jelutong toksah cakap la...seminggu 2-3 kali gak pegi....so amat lah jakun bila sampai Mydin USJ....pelik kan...Mydin USJ pun ku boleh kejakunan heheh...well..itu la eynda :-p

Tujuan utama keluar hari tu adalah utk pegi ke SSF Puchong....besaaarrrrrr SSF kat Puchong ni....tapi sebab nak tengok pasu & bunga je takde la explore tingkat2 lain....bahagian pokok bunga aje dah buat eynda teruja....pokok2 bunga kat SSF kebanyakannyer nampak macam real....geram sungguh...



Upacara memilih bunga....pening kepala eynda...nasib baik ada florist diaorg...supervisor ke boss ke apa ntah siap datang kat eynda perkenalkan florist dia....offer pertolongan....agaknyer tengok eynda blur tak tau nak pilih mana satu hehe....

Brape jam ye kat situ...rasanyer 3-4 jam jugak la...sampai adam merungut dah...hannah melalak brape kali dah...siap ajak balik rumah hehehe....hubby pun dah bagi sign "ikut suka hati la nak pilih yg mana" ahahaha....haaaaa...bawak lagi mama datang tempat macam ni....habis semua kena buli jadi penunggu :-D

Jap...jap....baru perasan kat belakang tu banyak sangkar burung.....cantik2 kan....nak beli satu la...nak bela burung hantu tak hidup dlm tu hehehehe.....mesti cute *wink* 



Ini hasil pertama....bunga apa tak tau...eynda nak bunga tulip putih tapi out of stock...kaler lain banyak....pas tu bunga daisy putih pun tadok....yg ni paling sesuai...rose tak minat....orkid pun kurang minat....


Yg ni bunga2 eynda discuss dgn florist..."ai nak bunga2 yg sesuai dgn konsep BALI"....dia kata kalau BALI kena guna orkid...alaaa...kemboja takde ke...takde pulak kemboja kat SSF tu...ehhh ada ke takde...macam tak nampak je...bunga apa pun tak tau ni...orkid ke?? Apa-apa aje la...janji eynda & hubby suka hehehe....

Yg ni haruuuu....bawak balik asing2 semua ...span 10 ketul...SA kat SSF kata cukup dgn pasu besar tu...mana cukuuuppp...panik eynda tau..span kecik2...last2 eynda campur dgn surat khabar ronyok-ronyok..penuhkan ruang bawah pasu...atas2 baru eynda letak span...pasu sebijik...pokok2 semua tak susun2 lagi....eynda la yg nak kena menghiasnyer....masalahnyer eynda tak reti susun2 bunga tu dlm pasu....trima kasih hubby sebab sokong eynda dari tepi....yakin boleh!! So jadi le macam dlm gambar di atas....tapi hubby kata daun besar2 tu macam tak elok pulak.....try buang...



Jadi la cam ni....ok ke? Macam ada yg tak kena je...tapi eynda biarkan aje....nanti rajin2 adjust2 skit...tapi nak adjust apa lagi ek heheheh....

Nanti nak pegi SSF lagi...dah siap jadi member kat SSF...ye la curtain pun dari SSF...bunga2 pun SSF....masa nak bayar jenguk2 la bedsheet SSF yg sangat la lawa...harga mak aiii...ribu-ribu....takpe trima kasih aje :-D

Harga utk hasil bunga-bungaan tu adalah rahsia....takut nanti timbul spekulasi pulak....nasib baik tak suruh florist pilih2 bunga & tolong decoratekan...sebab florist tu kata dia jenis ambik je bunga2 yg dia agak sesuai...harga dia tak tengok....uuuiiihhh bahaya tu heheheh...sekali nak bayar tercekik air liur kan hahahaha....






24 comments:

Snowwhite Zone said...

hannah nampak tinggi ler.. suka pakai kasut sebelah laen..

eyndayusoff said...

Anis...nampak je tinggi tapi yg sebaya dgn dia ramai yg tinggi dari dia hehe...

Lady of Leisure said...

kak eynda bunga atas meja makan tu hidup ke? lady suka bunga lily tu tapi lady takleh letak sebab dia toxic pada kucing :(
madonna lily tu memang lawa, dulu lady slalu beli yang fresh buat flower arrangement dalam rumah.. bila bangun pagi satu rumah bau wangiiii jer.. tahan lama gak bunga tu dalam 6 hari.. kalau orkid putih lagi tahan lama about dua minggu.. :)

keyman said...

hannah mmg pandai bergaya la...
mesti ikut mak dia ni
heheh

Ena said...

cantik!..

ena tak pandai la nak deco2 bunga.. huhu

eyndayusoff said...

Lady...kat SSF semua bunga plastik tapi nampak 99% hidup...sebab tu akak suka...boleh la lady pi beli kat SSF...takde toksid :-)

eyndayusoff said...

keyman....trima kasih...hannah banyak belajar dari barbie hikhikhik....

eyndayusoff said...

ena...akak pun tak pandai jugak :-p

Danny Neza said...

salam kak eynda..cantiknya umah akk..
ditambahkan dgn bunga2 tu n,pk lg berseri2..
ni yg rasa x sbr nak terjah umah akk ni..InsyaAllah,kalau ada rezeki..sampaila sy kesana..

zailamohamad said...

Eynda, Zaila pon gubah sendirik bunga kat rumah, memanglah pada mata kita nampak serba xkena tapi bila tetamu datang ke rumah cakap cantik, memang confuse ah..hehehehe

apa2 pon zaila suka white lily buat hiasan letak dalam pasu & letak atas meja konsul atau depan cermin, memang cantik!!

bunga yang satu lagi tu macam harum sundal malam je, bunga tu pon cantik juga, nak2 yang fresh, mahu semerbak dalam rumah tapi nama bunga tu mengingatkan pada cerita pontianaklah pula..hahaha, jangan takut pula;D

cikbedahlaser said...

mmg lapar la tgk gmbr tu... uhuhuhu
dh la tgh lapar...

sok klu nk upgrade umah...sy nk buat akak jd rujukan la...

Zana said...

adei la kak eynda, pagi2 tgk nasik kandaq lapaq la plak...
lawa la bunga2 kak eynda pilih...mmg masuk...

eyndayusoff said...

Rose...trima kasih...nanti datang tau.. :-)

eyndayusoff said...

Zaila...eynda pernah tanam pokok harum sundal malam tu kat depan rumah....kalau zaila ingat eynda pernah tepek gambar pokok depan rumah awal2 pindah dulu....tapi sebab berbunga sekali je...pas tu dah jadi macam pokok kucai hehehe...kami cabut & gantikan dgn orkid liar...memang wangi harum sundal malam...malam2 hubby balik keje disambut dgn bau bunga tu je dulu :-D

eyndayusoff said...

cikbedahlaser...lapar kan...akak pun lapar ni...nak tunggu masa lunch aje nak makan nasi :-p

Boleh aje jadi rujukan setakat yg mampu :-)

eyndayusoff said...

zana...tq...akak pun lapar ni :-p

Diyana said...

terliur nye tgk nasi tu hehe :)

cantik bunga2 tu semua.. :)

sLEEping BEauty said...

tak pandai eynda pun , tapi tetap nampak cantik hiasan bunga2 tu ..

perut terus lapar nmpk nasi yg amat menyelerakan itu .. :)

Softtouch [Hanim] said...

cantik kak eynda bunga tu..oklah tu gubahannya..yg suami kak eynda ckp psl daun tu betullah tu..cube kak eynd akuarkan, much better kot...

aYu said...

cantik gubahan kak eynda..ehehe

Mia-Ina said...

mia pun suke msk ssf.bunga dia mcm betul

Rinna said...

Cantik laa bunga2 tuh nampak idup..pandai gak eynda deco2 yer.. kira cantik dah tuh :)

Queen said...

Bunga kat meja makan tu bunga LIly..

nik suka Lily buat gubahan...santek bebanding Rose.. =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mak aih...
sedap nye tgk nasi kandar....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails