Monday, October 18, 2010

Sejuk Tanah Cahaya SPK.


Alhamdulillah......bangun pagi ni terasa nyaman....akhirnyer hujan turun jugak setelah seminggu cuaca sangat panas kat sini..

Balik dari kampung seminggu lepas Aidil Fitri dulu hari2 hujan....tetiba seminggu yg lepas cuaca panas pulak....pokok2 kat rumah macam terkejut....semua pokok eynda layu :-(

Hari2 kena siram...ala-ala pujuk supaya jangan layu gitu hihi....day by day nampak la pokok menghijau balik....banyak jugak la daun2 kering yg gugur....kena menyapu la pulak kan :-)

Bangun pagi ni niat nak siram pokok macam selalu...seawal 6.45am lepas hubby hantar adam ke sekolah....tapi sebab hujan....kita kasi peluang pokok2 main hujan dulu ye....

Hhhmmm...sejuknyer...tido balik pun best ni ahahahah....jangan berangan...banyak keje nak kena buat....termasuk bertenet ye :-D










17 comments:

Yan said...

Rasanya seluruh Shah Alam dan KL hujan lah Eynda. Jam sana sini kat SY dgn Krill tadi.

Ati Masrif said...

betui ni KLIA pun hujan...sejuk jer dah lama tak hujan

keyman said...

syukur hujan mlm tadi..ke pagi2 ?hm..pe2 pun suka sangat gambar batu tu...class la kak eynda..camera yang baru tu ke

m.q said...

mmg panas kan kt shah alam
alhamdulillah..hujan jugak akhirnya..

eynda said...

Kak Yan...bagus la hujan kan...kalau tak panas je..berdebu...

eynda said...

Ati....alhamdulillah :-)

eynda said...

hakimin...akak jenguk luar tingkap dlm 6am nampak kaki lima depan tu dah basah....tak tau start hujan pukul brape...haah gambar tu guna lumix baru tu hehe...

eynda said...

m.q. tu la...macam bersauna je dlm rumah seminggu ni..alhamdulillah sejuk hari ni :-)

ratusiput said...

wah jelesnya k.enyda dpt tidoooo....

Softtouch [Hanim] said...

haahkan...minggu lepas panas jer..xde ujan pun...pagi ni br ujan..dahlah isnin..nak pg keje pun malas..

sLEEping BEauty said...

sejuukk best tido sis .... :)

sLEEping BEauty said...

sejuukk best tido sis .... :)

cikbedahlaser said...

cantik nye gmbr batu tu....
alhamdulillah... hujan pon...tp serdang ujan sikit je kot..sebab tanah tak basah sangat...macam bertompok-tompok je... kt area opis pon sama...
tp..still syukur...ujan jugak...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

berinternet juga satu kerja...

Intan Inn said...

syukurlah merasa kesejukan yg nyaman...walaupun sekejapjer hujan..

Farra Dhelina said...

tgok pic terasa sejuknyaa...

IxoR@ said...

kat Klang hujan tp masih terasa bahangnya...

tapi alhamdulillah, at least basah dan sejuk juga bumi ini....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails