Wednesday, August 25, 2010

Dapat Jugak Yong Tau Foo....


Puasa minggu pertama teringin sangat nak makan yong tau foo....masa shopping kat SACC Mall weekend tu ada pegi bazaar ramadhan kat PKNS tapi hubby je beli2 makanan coz sesak dgn pembeli...malas nak bawak adam & hannah harung kesesakan...so kami 3 beranak tunggu aje kat SACC Mall....hubby tak sempat beli yong tau foo sebab masa suntuk...eynda tak kisah la...paham...so plan next weekend la pulak nak try dapatkan yong tau foo....

Akhirnyer dapat jugak hehe...last sunday hubby beli kat bazaar ramadhan stadium shah alam...dia beli banyak, siap boleh makan utk berbuka & sahur :-p Puas hati eynda :-D




Yong tau foo yg eynda ngidam.....



Hubby makan nasi briyani gam...



Dengan lauk kambing....



Kebab ayam...




Kuih muih...



Nasi ayam utk adam & hannah...



Buah melaka.....


Sorry ye pepagi dah tayang gambar makanan....perasan tak entry eynda lewat 2-3 hari...ni citer hari ahad...sekarang dah rabu hehehe....

Alhamdulillah semua makanan yg beli kat bazaar ramadhan minggu ni sedap & berbaloi....nasib lebih baik berbanding minggu sebelum tu....

Padahal kan....dlm giant pun ada yong tau foo...anytime boleh beli...tapi naper ntah tak terasa nak beli bila pegi giant...gigih jugak tunggu yg bazaar ramadhan :-p



21 comments:

mama qis said...

haah kan. tak pernah2 rasa nak makan yong tau fu, tiba2 terasa pulak nak makan time bulan puasa ni. ingat nak gi cari kat bazaar gak le

zeta said...

agaknya yong tau foo kat bazar tu ada bau2 ramadhan kot..tu nk yg kat bazar tu.. :p
kebab ayam tu sedap x??

Ena said...

nasib baik kak.. jgn terkena mcm kitorg.. eheheh

tifa said...

Bestnya yong tau fu ...berbuka puasa dah tak larat makan nasi . Dah muak dah dua tiga hari ni ....Entri Enyda memberi Tifa idea nak cari apa untuk berbuka ni.

keyman said...

bile bc entry ni baru perasan dah rabu dah today...
best gak sebab sok je keje untuk minggu ni...jumaat cuti..huahuahua

cepat masa berlalu...

Softtouch [Hanim] said...

yong tau foo....sedap...YTF ni yg sedapkannya kuah dia kan...elok tu mkn pd sesape nk diet..lama dah xmkn YTF nie...ngidam jgklah...

mrs.ecam said...

ngidam ek...hihihihihih

Zareene Saifuddin said...

akhirnya.. dapat jugak eynda makan yong tau foo... eynda berapa hengget ek kebab ayam tu kat param stadium s/alam? kat param putrajaya jual rm5 secucuk.. rasa dia oklah.. hubby ckp sedap..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

YTF ni sedap makan dengan sup panas2 kan.. pastu cicah dengan kuah dia.. memang sedap

ieda said...

dah lama x makan young tou fu .. sedappp , ermmm nampak berseleralah tgk kebab ayam tuu ..

kat sini lain sikit ruper kebab ayam .. :)

HOn3YB33 said...

kak eynda...aritu saya makan kat jb punya yong tau foo...sedapp bangatt!! banyaknya juadah...lapo aserr...:)..ehsss...kuih gula melaka tuh kalo kat ganu org panggil kuih onde-onde kan?? sebab sejibik nimmmmm!!!~~

Prettylady-ATuL said...

kebab tu sangat2 sedapp... ada kebab ayam, kebab daging & satu lagi kebab kambing.... suka nya... dah 2 tahun berturut ku pergi mmg ada kat stadium shah alam tu...
sebab jumpa pun kat situ je.. mana2bazaar takde...
weekend ni tak sabar nak pegi beli... suka sgt kebab tu!!
yum yum yummmmmm

ratusiput said...

plg peberet...yg last tu...buah melaka...hari2 ngadap pun takpe.... :)

ratna said...

kebab tu mcm kat nandos punya jer rupa dia..

Eye_nee said...

Sedap2 sumernye Eynda...teliuq lak pepagi ni...

nokia said...

cantiknya bunga & pasu tu? beli kat mana? tq

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mcm tue eh kebab nye...
laen...
hehehe..
;)

db cooper said...

prtkh lauk kambing 2 wat gua xleh tahan

Farra Dhelina said...

bulan pose thn lepas, sebulan saya mkn yong tau fu kak..gile diet masa tu,,sakan..hr2 menu yong tau fu..thn ni, misi gagalll..grrrr

Yan said...

amboi3..bergaya daisy kita

fatenton said...

alamaj sedap2 nye semuaaaa
btw kak eynda, haritu faten pegi gulam mee.. mmg sedaplah makan kat situ.. sedap gile :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails