Friday, October 29, 2010

Bisnes Untung Besar!

Salam,

Saya Hanim binti hassan, saya bekerja sebagai Marketing Officer di sebuah syarikat pemprosesan batu mulia di UK.di sini Saya ingin memperkenalkan kepada encik peluang perniagaan yang besar kenuntungannya,saya memerlukan bantuan encik dan kerjasama encik untuk memajukan perniagaan ini.saya menghubungi encik kerana saya tidak ingin kehilangan rakan kongsi saya di dalam perniagaan ini.saya tahu bahawa saya dan encik akan mendapatkan feadah yang baik daripada perniagaan ini di masa akan datang. Sekarang saya hanya ingin encik menjadi pembekal (agent) kepada syarikat saya bekerja dan encik boleh mendapat keuntungan daripada peluang perniagaan ini . Syarikat saya memerlukan sebuah produk yang disebut (ZEOLITE PURIFYING LIQUID). Para Zeolite Purifying Liquid adalah cecair kimia saintifik bar substansi, sejenis pelincir, terutama digunakan di makmal untuk gemological
pemurnian merawat atau menerangkan,memasuki ke dalam berlian dan mengewap keluar kotoran di dalam berlian dan batu-batu berharga sepertinya.

Pembekal asal produk ini adalah di (Malaysia) sehingga lah pembekal produk langsung syarikat KAMI INI mengalami kemalangan di sini {uk} ,dia adalah pengurus pemasaran dan sejak dia kemalangan monopoli ini telah tergendala.saya hanya ingin encik menjadi agen di antara penjual dan pembeli .Ini adalah perniagaan besar untuk saya dan encik dan akan mendapat keuntungan besar.saya hanya memerlukan kerjasama untuk menjadikan perniagaan ini berjaya.Saya akan memberi anda maklumat lebih lanjut tentang hal ini jika anda bersedia untuk menjadi sebagai agen untuk membekalkan produk ke syarikat kami.

Pertama, saya akan perkenalkan anda pembekal (agent)kepada syarikat saya nanti. Mengikut peratusan, awalnya harga beli yang sebenarnya produk tersebut oleh syarikat per Carton adalah 4,200.00 USD, sedangkan di (Malaysia) harga jual tempatan adalah 2,100.00 USD dan syarikat saya memerlukan tidak kurang daripada 200 Cartons.
saya ingin encik menjadi agen link kami yang menghubungkan penjual tempatan di Malaysia secaralangsung kepada syarikat membeli maka margin keuntungan akan digunakan bersama berdua 50% untuk encik, sementara 50% kepada saya.sekiranya encik dapat membantu saya mengurus perniagaan jual beli produk ini saya amat berterimakasih.kemudian saya akan membincangkan pekara ini bersama pengurus syarikat saya. saya yakin dan percaya encik boleh menyediakan produk ini kepada syarikat.di sini juga saya memfailkan butiran dari segi harga dan cara bayaran maka kita boleh mengambil daripada permulaan perniagaan ini. encik saya mengharap agar encik dapat membalas email saya ini secepat mungkin, agar saya dapat mengemailkan number telephone penjual di malaysia gar encik dapat menghubungi penjual untuk bertanya sama ada penjual tersebut masih mempunyai stock untuk di bekalkan kepada encik.sebelum syarikat kami akan menghantar pengurus pembelian pergi ke Malaysia untuk membeli produk dari encik secara tunai.Terima kasih atas kerjasama encik,saya mengharap dan menunggu balasan email daripada encik.



Wassalam...

Hanim binti hassan.





Betul ke tak betul?? Email masuk dlm SPAM. Malas nak komen panjang2 sebab orang tu katanyer orang Malaysia....kalau betul pun saya tak berminat...minta maaf ye...







25 comments:

sisdee said...

kita pnah dpt gak eynda...tp punn takut nk caya ke idak ek hehehhehe....

honey amour said...

haHAha..melambak dapat email camni..

Mr & Mrs Ai said...

hahhaha..direct jer kk eynda ckp tk mo=P

eynda said...

sisdee....selalu dapat yg dari bangsa asing...ni 1st time dapat dlm bahasa melayu hehe...

eynda said...

honey...tu la letih delete inbox SPAM :-p

eynda said...

syatilla...org ajak buat bisnes kecil-kecilan pun akak susah nak terima...ni kan pulak bisnes untung besar gini hehe....takpe mesti ada org lain yg berminat :-D

tifa said...

tifa pun dapat .Tensen tak ingat .

Sidratul Muntaha said...

fraud...
jgn layan.........

Janna Wan Muhammad said...

tifu je nih...jgn percaya la kalau ada orang kata nak bagi kita duit, skrg ni macam2 cara org wat nak menipu....

ada dekat Cari, konon this guy dah siap2 chat2 kat Ym ngan org ni,background dia lebih kurang gini gak, orang mesia,tp dok UK la...pastu org tu kata dia nak mai mesia..siap bagi detail flight segala..pastu katanya sbb dia takmo bwk hand luggage byk, maka dia nak pos je bebarang tu...brg plak bukan brg cikai2...laptop,kamera, jam...apekehei kan? pastu katanya kalu barang tu sampai dia mintak kita byr kan dia punye fee apekebende ntah...haa..dah kalu mintak kita kuarkan duit ni..mmg tifu lah...jgn percaya...tp yg herannyer..ada gak yg terpedaya...aduhaii...

aiseh..pjg la plak.

Zareene Saifuddin said...

email zareene pon slalu dapat mende2 camnie eynda... tp zareene ignore & delete jek... malas mak nak layan...

nurulhudaresad said...

baru kite teringat kite pon selalu dpt email ni kak...nama sender mesti mcm nama melayu tp dok kat oversea...nak amek kite jd rakan kongsi.....wth kan?nnti nurul pon nak reveal bnda ni la...nurul pon terfikir benda tu ialah 'dadah' hahhaha....takot..

-iLLa- said...

kak eynda neh tipu...mrk ader JV ngn org negro neh taw

Queen said...

nik sehari boleh dapat dalam 5 - 10 email macam ni..ada yang masuk SPAM box..ada yag masuk inbox...

Bersabar jela..sebab nik buat bisnes kan..memang tempek email di mana2..hahaha

Tapi kan kak eynda..kalau betul2 boleh kaya..dah lama nik kaya kan..kan...heee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adeh. if sy ..sy ignore aje email cenginih

Mrs. Eeza Herman said...

iza pun dpt email mcm ni tadi tapi nama dia farah aziz jual benda lain (SAPHIRE BLUE STONE)tapi jalan citer lebih kurang sama je..baik akak jgn layan...org mcm nie penipu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xpernah dapat pon...

chugie said...

saya pun banyak dpt email mcm ni.. nth dari mana datangnye.. tp memang x pernah langsung tertarik!

Anne said...

scam tu eynda...ignore jer:)

anie,Nagoya said...

eynda, jgn layan....buang masa.layan hannah lotei tu ada hasil...comei tu buat apa ari ni?

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

jangan percaya enyda.. takut tipu jek tu.. mimi selalu dapat.. tp mimi selalu ignore jer

ieda said...

semua nie x yah percaya lahhh .. ini semua warna warni alam cyber .. anggap aje semua nie pemenuh email kita .. sudah .. cakap banyak punn x guna eynda ... :))

Lady of Leisure said...

memacam la business skrg kan..

IxoR@ said...

Saya kalau dapat email macam ne, mmg sah-sah sy ignore...

Tak layan...

dan malas nak baca!

:)

eyndayusoff said...

Eynda memang tak pernah layan email macam ni....sebab dah tau taktik diaorg...saje je buat entry...nak glemerkan si penghantar email2 ni hahahah....

Sadiyana Nor Azilah said...

yelaaa kak...jgn percaya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails