Monday, October 18, 2010

Genting Highlands Part 1.


Sempena hari jadi adam yg ke 9 pada 9/10/2010 hari tu, kami bawak anak-anak ke Genting Highlands....seminggu jugak kami plan percutian ni....macam le nak pegi tempat jauh kan hehehe.....poyo jek...tapi yg bestnyer anak-anak tak tau pun nak pegi genting....hingga la malam jumaat, baru hubby bagitau adam...apa lagi...happy giler la dia...hannah?? hanya jawab "hhmmm..." bila kita cakap nak pi genting...apa dia tau kan...tunggu sampai genting baru happy la tu...

Kami booked bilik di Awana....tapi kami pegi theme park dulu...malam baru check-in...kalau nak check-in dulu dah 3pm....satu malam je stay so better gunakan masa dgn bijak!!


Dah sampai....cari parking punya la susah..al-maklum le jarang pegi genting...sesak jugak genting sabtu tu...last2 parking outdoor berhampiran theme park hotel...jalan kaki jauh le skit...exercise maaaa.....diaorg takpe la pakai shoes...eynda?? Wedges 3 inci okeh!! Padan muka sapa suruh melaram terlebih kan :-p



Perkara pertama...makan!! Lapaq laaa....dah tengahari masa sampai...terjah MarryBrown makan sampai kenyang...


Anak dara ni mula2 sampai dah ajak balik...merengek...sebab dia nampak papa2 bear tengah nyanyi kat lobby theme park hotel....jenuh pujuk cakap papa bear tak kejar hannah...papa bear takleh berjalan pun...angguk2 je boleh pukul gendang main muzik ...baru la dia bertenang skit...haihhh....



Cuaca tengahari agak panas... 27c....berlagak le kami...komplen memanjang...tak sejuk punnnnnn....haaa...tunggu petang skit ye...



Gambar keluarga yg pertama di genting pada hari sabtu itu....Adam...mama yg dah gumuks...hannah yg melaram dgn spek mata barbie....



Menan yg pertama di genting pada hari sabtu itu....okeh di sini amat jelas sape yg happy sebenarnyer....adam sampai tak jadi pandang kamera...mamaku buang tebiat muahahahah.....



Kita berehat sebentar dgn KIT KAT!! Tunggu sambungan citer lepas habis iklan ye...bukan senang nak edit satu2 gambar kecikkan size...letak watermark...letak glowing2 part muka yg berminyak tu kekekeke....sabarrrrr....tunggu episod seterusnyer ;-)






21 comments:

Softtouch [Hanim] said...

wa..best peg genting..sukalah birthday boy...mana ada kake ynda gemuk...slim jer..sy je yg gumuks..

sLEEping BEauty said...

yeay,, entry yg ditunguu ,,hehee

cepat2 update lagi sis ....
hehee

mmg ketara muka eynda yg paling exited .. hehee

ratusiput said...

dgr cite genting skang dh byk mende baru ekk...

Mummy Dasy said...

ketara mamanya yg excited miahaha

Yan said...

hamboi3.. lawa bibir anak dara awak tu....

akak teringat, Mary Brown dah ada kat bandar akak since 1985 - 1988 cam tulah.. Tapi tak penah masuk pun

Yan said...

hamboi3.. lawa bibir anak dara awak tu....

akak teringat, Mary Brown dah ada kat bandar akak since 1985 - 1988 cam tulah.. Tapi tak penah masuk pun

memorisusuanku said...

syoknnyaa....:):)

ArELeEz said...

bile nak muncul entry seterusnye nih? dah xsabor nak tgk! he3..

Syikin said...

akak..apsal describe 'mama yang gemuk' lak.. tulis la 'mama yang comel'..heheh akak cakap byk2 kali gemuk..nanti gemuk la... doa tu tau..hehehe(ayat menakutkan)
cepat la akak..sambung....

lina said...

hehhe memang da nampak kak eynda kat area adult bumper car ..tgh pujuk hannah nak nangih..hehhe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alalala...
best nye...

Chik Na said...

ye lah..genting highland dah tak sesejuk dulu-dulu... last year kami pergi anak-anak seronok naik cable car..kononnya naik cable car sampai dalam awan ;-)

Ena said...

genting memg syok p main2 kan kak.. teringat lak ena p main2 aritu.. dah tu anak2 pun tak bawak sbb memg dorang tok leh di bawa ke sana.. asthma.. huhu

::@.L.I.N:: said...

syok sungguh kat genting...dah lama tak ke sana

chugie said...

bestnye g genting.. sy pun baru ingt nak jalan2 ke genting sabtu lepas. Tp, x kesampai lg..

adha said...

kak, besday adam sama tarikh ngan besday hubby saya.. iiihihihih

Cikgu ILi said...

Hehe..saya setuju bab-bab nak edit gambar & publich gambar bukan senang...cute sangat watermark K.Eynda..buat sendiri ke tempah?

Mia-Ina said...

teruja tgk gmbr akak nie

noradzlina.kamdani said...

dh lama x g genting

dilaOHdila said...

lawo semua gambar nyda ni:-)
ni dari camera baru ke.....?

Farra Dhelina said...

bestnya kak..haih bila la ank2 sy nk bsar mcm adam & hannah ekekek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails