Tuesday, November 2, 2010

Butik Casalwa, Bukit Jelutong.


Yesssss...ada jugak citer pasal shopping....dah lamaaaaa tak shopping...last sekali shopping bulan Ramadhan lepas....baru brape bulan je kan....dah rasa macam setengah tahun tak shopping :-D

Butik Casalwa ni terletak kat Bukit Jelutong...baru je bukak sebulan kata tuan kedai....memang selalu nampak kedai ni dari diaorg start kemas2 susun baju dlm kedai sampai le dah bukak kedai....cuma sekarang baru jenguk2 kat dalam sebab rasa macam nak beli sesuatu....

Beli apa?? Baju kurung bermaterial lycra & tudung Ariani....sudah tentu sedondon baju & tudung kan....takmau tunjuk lagi...biar rahsia....satu hari eynda akan peragakan cewaahhh....

Kat butik tu banyak baju2 dari kain lycra....cotton pun ada tapi jenis kain tebal...cotton apa ntah...macam panas kalau pakai....yg cotton nipis ada tapi diaorg siap buat lining....so rasa agak tebal....eynda tak pernah pakai baju kurung lycra...ni 1st time....sepatutnyer ambik size M....tapi sebab eynda kurang selesa dgn bentuk badan eynda ambik size XL hahahah....longgar skit....coz kain lycra bila pakai ngikut bentuk body....seksi2 takmau la....biar nampak supan skit kan... :-)

Blouse kat situ banyak yg ala-ala jubah paras lutut.....eynda tak pernah pakai style2 jubah tu so tak beli buat masa ni....ada tudung Ariani...Zahra...apa lagi ek...tapi belum banyak pilihan....

Harga baju2 tadi yg eynda nampak so far atas RM100....takde pulak yg bawah RM100....tudung pulak yg eynda beli tu RM80++....pegang2 tadi ada yg RM70++....takde la yg lagi murah huhu....

Yg harunyer anak2 eynda la....kat luar butik sikit punya behave....masuk je butik macam ada personaliti lain!! Bisingggg.....haruuuuu....Hannah tu nampak je eynda kat fitting room dgn baju kurung melalak-lalak suruh eynda tukar baju balik.....nak try tudung pun dia marah...haaiiihh...susah betul nak shopping dgn budak2 ni...yg peliknyer keluar je dari butik macam "The End" pulak....kembali sopan uwaaaaaaa...apa la masalah kamu berdua ye....

Nak shopping best....tapi kena ada pekej le....kalau bawak anak2 sekali hehehe....


Alamat:
Butik Casalwa
D'Pangkin Commercial Area
10LG, Jalan Pelapik A U8/A
Bukit Jelutong, Shah Alam

Website : Casalwa






12 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

company tu kene bayar kt akak ni..iklan promo..wekekek

ratusiput said...

ala k.enyda takmo ar rahsia2...nk tengokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk baju tu...

anie,Nagoya said...

tak mo "biarlah rahsia""..awak kejam...bila nak modelkan tu???

Shibam Jelita said...

bak kata kawan, shopping itu satu terapi

Tihara said...

best nama kedai tu ;)

Ena said...

kak,

cepat la pakai.. nak tengok!.. mesti cungg!!

CT said...

cepat pakai...kita bayar...hehehe

Anne said...

mesti lawa2 pilihan eynda ni...tak sabar nak tengok eynda peragakan.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

tak sabar nak tengok eynda peragakan baju baru.. kaler apa ?? hehehe

zailamohamad said...

betullah Eynda, Zaila pon tak tenang jiwa kalau p shopping bawak anak-anak, maklumlah kita kaum pompuan ni nak kena tilik betul2 sebelum beli kan, tapi kalau masuk je fitting room tak dan nak try baju dah dengar anak-anak melalak..huhuhuuuu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pas nieh akak dapat diskaun..
wat iklan..
hehehe...

Lia said...

syoknya dapat beli baju baruuuu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails