Sunday, August 29, 2010

Ada Apa Dengan Blackberry??


~ gambar hiasan ~



Baru2 ni eynda dapat satu sms dari seseorang... " nak beli tak blackberry bold limited edition kaler putih...ori...harga RMxxx ."

Eynda reply " baru je beli henpon nokia E72 bla bla bla...."

Kami lawan berbalas sms la lepas tu...tak payah la eynda tulis kat sini ye ...

Ramai dah tahu kan...eynda lebih gilakan gajet dari handbag & barang kemas...tak tahu?? Ok sekarang dah tahu kan...sebab tu eynda beli gajet2 eynda hari tu (kamera + netbook + henpon) ....tetiba dapat pulak sms ni...hati agak tergoda...tapi masih waras sebab tu reply macam di atas hihi....kalau tak, eynda dah buat entry bertajuk "gajet baruku" :-p

Semalam jalan2 kat satu hypermarket nampak la kat kedai henpon blackberry itewww....wahh!! harga mak aii...RM2K++! Terus le pi bagitau kat hubby....nak tau apa dia kata?? Sebelum tu dah citer pasal sms tu...

hubby : awak nak buat apa henpon banyak2?

eynda: tak beli aiihhh...saja tengok harga (sambil sengih)...

hubby : yg dok ada tu pun kalau tak beli pun takpa...ni henpon saya nak bagi kat awak...nanti saya nak dapat henpon pree...henpon saya yg ni nak bagi kat sapa??

eynda : bagi kat saya la (sengih lagi)

hubby : rugi je awak beli e72 tu...yg saya pun e72 gak...dah kataaa..tak payah beli...nakkk jugak beli...(dia memang suka ajak saya berdialog)

eynda : tapi e72 saya kaler pepel...limited edition...

hubby : ada jual la casing kaler2...

eynda : ada kaler pink tak? (takde pink tak sah)

hubby : adaaa...(ceh macam konfiden je jawab)

eynda : takpa...awak bagi kat saya e72 awak tu...saya trade-in dua2 e72...saya ambik henpon baruuuu (saya memang suka sengih dgn hubby saya)

hubby : (buat muka geram...tak tau nak kata apa dah kat bini dia yg otak geliga ni)

So agak2 apa ada dlm pikiran eynda?? Sudah2 la tu eyndaaaa... :-p

Ehhh...boleh ke beli satu henpon trade-in 2 henpon??? Kalau tak boleh kita pikir cara lain lalalala.....macam le konfirm nak beli kan :-D




28 comments:

Queen said...

takpun kak eynda jual la salah satu e72 tu..heee

Anne said...

hehehe...suka dialog tu..so sweet!
mesti eynda tukar to blackberry nanti kan:)
p/s:anne tgh berkira ni nak beli ipod ke ipad..hmmm

Sofiah Shariff said...

blackberry sgt praktikal utk org yg slalu on9....~i *heart* BB !~

It's Me said...

sib bek kat mesia.....semua boleh.....kalo kat arab.....bye2lah blackberry....bayang2 pon takder....

It's Me said...

lari tajuk....

eynda tak pi putrajaya ker hari ni last day.....buleh jumpa bill keith...!!!huhuhuhu

aiDieNa said...

Wah bestnyer.. dapat E72 satu lagi.. trade in beli gadjet lain lar selain henpon.. aksessori yang sepadan ker..

ibh said...

Kak!..pikir..pikir..jgn tak pikir..
Sue nak tgk..ada tak n3 pasal gajet baru nanti..hehhehehhe...

Farra Dhelina said...

beli gdjet lain lah kak eynda..lagi syiok ;p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kalau nak...
nak jugak...
hehehee...
akak2...
:)

Deanni Azli said...

haha blackberry best laa auntie ,ayah kite dh pakai 2 bb and 1 e72 aha , auntie pakai mcm ayah kite . 1 e72 1 bb haha :D

Deanni Azli said...

haha blackberry best laa auntie ,ayah kite dh pakai 2 bb and 1 e72 aha , auntie pakai mcm ayah kite . 1 e72 1 bb haha :D

Mimie Hamdan said...

BB mmg best.... tp tak silap mimie, Bold 2 tak pernah kuar kaler putih... tapi klu beli from normal hp dealer ada agaknya... klu beli kat telecommunication provider rasa mcm takder... mimie dh pki iphone and BB... i still prefer BB... mebi sbb ada push mail kot... hehe... skang tgh eyeing sony X10 mini... nangis!!!

bspotgurl said...

Eynda, saya guna E72 & blackberry :) my E72 white edition & my blackberry warna hitam so black & white lah hihik

-iLLa- said...

sblm pki blackberry illa pki i phone...tp skg bertukar balik pada i phone..sbb illa selesa dgn i phone..hubby jek masih setia dgn blackberry..cuma dia sudah btukar pd BB bold 2....kak eynda try la...BB bole sms free dgn org yg pki BB..

misz Lina said...

kak eynda, E5 dah kuar!

tapi E72 more nicer! kan kan =)

blackberry vs iphone? mna satu yg best..

sy pon cam kak enyda, more to gadget.. brg kemas, etc.. not so..

Lady of Leisure said...

hehe.. sweet sangat dialog tu.. lady lak suka iphone, takat sekarang ni rasa macam tak nak tukar henpon lain dah sebab sangat puas hati hehe..

ieda said...

hahahah eynda .. janji ad teponnnn ..
ieda , kalau tepon canggih2 nieh anak2 yg godaaaaaaaaa ..

so moral for the statement .. beli yg senang nak campak ke lantai x punah .. ( for me aaar ) hahahahah

E72 memang cantik , minat gak .. fikirkan anak2 x jadi nak teruskan minat tuuuu huhuhuhu

m.q said...

bye bye e72
welcome blackberry
hahhah

snowwhite664 said...

nak jugak... hehhehe

yangyuyu said...

sy penah buat, boleh trade in 2 phone dgn 1 phone..

wah lengkapla gadjet kak eynda..

zatil said...

salam kak eynda, sajer nak cucuk2 :)
saya pakai nokia, sony eric, htc..tetapi bb adalah terBEST :)

Alin Marlini said...

kak eynda..alin pon dok berangan + kumpul duit nak beli..ntah thn biler plak nak dpt...huhuhu

peah @ peps said...

syoknyer...hubby takat buat muke gerem...kalau saya la..dah kena tarbiah baek punye...

Mia-Ina said...

hehe..klu mia dh kena tarbiah dgn en tunang...hehe..penuh geram je dialog hubby akak tue

Adrina Adi said...

ntah ler, ed minat iPhone lagi dari BB.

eh, baru ed perasaan kak eynda tak pernah letak gambo hubby kak eynda. heheh...

letak ar sekali sekali :P

IxoR@ said...

Kak.. klu dah ada BlackBerry...

boleh kiTer tukar2 pin BB...

BBM adalah FREE !!!

Best taw!!!

pinkydablueberry said...

kak eynda..
kema ade tag contest utk akk..buat tau..hehehhe..thanks kak.. =)

selamat hari raya maaf zahir & batin

Haiza said...

kak eynda, E72 la best.. hheheehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails