Tuesday, August 3, 2010

Bercucuk Tanam....

Mari kita bercucuk tanam....tapi anak dara sorang ni buat2 sibuk jek....yg bercucuk tanam ayah dia...mama dia pun sibuk snap gambar...lepas tu jiran panggil mesyuarat depan rumah...ambik kesempatan ler nak mengular :-D

Actually eynda suka gardening...tapi bila tengok banyak cacing dlm tanah buat eynda geli eeeiiii.....so tengok je apa hubby buat...sambil tolong kutip2 daun/pokok yg takmau buang dlm plastik sampah....tu pun pegang daun/pokok macam ntah apa-apa...takut ada cacing!!

Citer lama ni.....buang pokok ala2 pandan & tanam rumput aje....lagi nampak luas halaman rumah....sebab daun pandan tu jadi kuning2...serangga serang kot...so kami nampak macam tak cun dah...cabuttt...tanam rumput....




Suka dia dapat main macam ni.....



Suka korek pasir pas tu letak atas rumput...errrkkk...



Nampak tak daun pandan yg tak cun tu....sebab tu kami cabut semua & tanam rumput...lebih senang nak menten...




Gardener sexy skit ahahahah....tengok bahu dia....


Dah puas hannah "tolong" ayah dia....kami dua beranak jalan2 makan angin jumpa jiran2...kesian kat hubby buat keje sorang2...tapi hubby jugak yg suruh eynda pi bersembang....mula2 kata kat dia..."segan ahhh..."....kali kedua dia bagi greenlight pegi bersembang, zaasssssssssssssss cepat je pegi hehe....best sembang dgn jiran2...diaorg friendly...kira lorong ni macam happening skit sebab buat masa ni ada 3 orang surirumah 100%....sorang surirumah 50%  :-p Anak2 pulak petang2 main beskal sesama....hannah pun kayuh jugak beskal kecik dia tu...tunggu beli beskal besar skit la...kesian kayuh dgn gigih beskal kecik dia tu...


Tadaaaaaaa.....





Lihat la kemboja eynda *winkwink*.....2 spesis yg berlainan....yg tanam depan rumah macam berkaler-kaler....yg kat belakang rumah kaler maroon....tapi daun diaorg macam belum hijau betul2...nanti nak pi beli baja daun...baja bunga....jiran sembur ubat anti-kulat.....lepas sembur pokok2 dia semua hijau & gebu....nak pi beli tak terbeli lagi....

Bila pokok kemboja nak besar ye...nak letak buaian ala-ala bawang putih bawang merah kat situ muahahahaha.....berangan je la...

Ok jumpa lagi di lain entry....daaaaa.....


** Adam takde dlm gambar sebab awal2 lagi dah keluar main dgn geng dia...kot2 la nanti ada yg heran asyik gambar hannah je kan.... :-p



26 comments:

ratna said...

pokok kemboja mmg cantik kak kalau tanam kat rumah.. pastu nanti bunga2 dia pun gugur.. bertaburan di rumah.. lagi cantik..

Ena said...

Wahhhh... rajin nye hannah.. cantiknya..
suka betul ena dnegan rambut hannah tu.. nampak cam anak dara gituw..

dilaOHdila said...

seronok dapat cucuk tanam erk....
comey si hannah ni

makcikrehan said...

Hannah tak besor-besor ponnn.. ekekekek.. lama tak enterprem kat blog mama dia.. ingatkan dah jadi anak dara. ecehwahh.. mcmlah lama benor hakak henda ku ini hibernate ekk...kekekeke...

kak, i soka garden yg minimalis mcm tu. lapang dan tenang [dan senang menten kekeke] lagi satu, kalau org jahat masuk ke hapa [nauzubillah] senang nak nampak. takde pokok dia nk menyuruk.

sampai ke situ makcik pikir...wakakakak

hentakbelipat said...

saya x tgk lain kak...saye tgk budak comel tuh..pehh mate die lawa sgt!nak cop bole?

Queen said...

cantik rumah akak....kagum2...

tapi kalau pokok kemboja tu dah besar boleh letak buai ke?...hihi...takut patah kang...
kalau letak kat bawah nye tu..ok la kot..best je bau wangi kemboja tu kan..heee

delour said...

pokok kemboja tu canteklh kak..nk jgk request mak sy tanam kt umah..

Intan Inn said...

rajin sungguh hannah...baguslah dari kecik dah minat dgn bunga..nanti leh tolong mama tanam bunga bagi cantik rumah

fabulous.farah said...

adam dah ade geng..memang susah la nak ade dalam gambar nanti.huhu..cantik la bunga kemboja

Yan said...

kemboja yg berkaler2 tu mmg lambat besar Eynda.kecuali yg berbunga putih..cepat betul merimbun.k yan ada 5 kaler.yg putih tu jenuh kena repair selalu..

Farra Dhelina said...

wah segar bugar bga kak eynda..

hannah tak takot cacing ke yang??

adianiez AIDA said...

cantik la laman eynda. tak mcm laman aida - tiada rumput. da ku simen 100%. cuma pokok dlm pasu. tu pun da byk mati sejak aida keje JB ni. tak terjaga...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah cucuk tanam atau maen tue...
;)

sLEEping BEauty said...

bunga yg sangat cantik .... wink2
puteri kebun yg sgt comel .. hehehe

Ya ALya said...

sangat cantik,lg2 tengok bunga kemboja tu kan...heheheh

AisYah said...

cantiknye ur house..

ibh said...

Kak..sue pun suka kemboja..
Bunganya cantik dan harum..Tanam byk2 pun tak pa kak..Laman akak besar tu...
Kiss skit kat gardener yg seksi meksi tu..ekekekkee

shima said...

cute nya hannah ni.

normie said...

bnyk2 gambar tu.. akak cuma tengok si comel loteh tu je.. geramnyeee.. suke tengok Hannah.. hehehe...

Kamsiah said...

salam
huhu seksinya anak dara berkebun....

'NuReeN' said...

rajinyerrr anak dara ni bercucuk tanam.. klau ellesya pon sure suka..
cantik la rambut hannah, ellesya pon rasa2nya bakal jadi cam 2 jgk kot.. heheee

peah @ peps said...

hi eynda..

pokok kemboja tu dah kuar bunga ..post ari tu..kalau tak silap baru kuar putik dia ngan daun je kan..sangat cantik....

Chik Na said...

seronoknya ade rumah yg laman luas..

kisahwanida said...

Cantiknya kemboga tu kak....
tmbah lak ngan cantik betul gambar yg akak snap tu. clear betul. mcm real hidup bunga tu....

wanida suka gak bercucuk tanam tp.... apakan dayaumah takde tanah. dok apartment ....huhuhhu

shabiela said...

bestkan umah ada laman, leh cucuk tanah..

gardener sexy uuuu.... heheheh... suka hannah dpt main2 ek.. :)

Mia-Ina said...

so cute hannah..suke tgk :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails