Friday, November 19, 2010

Al-Kisah Di Hari Jumaat.....

Pagi ni dlm 4.30am adam masuk bilik tido eynda... "mama...adam rasa nak muntah..." tak sempat nak jawab apa-apa terus dia lari pi toilet...muntah2....sampai la 5.30am baru dia tertido balik....bangun pagi tadi dia masih sakit perut....brape kali masuk toilet tapi muntah air & angin.....plan nak keluar cari ubat dlm 2.30pm tapi cuaca gelap bunyi guruh so tak berani nak keluar...sebab bawak Hannah jugak...so tunggu lagi kat rumah....kesian lembik je Adam sebab dehidrated....last2 petang skit keluar jugak la ...nampak cuaca dah panas balik...

Sampai le depan farmasi bukit jelutong.....tak pegi klinik sebab eynda boleh rasa perut dia masuk angin jek...on the way nak masuk farmasi tetiba alamak!!



Adehhh!! Jalan le terheret-heret kaki tu...nak jalan lasak2 malu le nanti orang nampak kasut tu hahahaha...ntah le kalau org dah perasan lantak aje :-p 




Beli ubat angin & tahan muntah.... 




 Singgah beli paper...tetiba nampak kete ni 2 bijik parking...dah Adam takmo balik...nak suruh tunggu...20 minit tau tunggu kat situ...budak2 hotfm tu pun dah tau ni mesti nak terjah diaorg....eynda siap suruh adam pi tanya...start pukul brape....masa tu girl tu cakap lagi 2 minit....tunggu je la...bila dah start bukak bonet tu diaorg panggil Adam hehe....




Hasil kautan hari ni....air kotak 3, adam minum satu dlm kete....minyak masak Alif...maggi sepeket....rantai utk tag kat leher...beg kecik & buku nota milo...kupon free coffee kat starbuck 9 keping!!...whisper pad tu patutnyer kena jawab soklan...soklannyer .."ada brape lapisan??"  Adam jawab.."hah???" terus girl tu bagi free je kat adam hihihi...agaknyer memang tahu ada mak dok tunggu dlm kete kan...yg lelain semua lelaki single :-p

Seronok la Adam.... :-D



Kat tepi tu ada jual kuih muih....beli apam balik...kopok lekor & goreng pisang utk minum petang....jemput makan :-)

Tapi kan...baru masuk parking kete dlm rumah, kawan2 adam dah sampai....ehhh terus sihat...pi kayuh beskal pulak...tak sempat makan ubat...kalau muntah kat mana2 tak tau haaa....tapi kejap je....tu dah ada dlm rumah baring2....dah kasi makan ubat....mulut macam bertih jagung sembang2 dgn pakcik dia...hhmm....takpe la janji cepat sihat....

So lepas ni pengajaran yg eynda dapat...bawak kasut spare letak dlm kete supaya tak terseret-seret kaki tu nak sorok kasut rosak kikikiki....


Dan seronok le kalau pegi bukit jelutong tu sentiasa dapat suprise!! :-)









17 comments:

Lady of Leisure said...

wah bestnya macam2 adam dapat hehe.. eh kak eynda, semalam baru je lady buat apam balik hehe.. :)

Softtouch [Hanim] said...

mcm2 adam dapat...bestnya...
eh xjadi plak muntah2 yer bila jmpe kwn2..he he he
kak eynda, boleh mintak kasut baru pas nie....

-iLLa- said...

rezeki adam di hari jumaat......

anie,Nagoya said...

macam2....hahaha...sakit tapi sihat.n rezeki Adam....

zarin said...

selalu gak terserempak ngan keta hotfm ni tapi sungguh malu nak serbu dorang :D
betul tu eynda, memang kena ada spare kasut dlm keta ;-)

Ena said...

alahai.. time tu la plak nak rosak kan..
ena pulak semua kasut kalo blh nak buh lam kete.. hoho..

banyak gak tu yg adam dapat..

terus sihat ye adam.. hehe

Mr & Mrs Ai said...

xpernah terserempak dgn geng2 skuad hot fm ker sinar fm ker era fm ker.jeles lah org2 belah kl shah alam klang valley semua merasa bnda ni.huhuhu=(

eyndayusoff said...

Lady...aduhhh rajinnyer dia...ahkak beli jek :-p



Hanim...tu la jumpa kawan terus sihat...kasut murah je..kena beli sendiri nampak gaya kekeke...



iLLa...alhamdulillah...



anie...haah...tapi cam tu takpe lagi..jangan dia lembik terus lagi susah hati kan...rezeki adam..kalau keluar awal mesti tak bertembung dgn hotfm tu...



zarin...eynda suruh adam je gi serbu...eynda & hannah tunggu dlm kete...girl tu tanya naper mama tak keluar dari kete?? hehehe....tau pulak mama dia malu ye :-D



Ena...akak tak pernah terpikir nak letak kasut dlm kete hehe...



syatilla...ni kali ke2 akak jumpa...dulu2 ERA buat rasanyer...lama dah..masa tu kawan akak yg terjah ...dapat hamper lagik ...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

adam...
nak air kotak satu...
hehehe...

sLEEping BEauty said...

mabeles betul dpt byk hadiah ..
rezeki adam tu ..

mmg kena spare kasut la sis, pasni kan .. :)

superheroes' mom said...

whopssss, I yg dok kat BJ ni tak pernah pulak la dapat surprise hehehehe...mesti timing masa gi kedai tak bagus nih =)

ammi said...

wahhh,bestnya dapat rezeki walaupun dengan selipar tercabut tapak...kekekeke!

Miss S said...

teringin pulak nak apam balik! yummm..

Yan said...

tu namanya rezeki kasut tercabut Eynda..

ERMAYUM said...

wah Adam sakit2 pun dapat hadiah junk food lagi heheh

NM02 said...

minta kopok lekor skit.. hehehe

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah macam2 adam dapat yer.. untung.. tp tak tahan bila kena soal pasal whisper tu. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails