Monday, November 8, 2010

B.B Cream Maybelline.

Selamat pagi semua....

Eynda nak citer pasal B.B Cream Maybelline....dah beli ke?? Eynda baru beli last week...& baru 1st time pakai semalam....




Terjah masuk Guardian.....1st impression bila nampak tiub bb cream tu... "aikkk....besar ni je??" Hehehehe....sangat la kecik....eynda bayangkan tiub besar yg 50ml ke....100ml ke...rupanyer only 18ml je...tanya SA kot2 ada yg lagi besar...dia kata memang besar tu je....harga RM29.90....

Sebelum ni eynda pernah beli bb cream brand lain....tapi agak melekit & rasa berat kat muka....dan agak berminyak....eynda tak suka coz eynda ni jenis senang berpeluh....tak selesa la kalau muka melekit-lekit....tapi bb cream maybelline ni macam ok jugak....tak rasa macam pakai ala-ala foundation tebal pun....tak rasa melekit & berminyak....ini pengalaman eynda ye....kalau nak tau kena la beli & try sendiri...kulit masing2 tak sama kan :-)


 
Gabungan bb cream maybelline & bedak miyami cosway....terasa lain bila tambah pakai bb cream coz muka eynda ada masalah jeragat/bintik2 hitam....bila pakai bb cream ni terselindung banyak jugak la....gambar atas tu takde edit kasi glowing ke haper ke ye....masalah eynda, mekap le rasa tebal cemana pun...dlm gambar tetap macam tak bermekap hehe..... in person takde la comey macam tu ahahahaha.....trima kasih lumix sebab membodek tuan kamu :-p
 
 
Kini rasa lebih yakin dgn wajah sendiri waaahhhh ala-ala tagline iklan la pulak lalalalala.....
 
 
 
 
 
 
 

31 comments:

keyman said...
This comment has been removed by the author.
sisdee said...

wah eynda...cute miut hehehhehe...

selalu dgr psl BB cream ni tapi tak pnah guna pun...kita pakai 2 way foundation plus sunblock jek..senang..pastu tepek bedak pixy hehehhehe..murah dan mudah :)

eynda orang kulit cerah mmg problem jeragat le :(

eyndayusoff said...

sisdee...tq heheheh....eynda pun selalu pakai miyami 2 way foundation tu je...macam pakai compact powder biasa....pernah ada pengalaman pakai bb cream yg tak best...lama dah....ni baru nak try pakai balik coz teruja tengok iklan kat tv hehe...so far pakai rasa ok...haah jeragat nampak sangat...tak best :-(

Softtouch [Hanim] said...

bb cream tu utk apa kak eynda?

in person lagi comel lah akk eynda...mmg sama dlm pic..cntik...

saudah said...

saya dah try BB cream ni. Untuk kulit berminyak, memang sesuai sebab minyak berkurang bila lunch time.

pakai sikit aje dah boleh sapu seluruh muka, kan?

eyndayusoff said...

Hanim...kat tiub tu ada tulis...covers imperfections hehe...sama ye in person ... trima kasih :-)

eyndayusoff said...

saudah...best kan...haah dia tak berminyak...kalau berpeluh lama2 skit nampak cam glowing bukan berminyak-minyak tu....pakai sikit pun dah cukup :-)

Arifah said...

wow..cantiknya! kak eynda pon pakai miyami cosway tu jugak?hahah...saya pon same..ramai betol pakai bedak tu..kalo pegi surau kat mall, nampak aje bedak bedak biru di tangan masing-masing..hhahhh!

Rozita said...

kalau org nya dah cantik manis..pakai apa pun okeh..
kulit eynda nampak lebih bersih dgn BB cream tu ye..

myranaqi said...

akak mmg cun melecun ar....:)

makcikrehan said...

polos nyer...suker! tak payah dah nak pakai sabun2 clay macam sayer. huhu.

Jemari Seni said...

Cun!Cun! tak rugi beli...

Nana said...

cantikkkk nye...waaahhhh harus terjah guardian sat lagi :))

nway, akak nampak cantik sgt.

ratusiput said...

isk cam best je kan.glowing2 muke k.eynda.ratu pun ade dark spot gak.skang pakai clarin yg utk ilangkan darkspot tu.dh 6 bulan pakai tp tak ilang pun just pudar skit je la n takde merebak tang lain.tp rase pasni nk try olat white radiant la...tgk review cam ok je.murah skit.tak larat nk maintain clarins...terjerut leher.ehehe...tp ratu nk try gakla bb cream ni...kire dia ala2 cam foundation la ek...kena lak pakai ngan inez kan sti meletop.tp g keje ratu pakai miyami je.sebb ratu ni pun jenis kuat peluh.lg pas make up...kejap je peluh...

Delicious-Cuppies said...

comella eyndaaaa... cun!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wow
harus cuba ni
dahla sy ni pengguna tegar make up Maybelline

ahkak ni mmg lawa la
muda sentiasa..iklhas tau puji ni..:-)

Queen said...

macam anak dara. =)

anie,Nagoya said...

dah beli...memang betul tak melekit.kering tapi kulit terasa lembab....

acik mimie said...

kak eynda ...

nnt cuba try simply 5 pulak ... simplysiti ... saya pakai ... ok jugak .... siap ada instant firming effect lagi ... heheh cubanye ..

Ratu Ma'ajun said...

tengah carik cream tok muka ni...thanks kasi info pasal bb cream tu...ptg ni harus beli ni barang....

Anne said...

cantik mulus kulit eynda:) cun.

no need to reveal said...

cantik cantik cantik kulit eynda, nak beli gak la hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cantek nye akak sye...
hahaha...

reena said...

Selalu dengar gak pasal BB cream tapi tak pernah pakai. Pakai makeup base ja.

zailamohamad said...

putih melepak tapi nampak rata;-)
thanks for sharing, nanti nak p cariklah kat watson *dan dan tu aje*

shafida said...

wah...cantiknya kulit muka eynda...ala, baru je beli foundation kat cosway 38 hinggit...xpe2....masuk dlm list bila foundation cosway tu abis nanti....

bb cream nie bertindakmacam foundationlaa yer ?

RedBerry said...

Eynda dah naturally cantik. tak aci ler :P Tapi mmg menjadi ke BB cream nih? Dok tgk kat remaja, si Liyana Jasmay sebok dok cakap pasal BB cream nih. My skin combo, Eynda... so sesuai ke?

Adlina Husaini said...

wah wah sis, leh apply jadi model maybelline kat blog lah ^_^

musalmahghazali said...

wah pas ni saya nak try gak la..cun tu kak ;)

ell8019 said...

Nampak kulit eynda bersih sangat-sangat.. Kzie pun ada jeragat..nak try jugaklah... Dah berapa kali masuk watson, asyek pegang letak balik BB cream ni.. Nak test untuk raya jugaklah.. :)

littleprincess said...

saya pun rasa bb cream ni bagus and its covers perfectly for daily makeup..:) by the way..i'm new..do visit me at diana-littleprincess.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails