Tuesday, November 9, 2010

D' Arab Cafe, Seksyen 7, Shah Alam.

Dah lama teringin nak makan nasi arab kat seksyen 7 shah alam....satu hari tu hubby ajak lunch kat luar...dia tanya nak makan kat mana....eynda kata kat mana pun takpe janji bukan kat seksyen 13 shah alam hehe....area tu hari2 eynda pegi sebab ambik adam kat sekolah so restoran2 kat situ macam dah biasa bagi eynda....dah kurang teruja....

So naik la kete...takde tempat hala tuju lagi....tetiba hubby kata jom makan nasi arab kat seksyen 7...nasib baik dlm kete takleh la nak terlompat-lompat sukak heheh...ehhh takde la gitu...ai kan mak orang...nak terlompat-lompat apa citer kan :-p

Tak tau kat mana sebenarnyer...sms ME yg stay area tu...tapi sebelum dia reply kami dah jumpa kedai makan tu....tapi kalau tak tau memang tak reti la nak cari...tersorok skit....




Chicken Kabsah...My portion....yummyyyyy..... sepinggan RM10...





Hubby's portion....dia order nasi kosong nak makan dgn kebab...tapi Hannah habiskan nasi kekekeke..... 






Jus banana + stroberi + susu + satu lagi jenis buah tapi tak ingat....besar tau gelas ni...rasanyer lebih dari 500ml....sedap!! 




Adam makan nasi kukus ayam berempah....habis sepinggan pi beli lagi sepinggan....sedap katanyer...Hannah mula2 nampak eskrem, tak nak makan nasi....tup tup lepas tu poww nasi ayah dia :-p 



Diaorg ni buat catering jugak....lengkali boleh la try ambik service diaorg....housewarming nanti caterer lain...baru nak pandai bab2 cari caterer ni hehehe...maklum le tak pernah buat makan2 besar-besaran....

Alamat :

D'Arab Cafe
Lot 3, Kompleks Anjung 7
Jalan Zikron B 7/B
Seksyen 7
Shah Alam



Eynda rekemen nasi arab kat sini coz bagi eynda memang sedap berbanding yg eynda makan kat Bukit Jelutong....nanti2 nak try lamb mandy pulak :-)

35 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak yang, the tajuk salah heh
hehehehehe
seksyen 7..bkn 17 ngeee

nasi kukus kak nora yg adam makan tu mmg mabeles. RM5 sajork. my peberet tuh

d'arab cafe kat pusat komersia seksyen 7, belakang pintu uitm pon sama gak..cuma dia lebih tersusun, formal & susuan nasi & ayam tu lagi cantik..:-)

Mimy Hamid said...

kak kat sini memang nasi arab dia sedap la...opis mimi pun selalu calling buat makan makan amik nasi arab seksyen 7...selalu la makan...tak puas sebab sedap sgt...

Mr feckry said...

sungguh membuka selra..kene pegi ni

m.q said...

apasal tak sama dgn arab's cafe yg sy selalu pergi tu yer...
kt seksyen 7 jugak...

eynda said...

Rose...dah edit...terlebih aktif masa menaip le tu...rajin tekan nombor 1 hehehe...yg akak makan ni kat situ la...

eynda said...

mimy...haah tak puas makan kan :-)

eynda said...

mr feckry...pegi jgn tak pegi...memang sedap...

eynda said...

m.q....tak sama cemana tu?? Ada cawangan lain ke kat seksyen 7 tu? Ni 1st time eynda sampai situ so tak brape tahu...

lydzar said...

saya pon ada entry pasal nasik arab seksyen 7 ni. tp sebab yg dicarik adalah restoran nasik arab yg baru kt pusat komersil tu tak dijumpai so makan pon ala-ala kecewa aje lah.

but overall makanan kt nasik arab ni mmg maveles sedap

eynda said...

lydzar...i see...so ada kedai lain la kat area tu...cafe ni dlm foodcourt aje kan...tu yg agak pelik...makanan punya la sedap..tapi bukak kat foodcourt je...patut bukak kat tempat yg lebih formal & selesa :-)

Softtouch [Hanim] said...

sedap yer...jenuhlah nak ke shah alam tu..kan best masa sy blaja kat itm tu, smeua2 ni ada..xdelah asik2 sek 2 jer...

..:: WiRdA ::.. said...

ohhh nih yg depan uitm tu.. ari2 dok lunch kat area nih sbb dekat ngan opis, tp kedai ni je tak penah try lagi, igt tak sedap...buleh la try nanti..:)

Nieza Ishak said...

waaaaaaa kena try ni, kami peminat makanan arab ...

Emma said...

yg kat bukit jelutong branch dia gak kan..pernah mkn kat situ sekali..ok gak..teringin nasi arab saba yg dekat cyber ke putrajaya nun..

Zana said...

zana pun dah mkn kat sini, mmg sedapkan kak eynda kan.......

Yan said...

Memang sedap nasi dia.Alal sellau tapau.. Pasal kalau dulu tpt ni agak berbau.. Lagipun dekat sgt dgn rumah..

Akak suka minum Barbican

ieda said...

uish sedap tuu nasi arab eynda .. kat kolej ieda ada mamber pandai buat tau .. lelaki lagi .. leh tahan sbb dia pandai memasak ...

kebab tuu pun nampak sedapp :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

gelas buah yg besar tue ade kat kedai ceroi...
hehehe...

Delicious-Cuppies said...

nampak sungguh menarik itu makanan...

nak ajak eynda join GIVEAWAY kat blog DC nie... :-)

anie,Nagoya said...

eynda...kalo boleh kenalkan byk lagi kedai2 mkn kat mesia ya.mgkn thn depan kawan nak g mesia..leh le kita suruh dia org cuba restoran yg eynda rekemen kan...kita pun tak ketinggalan nak rekemenkan kat perut kita ni..hihihi..tak sabo nak balik

Farra Dhelina said...

mak aii kakk! kebab tu!! terliur sy

A~ said...

nyaaamm.. sedap betul nampak food situ. best eh hubby u tak kisah makan luar. kalau i ada kat m'sia pon hari2 i makan luar, best, halal, menjilat jari.

Rinna said...

Sedapnya..tgk nasi arab eynda tuh..kenyang tuh.. byak plak.. tapi nak pegi jauh le plak..

Tgk air tuh pun dah tau sedap..byk campurannya.. :)

Drama Mama said...

sedapnya! teringin nak makan nasi arab bila tengok semua orang dok makan. hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Lady Diana said...

kak Eynda, nasi arab sek 7 my fav! dh beberapa kali dtg mkn sna klu g umah my cousin kt s.alam.. mmg mabelesss.. Chicken Kabsah is my fav too! tp br ni pegi sna mkn chicken kabsah jugak tp mix ngn roti with cicah kacang dal hancur tu.. sedap jugak! adduhhh.. meleleh air liur..hehe.. mmg ssh skit nk cari kdai dia sbb pintu dia kt blakang2.. hehe

moklong said...

emmm... nnt blh la pi try mkn kat cni. nmpk menarik.

peah @ peps said...

wow...nampak sangat menarik kak eynda...harus try neh..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

biasanya orang panggil nasi arab ni nasi mandy kan. mimi pun suka sebab nasi dia panjang2.. puas makan.

ONFARISHA said...

Makanan menarik, tapi.. bila kandungan mencecah 7 bln ke atas ni, selera makan amat tidak bagus.. :(

Ein Auzai'y said...

Salam perkenalan...Sedapnye....The best things is jus banana & pelbagai buah-buahan tue...one day kena pergi jugak....selera betul anak2 you makan...

Singgahlah sebentar ke blog saya....

LiAnA said...

nampak sedap pulak nasi tu.. ku ni kurang skit mknan arab.. tp bila tgk ni nampak best je hihi

aznee yunos said...

wow nk tryla pasni hehehe

suhailas said...

Dear kt TTDI Jaya pon ada satu kt new building..da try ok gak....tp yg terangkat kt c'berjaya laaaa...view kt sini http://crvmin-mylifemyjourneymyway.blogspot.com/2010/10/tak-kenyang-kenyang-kaaa.html
sue da terjah....

Wien said...

memandangkan, wien dh makan nasi..
so nak try nanti..hehhehe.tgk gambar mcm sedappp je :)

Nandre The Legend said...

saya pi makan kat d arab cafe kat uniten hari rabu hari tu... makan khabsah... nanti nak try yg kat sek 7 plak..

saya dok kat bukit bandaraya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails