Friday, July 16, 2010

Haiwan Eksotik Kah??

Sape tahu binatang apakah ini??



Ada 2 ekor kat halaman rumah eynda!! Bikin eynda takut nak siram pokok dah hehehe....geli laaaaa....kalau cicak kecik2 boleh lagi halau...yg ni baling batu pun buat dunno....sembur air kat dia lagi dia sukaaaa...terpejam-pejam mata dia...kejap bukak mata kanan...kejap bukak mata kiri....

Bukan apa....diaorg ni boleh menjelma kat mana2...atas pokok....atas rumput...bikin eynda terkejut...nasib baik tak melatah...dok exercise jantung je dup dap dup dap....mak mertua kata diaorg ni boleh membesar sebesar lengan hannah...hahhh????!!! Mahu eynda panggil bomba nanti....

Hubby kata weekend ni dia try tangkap pas tu hantar ke tempat yg lebih sesuai....bukan nak bunuh ye...walaupun dlm hati eynda ada niat jahat nak spray je dgn ridsect ahahahaha.....tapi kesian sebab diaorg ni sangat comel....hantar kat taman2 lain la....

Yg bagusnyer sejak diaorg ada, lalat...nyamuk...serangga lain dah kurang banyak tau....sebab tu la diaorg lepak kat halaman eynda...banyak food...

Eehhh...malam tadi keluar berita pasal rampasan haiwan eksotik kan...ada turtle...burung2....burung cenderawasih tu cemana ye..harga sekor pun dah rm100K!! Sesumpah pun berlambak....apa kata mai ambik dua2 ekor ni join sesumpah yg lain tu kekekekek....

Eynda sedang mengalami kejutan budaya di sini di mana banyak binatang/serangga yg tak pernah eynda jumpa selama bertahun di kondo kekekekek....layan je la ye...hubby pun dah tebalkan telinga coz eynda asyik buat report jumpa benda tu jumpa benda ni...satu lagi belum report...jumpa sarang lebah yg sangat besar di jalan masuk utama kawasan perumahan ni....baru perasan semalam....tapi bila report, hubby selalu perli..binatang/ serangga ni suka sangat la mengusik orang yg penakut macam eynda...uwaaaaaa....




24 comments:

fabulous.farah said...

huhuhu..kalo kita takut memang la seme nampak

IdzaLia said...

hehe... serangga2 tu suka kat eynda agaknya.. hehe

fiza said...

Ala...tak dpt tgk lah gambo nya.

Halaman rumah eynda cantik sgt, tu yg serangga² suka lepak tu ☺☺

ratusiput said...

tak dpt tgk gmbo la k.eynda... :( pape pun hati2 tau...

sLEEping BEauty said...

betul , tak dpt tgk gambar tu ...
hehehe..

penakut betul eynda ...

adha said...

tak nmpk gmbr.. hik3..
ala kak eynda kat umah.. kita ni kat opis pun ada.. almklum opis tgh utan

T@sh Sch@ said...

erm... binatang per ...
xda gamba pun ...

Farra Dhelina said...

ala tak nmpk gambaaaa..

ibh said...

Tak dak gambo la kak..so tak dapat nak scan binatang pakah itu..kihkihkihkih

PINATBATE said...

salam..
err..tu bukan cicak kubing ker..?

Tihara said...

kat rumah tiha ade dulu..bunyi dia nyaring..menyakitkan telinga..lastly kucing tiha yg bunuh dia..

KASIH said...

tu orang kedah panggil kok ke'.. eh betul ke??

Amelia Khalik said...

Hi eynda lama tak comment dlm blog eynda. Firstly Tahniah pindah rumah baru yg cantek sgt2. Mesti eynda busy hari2 kan..yea lah kawasan rumah pun besar kan. Tuh nampak mcm spesies cicak lah. Agak nya sama adik beradik dgn iguana kot. Good idea suruh hubby eynda hantar kat kaw lain..hehehe ;)

cik omey said...

errr bukan sesumpah ke? yg blh tukar2 kaler tu..
kalau tak pun cicak kobeng hik2

ala comel la pulak tgk lm2..bela pun comel tu hik2

LiAnA said...

sib baik rumah takder kucing.. kalau tak arwah dah 2 ekor laki bini ni kekeke.. ehh laki bini ke? mandai je aku wakaka..

suh hubby eynda tangkap letak kt pokok besar tepi jalan.. ekor dia panjang betull huhu

-iLLa- said...

adam tgk gmbr cicak neh..dia kata baby crocodile....ikikik..

Just Call Me Bitt said...

haa?? dinasour ke tu mama. abg is cakap tadi..hehe

lama tak update erk kak..saya pon tak tau ape nama dia..anak sesumpah kot..ee tah la.. kalo saya plak banyak angkut2...adesss haru gak rumah atas tanah nih

zailamohamad said...

ni kalau Adam bela ni, mahu xbuat keje nanti Eynda, asyik terpekik terlolong halau binatang ni agaknya;D

Shu Shinju said...

hehehe....hati2 kak eynda..kang malam dia mai kacau time tidor...hehehe...gurau jer..:)

meo188 said...

apek buat ni mkn sup je... huhuhuhu

btw, jom ambil award khas utk blog awk ni :D

http://freewebcomic.com/2010/07/geng_cipan_award_pakatan_komik_online/

Mohd Fahmi bin Hussain said...

siap nmpk mata skejap bukak sblah kanan skejap bukak sblah kiri..nie msti kes smpai tenung abis binatang 2 kan.. :)

HOn3YB33 said...

ahahah....mende tuh bukan namanya mengkarung kerrr??? kat sini banyak kak...amik r bela..wt koleksi..haishhh!!

Zackmetal said...

Ni sesumpah..

Zackmetal said...

mengkarung pendek jer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails