Friday, September 17, 2010

Kisah Raya...Bila Dah Sekampung.....


Bila dah sekampung tu kan....senang citer ye...alhamdulillah sejak berkahwin tak pernah lagi masam2 muka suami istri kalau bab nak beraya....eynda & hubby sekampung...sebandar...cuma nama tempat je tak sama...kalau tak sesak jalan tu...10 minit 15 minit dah sampai rumah mil/mama eynda....teringat dulu2 mama eynda kata ...kalau nak cari suami, cari yg dekat2 senang...walaupun kita tak tau jodoh kita dgn sape kan...tetiba kawin jugak dgn org dekat hehe....

Pagi raya eynda sekeluarga beraya kat rumah mak mertua.....sebelah mertua agak meriah la sebab adik beradik hubby 6 orang...cucu aje dah 17 org kalau tak silap...kalau berkumpul tu meriah le satu rumah kan hehe...hannah cucu paling bongsu....


Macam yg lain2 jugak pagi raya wajib bergambar kan...cuma eynda perasan tahun demi tahun semakin kurang gambar dgn ipar duai...beberapa tahun lepas sempat lagi bergambar ramai2...kebelakangan ni je dah takde gambar satu keluarga yg besar....naper ye jadi cam tu....berharap sangat masa akan datang boleh lagi bergambar macam dulu2....baru rasa meriah skit raya tu kan :-D


 



Lepas solat jumaat, kami beraya kat rumah mama eynda pulak....sebelah eynda tak semeriah sebelah mertua la sebab eynda 2 beradik je...yg nombor 3 tu anak angkat mama eynda so jadi le 3 orang hehe...dalam gambar ni ada adik angkat eynda je sebab yg nombor dua tu dah bertolak ke Alor Star so tak sempat snap gambar dgn dia....dia pun macam low profile takmo bergambar...

Walaupun rasa kurang meriah tapi kalau sedara mara datang meriah jugakkkk...satu baris dgn rumah mama eynda tu ada rumah makcik sulung eynda....makcik ke2 eynda....rumah sepupu eynda pun sebaris kat situ jugak...rumah perumahan biasa je tapi bila sedara mara pun stay kat tempat yg sama, dah rasa macam kampung halaman jugak la kan...cuma dah tak merasa rumah kampung macam rumah pusaka arwah maktok dulu :-(

Raya tahun ni eynda tak snap pun gambar2 makanan....raya tahun ni rasa paling simple kami raikan....tak tau kenapa....mungkin sebab duit habis banyak kat rumah sendiri kot....atau walau balik kampung halaman tapi hati sentiasa teringat kat rumah sendiri??? Ahahaha....tak tau la...janji dah selamat meraikan hari raya 2010 kan :-D


Sila jenguk facebook eynda utk gambar2 lain ye...tak semua eynda akan tepek dlm blog :-)








9 comments:

mamaaerish@eb said...

makin kiter dewasa, makin terasa suasana rayer kiter berubah kan?... ;p

salam aidilfitri, maaf zahir dan batin

Lady of Leisure said...

huwaaaa... nak nengok pic raya lagi tapi lady takde fb huwaaaa...

eynda said...

eb...haah kan...makin dewasa makin simple sambutan raya kita...anak2 kita agak2 rasa meriah macam kita dulu2 tak? :-)

eynda said...

Lady..naper lady tak buat satu akaun facebook?? Tak semestinyer reveal sape kita...boleh stay anon kalau nak :-)

Yan said...

Salam Eynda,

seronok kan kalau bergamba ni..Boleh jadi kenangan..K yan taun lepas miss gamba pagi raya..Ada kes berat..So, taun ni kitarang balas dendam..gamba sakan...

fatenton said...

seronokkan berjalan2 kampung..makan byk2..heavennye rasa.. heheh
selamat hari raya kak eynda.. :)

Just Call Me Bitt said...

salam lebaran kak eynda n family
bestnya la kan sekampung...macam my mom dengan my dad...hehe

adarnadzmie said...

Salam syawal..
Sama kita yer enynda.. raya kt kedah.. saya ngan hubby pun sama daerah dan kg pulak jiran jer.. kira klu raya tak rebut2 sgt.. thn ni raya rumah my hubby.. pagi smpai tghari rumah my hubby dan tghari hingga petang rumah saya pulak.. hehe..

nani said...

sama la kak..ry belah sy pon 4 badik je...
kurang skit meraih...
klu belah mrtua 7..yg dh brkluarge 3..so makin meriah la...'bukan nak beza2 tp mmg klu lg ramai lg meriah kan...

sy pon ry tersgt simple d sederhana..cos gaji xmasuk..wa....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails