Thursday, October 7, 2010

Anniversary Dinner @ Tarbush, Empire Subang Jaya...

Mula-mula sekali eynda nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada kawan2 yg sudi komen kat entry wedding anniversary eynda semalam...Thanks for the wishes ya....sangat terharu...sampai tak terbalas eynda tengok komen2 tu..insyaallah eynda akan balas kunjungan kawan2 nanti...

Last nite kami dinner kat Empire Subang Jaya sempena wedding anniversary....well....bukan la candle light dinner ye....bukan berdua...tapi ber-empat!! Setiap tahun macam tu...alah bisa tegal biasa....kemana saje mesti bawak anak2....yg pastinyer riuh rendah dgn peel anak2...sementara boleh includekan diaorg dlm apa saje perkara, kami tak kisah....nanti diaorg dah dewasa ntah dapat lagi moment macam tu tak tahu la kan...harap2 anak2 sentiasa menghargai kami la... Kata wedding anniversary....tapi gambar mak paknyer takde pun hehe....



Hannah cilok briyani abang adam skit....pas tu dia makan fries aje...



Posing sambil makan



Sempat snap ID dlm restoran....sunyi sepi kan hehe...actually ada 3-4 customer tapi takde la dlm gambar ni....


Starter...makan dgn roti ...



Chicken briyani for Adam.



Salad.


Prawn grilled.




Menu utama....mixed grilled...hubby pun order yg sama....

Actually plan nak dinner kat Chilli's....tapi masa kami sampai tu Happy Hour.... hubby tak suka la makan kat situ time tu....so kami terjah Tarbush....dapat jugak makan selain nasi sebab memang plan takmo dinner nasi last nite....sejak 1st day raya asyik makan nasi jek...nasi tomato...nasi briyani....nasi ayam...nasi bla bla bla.....nak cari kelainan skit....puas hati....perut kenyang hati riang hehe....

Tak sangka betul...salah satu family dlm restoran tu rupanyer ada pembaca blog eynda/member fb eynda jugak....patut la nampak familiar....anak2 kami begitu happening last nite...meja pun agak dekat jugak la...dah balik rumah baca kat fb baru tau member fb rupanyer...katanyer malu nak tegur eynda...eynda pulak kalau tak perasan memang akan tersengih-sengih aje la hehe...kalau dia tegur eynda mesti ada je yg nak diinterview kan hehe....nice meeting you Mawar....bila pulak nak jumpa lagi ye...tunggu house warming rumah akak la ;-)

Hadiah anniversary?? Ada ke takde ye....masing2 tak mentioned pun...janji boleh keluar dinner cukup....ada le hubby cakap nak bagi sesuatu....kalau dia bagi eynda terima...kalau dia lupa eynda tak kisah hehe...lengkali boleh mintak lagi apa-apa kalau tak cukup...takyah tunggu anniversary le :-p

Cuma eynda TERbeli sesuatu semalam...apakah dia?? Mesti ada yg dah tau kan...kalau yg ada fb eynda....itu bukan hadiah anniversary hokey... :-D


Tunggu entry selanjutnyer ye....


** Photos taken using nikon coolpix aje...nak bawak DSLR segan hihi...




 



23 comments:

ieda said...

eppy eniversary eynda .. ieda doakan u berbahagia bersama hb dan anak2 .. murah rezeki dan ceria sokmo :)

waa banyak menu nie .. sedap2 tuu layan western food .. cumei sungguh hannah tu .. anak2 u ikut wajah u kan :))

Anne said...

suka tengok hannah...comel & sweet jer, macam anak patung.

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...hannah nmpak mcm anak dara...ari tu jumpe nmpak dia peramah ngan budak2 yer.ngan sy dia xnak...

sedap tak kak eynda tarbush tu?portion dia nmpak besar...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

makanan sume menyelerakan ^__^

eynda said...

ieda...tq...tarbush tu makanan arab...nak ke western tak jadi...tuju tanah arab hihi...

eynda said...

anne...thanks :-)

eynda said...

hanim...hannah dgn kids memang peramah...dgn yg dewasa tengok keadaan...kalau mood dia ok kita pulak letih nak melayan hehe...makanan kat situ boleh tahan sedap...akak selalu jugak makan kat tarbush sejak kawin, hubby le ngajar...dulu2 makan kat ampang point...sekarang dah dekat lagi senang :-)

eynda said...

aisumi....alhamdulillah memang sedap..

Ieda Al-Habsyi said...

kak eynda, anak comel2 betol, geram tengok :)

Yan said...

Salam Eynda,

hadiah tu sebenarnya tak payah ada anniversary pun boleh dapat kan...

feenaz's world said...

happy anniversary....moga dimurahkan rezeki n dipanjangkan umur akak sekeluarga....

sLEEping BEauty said...

semua menu best2 !!

takpe eynda tak dpt hadiah pun , janji kuar mkn mcm nie pun dah happening kan ..

Ayu Hashim said...

salam.. comeinya ur doter... :)

Mia-Ina said...

suke tgk hannah..hepi anniversary kak..semoga bahgia selalu

reena said...

Nasib baik akak bubuh disclaimer guna camera apa kat bawah tu. Baru nak tanya pakai camera apa. Hehe. Gambar clear cantik ja.

Hannah ni comel sangat la. Geraaammmm!

'NuReeN' said...

hepi anniversary...
adusss.... sedapnyerr.. terliur nih.. salad tue fvret my doter tau.. klau dpt x lepasnyerr...

dilaOHdila said...

hannah yang comel macam babydoll. rambut tu geremnya nyda.....

Happy annibesssery.....

Intan Inn said...

wahhh makan bestnyer...erm suka tgk hannah cute sgt..kalau jumpa nak amik gambar pus2 dgn dia..almaklumlah saya heros semua...

superheroes' mom said...

happy anniversary eynda and hubby =) semoga berbahagia sokmo yeh.

farra8979 said...

happy anniversary, kak eynda n hubby.. ^_^

Chik Na said...

happy anniversary buat eynda..semoga berbahagia ke akhir hayat..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tahu dah ape akak ter beli tue...
hehehe..
ter konon..
:)

Farra Dhelina said...

best ny amkan2..terliur la sis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails