Tuesday, September 28, 2010

Lokasi Tak DiPlan Punnn....

Satu petang di hari raya yg keberapa ntah....hubby ajak jalan-jalan...hajat di hati nak pegi Pulau Bunting...klik kat sini utk lihat pemandangan : http://www.panoramio.com/photo/23374319 . Tapak geografinyer sila la google sendiri ye...kedudukannyer kat daerah Yan, Kedah. Takde apa pun kat situ....Projek terbiar kot...ada jambatan menuju ke satu pulau...tempat org memancing....jalannyer kecik je....cari punya cari ntah brape jam jumpa la pulau tu....nampak dari jauh tapi nak masuk jalan ke jambatan tetiba hubby kata tak payah le...sebab dah petang sangat baru jumpa...eynda pun tak berani nak terjah tak tentu hala sebab bawak anak2....so patah balik ke bandar Sg Petani...lalu depan dataran Sg Petani tu tetiba je suruh hubby cari parking coz nak bergambar kekekeke....
 
 
Itu le citernyer :-p Eynda suka sangat gambar2 kat bawah ni....anak2 posing ... gaya eynda yg ajar ye....tapi ekspresi wajah diaorg yg create sendiri so nampak sangat ceria cewaahhh heheheh....  
 




  
Mama pun nak tumpang sama.....pakai lekeh je sebab hubby kata nak pi pulau....takkan nak berbaju kurung raya pulak kan....actually gambar mama diaorg sorang2 ada banyak keping jugak.....tapi anak dara kecik tu kekadang mood boleh bertukar...dia jadi jeles kalau mama dia posing sorang2 atau tanpa dia...so ada le gambar mama diaorg berposing ala2 model tapi kat tepi ada sorang budak kecik tengah melalak sambil mendongak tengok mamanyer....takmau la tepek kat blog atau fb sebab nampak sangat mama dia sangat kejam...biar je anak melalak janji diri sendiri boleh posing ahahahah....
 
 
Motif yg cuba disampaikan dlm entry ini ialah.... plan nak pegi tempat lain...tapi last2 pegi tempat lain ye kawan-kawan....yang penting dapat gak ambik gambar walaupun plannyer nak bergambar atas jambatan Pulau Bunting tu ahaks .....
 
 
Sekian.

27 comments:

Sue Lynnda said...

hehe..tak letak pulak gmbr tempat tuh akak.

pepun, motifnyer sentiasalah bwk baju spare yg shantek dlm bonet kete..kih kih kih

Mr & Mrs Ai said...

mamanya tak nmpk mcm mama...nmpk mcm kakak2 diaorg jer...still maintain tu=P

Softtouch [Hanim] said...

cantik pulau bunting tu...kalu kak eynda posing2 lat situ mesti cantik kan..

pndai dorang posing kak eynda..tgklah sifu dia sape

Yan said...

Salam Eynda,

yang tak dirancang tu kenkadang lagi fun

Jemari Seni said...

Cantik gamba! seronok bergambar budak2 tu...hehhehe
Gamba kat Pulau Bunting takde... tak penah dengar mesti cun tempat tu kan!

makcikrehan said...

maklong eynda, apsal gambor2 kat blog maklong skang lonjong2? tak shantek2 mcm dulu dah... i soka gambo2 dulu taw. gambar2 skang ala2 retort sikit...

sLEEping BEauty said...

dataran kt bandar sp tu mmg cantik kalau malam...

intan pun teringin nk bergambar kt situ, belum kesampaian , sbb susah paking kan sis .. hehee

mamaaerish@eb said...

ha ha ha... eb pn samer... slalu biar aerish mlalak... kih3... dh giler bergambar... tu ar psl... aduyai... nakal btl la kan?... ;p

gambar2 tuh amatla canteknyer... i lioke... ;p

m.q said...

cute nya posing :)

makcikrehan said...

maklong eynda.. apsal gambo2 kat blog skang mcm distort? mcm lonjong2 sikit. hehehe. kita suka gambo2 dulu...lawo...

Queen said...

yang paling best adalah watermark tu..heeee

eynda said...

sue lynnda...tak pernah bawak baju spare kalau jalan2 macam tu hihi...keluar 2-3 jam je :-D

eynda said...

syatilla...tq...doa tu :-)

eynda said...

Hanim...haah mesti cantik kalau dpt posing kat jambatan berlatarbelakang pulau tu....sifunyer posing tegak2 aje... :-D

eynda said...

Salam kak yan....betul tu :-)

eynda said...

Jemari seni...tq...tak sempat sampai kat jambatan ke pulau bunting tu sebab jalan masuk nampak macam tanah merah aje...jalan kecik...tak jadi nak masuk...

eynda said...

makcikrehan...sejak gambar dah penuh kuota macam2 jadi kat blog ni....sebab tu jarang update hari tu coz dah hilang mood....ni hentam je tepek cemana pun buat masa ni...nanti2 pikir balik cemana nak elokkan gambar tu....nak tengok gambar ori sila ke facebook ye :-D

eynda said...

intan...akak parking kat kawasan shopping kompleks sebelah tu....kalau dekat2 dataran susah nak parking tepi jalan besar kan...

eynda said...

eb...ye ke hahaha...banyak gambar macam tu...kalau dukung dia melalak pun mamanyer tetap menten senyum macam takde apa-apa :-p

eynda said...

m.q...thanks ye :-)

eynda said...

nik...owwhhh sangat teruja sebab dapat own itu watermark kikiki....

Willie a.k.a Reptoz said...

Samalah kita. Dulu aku pun camtu. plan nak pegi tmpt lain, tapi lain pulak tmpt yg dipergi.

Tihara said...

cantik tpt tu..eynda nmpak tembam cket..cumey ;)

Anne said...

Adam nampak tinggi :) tak lama lagi mesti sama tinggi dgn mamanya.

NeenaAnuar said...

memang cantik semua gambar2 akak tuu.. :)

Mia-Ina said...

wah bestnya akak..beraya smbil berjln2x ye...

Ummi said...

cantik jugak ye Eynda ,..ambik gambaq kat situ...Ina selalu blk sp pun tak penah rasa nak ambik gambaq kat situ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails