Saturday, October 16, 2010

Baru Berseri Sikit Rumah Tu.....

Dah 4 bulan kami pindah....masih banyak yg belum lengkap utk rumah ni....maklum le rumah sendiri kan...ada je yg nak ditambah-tambah hehehe....

Buat masa ni kami tambahkan frame2 hiasan dlm rumah....tapi takmau banyak sangat, nanti nampak sarat kan....


Selasa malam lepas orang datang pasang frame terbaru....



So dari pintu masuk rumah boleh nampak frame bunga kemboja putih....kemboja lagi kekekek....nak buat cemana...eynda sukaaaa sangat kemboja!! Actually dah lama berkenan kat bunga tu....brape kali keluar masuk kedai tu, itu jugak yg eynda berkenan....tapi size aje tak sama...yg eynda berkenan mula2 sizenyer besar lagi...plan nak letak kat ruang tamu utama tapi bila balik ukur dinding tak muat...frame terlalu besar :-( Atlast dapat jugak frame kemboja walaupun lokasi tak sama...janji dapat!! :-D



Ini kat ruang tamu utama...nak tergelak jugak masa mula2 letak dulu..ala-ala galeri hiasan/muzium la pulak :-p



Yang ni kat ruang makan....ada cermin kat frame ni...ayat kursi.....



Semua tu beli kat Jauhari.....kalau kat shah alam lokasi kedai kat belakang tesco extra, satu bangunan dgn restoran Upin Ipin tu....dari jalan besar boleh nampak kedai ni....macam2 ada...tulisan khat moden....ukiran kayu....gambar2 lukisan....nak tempah frame aje pun boleh...kalau ada gambar utk dioarg lukiskan balik & buat frame pun boleh....

Ada lagi frame yg nak beli....pas tu cari pasu hiasan plak....landskap kat halaman luar pun dalam perancangan utk ubahsuai hihi.....memang takleh duduk diam la sejak stay kat rumah baru....ada je nak buat....sama la agaknyer dgn korang semua kan :-D






17 comments:

shasha said...

Cantek.. :)

zailamohamad said...

samerlah Eynda, Zaila pon sejak pindah ni asyek dok terfikir apa lagi nak beli untuk diletakkan dalam rumah, kat bahagian tangga pon masih banyak lagi ruang kosong, ingat nak letak frame besar juga, pastu nak beli ayat2 quran dalam rumah ni, biar sejuk sket mata memandang tapi tulah, nak kena buat satu2, kalau nak buat semua, kojol laki kita nanti;D

Tihara said...

cantik

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang nice la akak...
:)

chugie said...

memang cantik n berseri bila de frame tu..

Softtouch [Hanim] said...

cantiklah kak..mmg kdg2 frame ni boleh serikan dinding kita..

sy pun sama sis..dah setahun lebih duduk tp mcm ade krg je kat umah tu..lg pun xreti nk mendeko2 ni..

Anne said...

eynda ni memang kreatif la:) pandai menghias & tau mana yang sesuai. Rumah Anne dah setahun duduk tapi dinding masih kosong...;p

Zur said...

KEMBOJA! Alahai kemboja, dilihat cantik, bau nya harum, letak di kepala manis berseri sambil tersenyum..hehehe tah apa2 kan kak..apa2 pun mmg niceeeeeeee..

~♥ iella ♥~ said...

cantik..cantik...pandai la sis deko umh..

http://fadthnwan.blogspot.com

tukang karut said...

ko mmg kaya...

Alin Marlini said...

Kak Eynda..samer a..dengan ALin..nmnyer ada umah tp bkn ddk pun lagi..

Harga Berpatutan tak kat jauhari tu?

ComeyBelako said...

suka. simple. tak semak mata mandang.

ieda said...

cantikkkkkkkkkkkknya umah eynda .. suka tgk kawan2 ada umah sendiri .. dapat deco umah kan .. huhu ieda doa sgt2 x sabar nak dpt umah sendiri ..

bila dah ada nanti nak share jugak kat sini .. tapi bile ??? huhuh

Just Call Me Bitt said...

nice...tambah2 time card dipenuhkan..mesti otak berpinar2 dok terjah ssf ka...kedai pokok ka...hehehhe

Mr feckry said...

lawa la rumash

~najwa~ said...

bestnya dpt decorate rumah baru..

Zareene Saifuddin said...

pandainya eynda menghias rumah... eynda ni memang kreatif la... i salute you.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails