Monday, August 2, 2010

Big Food = Makanan Besar (Ye Ke??)

Suka tengok gambar makanan tak??

Tadaaaaaa........sila jamu MATA :-D







Ni gambar makanan yg telah masuk ke dalam perut hari Ahad lepas ye....yg atas sekali tu eynda punya muahahahaha.....tamak sangat....order menu tak main la yg regular....order Big Food terusss....waitress tu kata kalau Big Food portion sesuai utk dua orang... MALANGNYA kami suami isteri order Big Food jugak2...tapi 2 menu....yg bersamaan utk 4 orang makan!! Anda get it?? kikikiki......ternganga eynda bila pinggan sampai....eynda order ayam...hubby order daging....last2 ayam daging & sayur je kami makan....tu pun tak licin....

Banyak kan eynda makannnn.....tapi dengar dulu....pagi eynda telan shake aje...ehemmm...itu nanti2 la eynda citer.....pastu lunch macam Queen of the Day.....malam makan nasi berlauk tapi nasinyer sesenduk...ratah lauk je banyak....lepas lunch jalan2 kat SACC Mall 4-5 jam sampai lenguh kaki...kira orait la kot (ayat nak sedapkan hati).

Pizza tu Big Food portion utk adam & hannah.....diaorg makan habissss.....alhamdulillah.....

Di mana restoran ni?? Sape yg tak tau...restoran ni kat TTDI Jaya....kedai ni dulu best la masa awal2 bukak....kali ni pegi Adam tanya....mana lagi 2 huruf kat tulisan BIG FOOD...dah tercabut :-p Pas tu kolam ikan yg cun dulu pun dah tak berfungsi....berlumut...ada lagi le yg tak menten macam dulu....sayang la naper diaorg tak menten restoran tu elok2....macam tak bersemangat nak berbisnes jek....restoran ni bersebelahan restoran Ani Sup Utara....citer macam la semua orang tau kat mana kan hehe....

Dah...dah...nanti eynda citer lagi pasal makanan.....makan...makan...makan....tapi kata nak kurus...cemana tu? :-D




14 comments:

tiefazatie said...

bestnye makanan tue kak...=D..*melting*

cikbedahlaser said...

waaa..1st time mkn dlu... rasa mcm..boleh la..
skrg tgh pau kaawan suami sy..utk blnja mkn d situ lg...
kwn2 opis hubby..sgt suke mkn kambng d situ..smpikan..ade sekali tu dorg mkn kmbing tiap2 ari...last2.. MC..hiblood pressure...

Mr & Mrs Ai said...

kk eynda...mkn lah puas2..mggu depan dh nk pose dh:p

Mr & Mrs Ai said...

kk eynda...mkn lah puas2..mggu depan dh nk pose dh:p

PUPUT said...

wahhhh..best...ni klu nak abiskan mahu amik masa 4,5 jam...^_^

mJ said...

besarnyer portion....harus berbaloi2 dgn harganyer kan...

zarin said...

tetiba teringat hannah sebut "pizza" "pizza" itu hari :-)
adam n hannah memang suka pizza ye!
sabtu itu hari zarin ke sana tapi tk sempat nk hello sbb pegi pun dah nak maghrib

Ayu said...

best tau big food ni, mmg syg sgt dorg x menten..dl masuk jjcm lg..ayu biasa pg kat melawati tp dh tutup dh kat situ..sedih sbb nk g yg kak eynda pg ni jauh lak, mcm x berbaloi je..hehe

ikiqzana said...

kira makan besar la tu sis.. sedap nmpk ayam tu.. kenyang perut di buat nyer.. hihihi.

Intan Inn said...

wahhhh...best yer kak eynda makan besar yer..hehehhee

Ya ALya said...

emmm nyummmyyyy....sodap sangat la tu,baru je ya tengok gambar,emmm dah makan mosti sodap kan...heheehh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xyah kurus la akak...
dah ok kan..
;)

diriku said...

plg suka pizza 2..he2

Adekniza said...

sedapnya eynda..
kat ttdi jaya eh..
harus di try..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails