Saturday, October 16, 2010

Saya Sudah Ada UNIFI !!


"Tak sabar nak tunggu esok..semoga dipermudahkan sesi pemasangan UNIFI...so tak payah dah 3 orang berebut 1 broadband...tak payah dah view internet nampak separuh-separuh...tak payah dah tersengguk-sengguk tunggu full view satu2 website... "Yesterday at 9:28am

"tetiba TM telepon mintak cancel pasang unifi esok!! Ni nak marah niiiii....postpone tarikh sepatutnya nak buat housewarming plak...now nak kena cari tarikh lain utk housewarming pulak...grrrrr...." Yesterday at 9:12pm

"tetiba je org TM call nak dtg pasang unifi pagi ni...apa saje la..janji keje siap...dah 3 jam diaorg buat keje..." 9 hours ago



         "Bersiaran bersama UNIFI yehaaaa....." 5 hours ago


Kat atas tu semua status FB eynda...start dari semalam hingga ke petang tadi asyik dgn UNIFI aje hehe....alhamdulillah 4 bulan pindah Cahaya SPK, guna internet dgn internet mobile...dgn celcom broadband yg kejap ok kejap tak ok...begitu mencabar kesabaran eynda ... maklum la dulu kat kondo boleh dikatakan eynda pengguna internet yg tegar....bila pindah je coverage teruk...kalau tak handle emosi betul2 boleh jadi bengong jugak la...hidup tanpa internet...boleh ke??

Walaupun ada masalah skit malam semalam, alhamdulillah berjaya jugak pemasangan UNIFI hari ni...


UNIFI di rumah eynda :-)


Satu geng TM...satu lagi kontraktor utk pemasangan kabel...

Gitu caranyer....takde hack langsung....kalau hack mesti comot rumah eynda....


Sambung ke guest room yg dijadikan ofis tempat hubby buat keje....wifi sampai tingkat atas coverage bagus...


Check internet TV....boleh tengok movie guna points yg diberi setiap bulan....


Telepon rumah...MOTOROLA youuuu hehehe...sape2 yg pasang awal dari kami dapat telepon jenis lain...Aztec & Panasonic kot....

Diaorg datang pukul 10.30 pagi.... pukul 12 tengahari baru boleh start keje pemasangan...lepas dapat approval ke apa ntah....keje semua settle dekat jam 5 petang...kesian diaorg...eynda jamu air oren sejuk...pas tu buat nescafe susu...goreng kuih muih skit....sebab dok ingat diaorg tak jadi datang so tak sempat la nak prepare makanan yg berat2....

Sekarang internet di rumah sudah lajuuuuu.... hubby eynda ambik pekej 10MB....sebab dia boleh buat keje ofis dari rumah...keje dia perlukan dia sentiasa buat conference meeting dgn US....sini malam, sana siang...so lepas ni boleh conference terus dari rumah...takyah balik dari ofis lewat malam lagi sebab kena buat conference kat ofis kan....

Best..best...jom pasang UNIFI!! :-)





23 comments:

aNa SuZaNa said...
This comment has been removed by the author.
aNa SuZaNa said...

amboiiiii... entry pertama slps unifi nampakkkk.. leh la ana dtg sana tumpang sekaki.. hihihi

no need to reveal said...

alahai hubby cakap kat unifi belum sampai kat Nilai huhuhu kalau tak dah lama pasang huhuhu

Lia said...

wahh.. best3.. nanti rajin2 lah update blog ye kak eynda... ^_^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tahniah akak...
yg diidamkan dah dapat...
:)

ikin said...

bestkan eynda..i pun ada VIP10. instead motorola i dpt telephone nokia. tapi puashati dgn unifi nie

ikin said...

bestkan eynda ada unifi. i pun ambil package vip10. senang skype tiap hari dgn hubby di dubai. puashati sgt

chugie said...

bestnye.. pas ni x yah lah nk tunggu lama berinternet kan?

mudahnye.. nampaknye kena lah sy tukar ke UNIFI gak ni!

lydzar said...

mahal tak installation charge n monthly charge dia

zailamohamad said...

waaah, promote baik punyaa, ni yang nak terpengaruh ni;D

Anne said...

waaahhhh ni mesti laju giler 10mbps!!

-iLLa- said...

tengah tunggu neh kak eynda dgn penuh kesabaran..ekekke

ComeyBelako said...

eynda...ganazz tu smpi 10mb. cb pakai yg standard ja 1m. kekeke. cb pun mcm hubby enyda...internet ni mcm nyawa cb ler...hehehe. kekadang cb ada early conf call, kekadang ada midnite conf call...kalu nak ulang alik opih jenuh la. thanks to technology that giving us flexibility :)

eynda said...

Ana...meh datang bawak laptop hehe...

eynda said...

vouge...kat area sini pun baru sebulan sampai unifi ni :-)

ibh said...

Alamak!..macam best ja... suenya broadband ni pun dah slow dah skng ni..Macam berminat ja...

ieda said...

waaa seronoknya eynda .. ehheheh enjoy lahh .. skrg dah ada UNIFI x susah dah , x pening .. ieda setia ngan streymix sbb line dia ok sgt2 ..

Farra Dhelina said...

waww...msti best kan dah ade unifi ni kak..

mn blh takde internet..leh jd tak betul dibuat nya hiks

Yan said...

K yan pun nak pakai lah.. naik geram dgn celcom ni.

ArELeEz said...

tahniah sbb dah ade unifi! & tahniah jugak sbb u dpt award! sila amik kat blog leez, ek?! ;)

Softtouch [Hanim] said...

lepas ni mesti kak eynda guna tenet smpai lenjan..aktip balik berblogging mcm dulu2....

cikbedahlaser said...

Ni antara HSBB nye pakej tu kan kak?
bila la nak merasa nih...

Intan Inn said...

wahhh bestlahkan kak ehehhe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails