Wednesday, November 24, 2010

Burger Otai.

Selama ni dengar aje...tengok gambar aje...kali ni eynda sendiri beli & makan hehe...Burger Otai....apa yg best ye...



Lokasi stall yg terpilih adalah berhadapan pasaraya Mydin bukit jelutong.... 



Eynda beli burger ayam yg paling murah hehe.... takde special2...lain kali kita beli yg special pulak ye.... burger ayam biasa harganyer RM2.80 ... cuma ada roti burger...daging burger...bahan sayuran tak banyak sangat....sos cili & mayonis mencukupi....bentuk rupa paras biasa aje takde la cun macam burger2 yg femes ...tapi boleh tahan sedap...daging ayamnyer ada rasa lada hitam skit & rempah ratus tapi tak over la..just nice....takde cheese ye...kalau nak tambah cheese sila bayar RM1.20....eynda kedekut hari ni so eynda takmau tambah cheese walaupun dioffer....tambah cheese bermakna tambah kalori ahahahah...cehhh...apa itu kalori?? :-p

Bila last makan burger tepi jalan?? Masa kat kondo dulu...lamaaaa dah....sekali sekala makan burger tepi jalan adalah sangat melazatkan....tukar angin le pulak...asyik2 mcd...asyik2 kfc...asyik2 burger king....kaannnn :-D

Beli 4 ketul tadi...utk eynda...utk adik eynda...utk mama eynda....utk adam...ehhh tak sangka adam suka!! Nasib baik beli utk dia...sebab adam tak pernah makan burger walaupun kat mcd/kfc/burger king bla bla bla....habis sebijik burger dia makan tadi....alhamdulillah...boleh beli lagi...











31 comments:

Nana said...

akak mcm memahami je. Nana baru je teringin nk mkn burger otai ni, sibuk search kat mane ade, oo kat bkt jelutung ye. Bagus2.tq

LiAnA said...

sedapkan otai.. ku selalu kalau mls mkn nasi.. beli ni je.. Aqil pun suka makan.. tp tanpa sayur dn bawang.. hihi.. hotdog pun sedapp..

Shu Shinju said...

sedapnye.... dan2 rasa nak makan burger malam2 buta ni..hihihihi.... rasanye diet shu tuk mlm ni dah kelaut..hihiihhi...

RedBerry said...

Tak pernah try lagi Burger Otai. Yup betul tu, sekali sekala nak tukar angin. Boleh la nanti try. Thanks for sharing.

cikbedahlaser said...

ooo... otai x pernah try lg.. tp mat salai pernah...

reena said...

Burger tepi jln mmg terbaik! Tp otai burger ni biasa je. Ok la..Tp tak la meletop kebabom.

akiratoriza said...

salam...
erm sedap jugak lau sekali-kala makan burger tepi jalan ni.. sy pn br2 nih ada beli burger ramly, erm sedap then esoknya sy beli lagi... pk gak dlm ati lau ari2 mkn alamatnya erm makin kembang la badan ni...hihihi...

ieda said...

ermm nampak sedapp je eynda burge tu .. dah lama jugak x makan burger since diet nie .. heheh
mcd punn jarang huhuh

yangyuyu said...

scared of calory too..huhu...

chugie said...

emm bleh tahan gak ler otai berger ni

Just Call Me Bitt said...

sangat otai..heheehe bitt paling tak suka tetiba ade letak nenas dlm burger tu...pernah terkena banyak kali...bila order kena remind terpinga-pinga abg buat burger tu walaupon berlainan gerai dan brand..akekkekee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lame xmakan burger..
hehehe...

Prettylady-ATuL said...

Mmg sedap sebenarnya burger2 ni.. skrg tgh pregnan mmg suka cari burger OTAI or Oblong... dah tak brapa suka ramly.. tak tahu knp... then burger2 ni lebih kenyang lama sket dari burger kat McD.

Zareene Saifuddin said...

memang sedap otai burger ni. tapi kat area rumah zareene dorang bukak lambat.. dah dekat 8pm baru nak bukak.. :(

sLEEping BEauty said...

suka burger jugak ..
tapi dah lama tak makan ...
heeeee :)

NM02 said...

laparrrrrr

Softtouch [Hanim] said...

st rase burger tepi jln lg sedap dr burger mcd kot....tp burger otai ni mahal sikitlah dr burger biasa tepi jln tu...

Alida Ali said...

Burger otai ni saya kureng skt...sy lbh suka beger ramli..maybe sbb sos dia manis kot...

Mimie Hamdan said...

uishhh... nampak sodap betul burger nie... lapar terus... hehehe... eynda... jemput masuk blog baru mimie yer... www.mimie1678.com

tq...

Queen said...

nik lagi suke makan burger macam ni dari burger lawa2 di McD ke..di KFC ke..di Burger King ke..

Kalau kak eynda ke Damansara Uptown.. Jangan lupe makan Burger Abang John..berdepan Uptown hawkers..sebelah CIMB Wealth....

Situ burger die memang lebih sedap dari burger otai.. =)

Arifah said...

lapar la tengok burger nih hehhehe

Anne said...

...pipi hannah tu geram Anne tengok. so chubby:)

Ena said...

Ena lagi suka makan burger camni.. tak au naper.. tekak owang kg kot.. heheh.. tapi sesekali je la.. mrmm dah lama juga tak makan burger ni..

I want to lose weight said...

Burger otai kat tg malim ni..
Bukan tak sedap..
Tapi masak lembab yang amat..
1 burger nak tgu smpi 20 minit..

sheila said...

kite sebenarnya lebih prefer makan burger tepi jalan compared to burger2 yg femes itu... hehhehehhe

MY HEART said...

Rupa paras dan menunjukkan ciri-ciri kesedapan yang tersendiri. nanti nak try la...

Cikgu Yus said...

uwaaaa...rindu betul ngan tai burger nie.dulu kat nilai, yus selalu beli kat sebelah INTI kolej dkt ngan umah...mmg mabeles la kalu yg special tu...

aYu said...

kak~lapar jadiknya.hehehe..

Mari Berbicara Hati Ke Hati :
Blogger Lakaran Hati Kasi Ayu Gift

siti murni said...

fuhh..tiba2 lapar le pulak...

noradzlina.kamdani said...

mahalnye kak RM2.80? kt sini br rm2...tp yg jenama otai ni blm cube...

kak balik dr ipoh join contest ek..lin dh TAG akk

NeenaAnuar said...

sekali sekala makan burger tepi jalan camgini best kan... neena pun suke burger camgini.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails