Friday, October 15, 2010

Lip Balm Mama, Lip Bam Hannah Jugak....



Hari tu bibir Hannah kering....minum air masak banyak tapi masih kering...yg herannyer masa tu musim hujan...hari2 hujan tapi bibir dia kering pulak...ada pegi farmasi belikan lipbam utk baby (Sebamed)...tak sampai sehari dapat kat dia patah lipbalm tu...hancur takleh nak pakai.... Satu hari masa eynda tengah tido di petang Ahad, hubby la ngasuh anak dara dia....tetiba eynda terjaga secara spontan bila rasa ada seseorang depan muka eynda...terkejut sebab Hannah pakai lipstik eynda!! Sape pakaikan?? Ayah pakaikan kata Hannah :-p

Hannah bergaya lepas ayah pakaikan lipstik...ini le 1st time Hannah tahu yg dia boleh pakai lipstik...so sape yg ajar?? Ayaahhhh hihihi....

Sejak tu kan...letih eynda nak melayan...nak pakai lipstik...nak pakai lipstik...mulut sakitttt....eynda pun malas nak pi beli lipbalm baru, pakaikan aje lipstik eynda...coz dulu2 kalau bibir eynda kering malam hari, takde lipbalm, eynda sapu lipstik pas tu tido hahaha....so ni petua turun temurun utk Hannah la kan :-p Sejak pakai lipstik bibir dia makin ok...dah tak sekering dulu...dulu siap mengelupas...kalau bibir tegang jadi pecah...berdarah..kesian dia....



Baru-baru ni eynda saje beli lipbalm Nivea ni...utk eynda...utk hannah jugak...bila sapu wangi je bibir...bau cherry :-)

Mula2 hannah takut nak pakai sebab nampak kaler merah sangat....bila dia tengok eynda pakai baru la dia nak try....pas tu dia seronok sebab nampak merah macam barbie katanyer...eynda pun dok puji2 bibir dia wangi...

Tapi kalau dapat kat dia lipbalm tu, sehari pun boleh habis....



Semalam tengah mama dia leka depan komputer (ehemmm keje lain dah siap ye...) sunyi sepi je tak dengar suara Hannah...dah agak mesti dia tengah buat projek apa-apa...pegi cari dia... hambekkk...anak dara tengah mekap guna cermin yg ada kat oven dapur kekekeke....senyum simpul bajet comey bila mama terkejut :-D

Sekarang lipbalm tu eynda sorok dlm peti ais hehehe....tapi hannah nampak la...letak kat tempat tinggi....dia bukak peti ais, naik atas stool...sudah nampak...lega sebab bibir dia dah jadi lembut sejak pakai lipbalm ni...kurang kering...ok la kan :-)

Tu baru lipstik/lipbalm....tak lama lagi dia mesti nak try alat2 mekap yg lain kan....mesti nak compact powder sendiri :-D

 






26 comments:

reena said...

Alaaaaaaa shomel sangat la Hannah ni.

Jom main makeup2 dgn Aunty Reena!

P/S: Aunty Reena maas umur 18 baru kenal lip balm tu apa. Tapi lipstick masa kecik2 tau la.

sheila said...

kyra pun dah jd camni gak skrg ni..
asal ammi dia mekap dia pun sibuk nak berbedak, nak berlipstik..

jadi terpaksalah buat2 tenyeh kat muka dia..tenyeh muka dia ngan blakang span...tenyeh bibir dia ngan tangan je...

pearl jade said...

kak...sye dl pn ade problem bibir kering...sye pkai nivea hijau yg cair.repair xslh sye...mmg elok.kire nivea boleh dipercayai..hehe..

Softtouch [Hanim] said...

comelnya hannah..

ayah dia plak ajar yer...selalunya mak2 yg ajar makeup2 ni..

so lepas ni kalu kak eynda nk beli makeup kene mintak duit lebih sikit kata nk beli make up utk hannah skali sbb ayah dia yg ajar makeup2 tu sbb dia nk jgk make up dia..

AiTotYati said...

salam,

lompat-lompat terserempak dgn tanah ni. salam kenal.

Ya Allah canteknya si kecik tu. chomel banget!!

Anne said...

cantik & comey nye hannah!!! nanti pegnen nak tengok gambar hannah je la:) boleh kan eynda...

m.q said...

comelnya hannah...
abih la mekap mama dia lepas ni

tifa said...

Tomeynya Hannah....tak pakai lip balm pun tomey ..

Ena said...

memg sangat comei hannah pakai tu kak eynda..

sLEEping BEauty said...

comel sgt .. geram mcm nk cubit pipi dia .. heehe

Mimie Hamdan said...

comelnya budak nie... geget baru tau!

mrs.ecam said...

oloh kak...dh nmenyer gegurl kn....lg plak de mentor yg duk mekap2 ni pe lg...msti la die tiru...ank sye yg boboy tu pong sebok nk ikot pki lipstik ngan blusher gak pe kes...terpakse la sye terangkn bnde2 gitu tuk gegurl jek...boy x leh pki....heeeeeeee

dilaOHdila said...

Hannah yang comel lagi tambah comel bila bibir ayu jadi merah. awwww!!!!

Yan said...

kalau dah nama anak dara, memang tak boleh dipisahkan dgn cosmetic

Yan said...

kalau dah nama anak dara, memang tak boleh dipisahkan dgn cosmetic

ComeyBelako said...

tomey2 nya.

ibh said...

Hahahhahah..jenuh la lepas ni..Mama dia kena shoping alat kosmetik utk hannah skali..hehehhehe

Tihara said...

lawa nyaa..cam anak omputih ;)

=) said...

comelnye hannah. best la dia ada mak yg cool gitu. haahaha.
teringat i dulu godek2 my mum's make up, mesti kena marah lepas tu. skang dah ada duit sendiri, beli sendiri sampai penuh sangat dah dressing table tu tak nyempat2 nak pakai yg mana satu :D

chugie said...

sy pun guna lipbalm nivea ni.. sy guna perisa strawberry..

mamalisa said...

salam...blog hop from Ana's blog.
cam pernah tgk akak ni tapi di mana yer? saya org shah alam gak..hehehe or akak maybankers?

Intan Inn said...

sangatlah comel hannah nie tau geram tgk..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alalalala....
comel nye...

Farra Dhelina said...

hahaha..klaka & comel la hannah ni kak..ohh dh pndai la lepas ni nak ber lip bam ye kak

zailamohamad said...

nak tenung lama-lama lah muka Hannah ni, kalau dapat anak pompuan macam Hannah, sukanya!!

shasha said...

ouh hannah sgt comel.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails