Tuesday, July 13, 2010

Ruang Tamu Utama Punya Cerita.....

Last week tukar susunatur sofa....nampak ruang lebih luas....bila la nak beli coffee table plak....



Perasan tak apa yg beza?? hehehe...beli karpet lain pulakkkk....sebab bila tukar posisi sofa, karpet lama jadi kecik...tetiba :-p Tapi eynda rasa karpet baru ni lebih nampak berseri...kannn...kannn.... :-D

Kalau ada yg nak tahu....karpet ni beli kat booth dlm giant shah alam jek...mamat pakistan jual...dapat le free sehelai sejadah....tapi puas hati sebab suka dgn kalernyer....ada ke yg beli design sama cam eynda hihi....coz hari tu nampak banyak unit....so boleh bayang orang lain pun guna karpet ni :-D 

Ehhh...tetiba ngantuk pulak...daaaaa... :-D




psttt....kawan2 yg baru follow eynda...thanks banyak2....sabar ye...nanti eynda free eynda follow uols jugak....tak sempat nak bukak netbook ni lama-lama...sekarang malam cam ni je free...tapi ngantuk la pulok....tunggguuuuu...ku pasti akan singgah blog uols...insyaallah :-)



53 comments:

-iLLa- said...

kak eynda..citarasa kita sama sket laa eh..ehehe..carpet tuh sama corak ngn illa nya..tp ila ltk dlm bilik..eheee...

ArELeEz said...

wah! buleh lawan eric leong nih! ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selesa nye...
;)

fabulous.farah said...

kapet baru lagi cantik kak eynda~

Softtouch [Hanim] said...

betul nmpak lg berseri....cantik!

mama3A's said...

cantik.. naik warna coklat tu bila ada oren2 sikit kat carpet...

fatenton said...

mesti syokkk je dlm rumah nih.. bau rumah baru mesih melekat lagi tu.. :)

Ena said...

memg cantik carpet dan susn atur tu.. hehhe..

honeylanz said...

kak eynda, kena sgt carpet tu dgn tema hall akak..lawa ;)

Mia-Ina said...

segalanya cantik...kte suke rumah tu yg buat kte rs cantik..

Me said...

shantek kak eynda, cam lobi hotel ..hihi, tgh verangan nak deco umah baru yg lambat lagi siap ni ..hihi

Me said...

selesa n kemas... i loike

Eti said...

cantikkk sangat... reminds me of dark chocolates!! yum!yum!

noor said...

cantik la carpet...mahal tak harga dia?berkenan gak la..hehe

Chik Na said...

sejuk je nampak nampak ruang tamu eynda tu

Intan Inn said...

salam kak mmg cantik sangat design rumah yang baru..naik sgt seri ruang tamu bila pasang karpet tue...hehehe....

ratusiput said...

lawa karpet tu k.einda.skang mmg ngah trend karpet corak camtu.mahal gak tu tau!ratu pn ade kenan gak tp kale purple sbb hall skang dh cat kale purple...langsir tu pn lawa grey.kale selamat.match utk sme kale kan...iskk...nak lagi nak lagi gambar...ehehe..

Alida Ali said...

kalau kt nilai lg rambung mata tgk carpet mcm ni..sy ada gak tp kecik...

Queen said...

nice...

alyyani said...

mmg perasan gak carpet lain or ruang lain. betulla rupenye eynda tukar karpet. cantik design dgn kaler dia. lebih match dgn semua yg ada kat situ.

haritu masa pegi rumah wana, nampak signboard cahaya spk merata2. teringat kat eynda :)

bspotgurl said...

Eynda, susun-atur new style sofa mmg menarik & tertarik ditambah pula dgn new carpet.. mmg lagii sempoiii je jawabnye..
so cemane, life kat umah baru, best kan?

AisYah said...

Salam, Nak tanya langsir tu u beli/tempah kat mana? very nice.

fiza said...

Nice deco, carpet pon cantik, kena dengan sofa (^_^).

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

cantik betul deko umah eynda ni.. memang admire sungguh.. btw nice new carpet..

alQasam said...

Cantiknya. Simple yet modern.

If tak keberatan boleh sy tanya berapa harga carpet dan langisr tu kak tempah mana? tengah survey untuk rumah baru dan untuk umi?

Tq kak.

eynda said...

illa...sama ye hehe...akak dah agak mesti ramai yg guna design tu jugak :-)

eynda said...

areleez...marah eric leong nanti :-p

eynda said...

ceroi..alhamdulillah...

eynda said...

farah..trima kasih...

eynda said...

hanim..thanks ye..

eynda said...

mama3A's....thanks..ha'ah warna oren tu penaik seri :-)

eynda said...

faten...ha'ah masih bau lagi...macam org beli kete baru gak kan hehe..

eynda said...

ena...has..mia...trima kasih ye...

eynda said...

me...akak memang berangan rumah ala2 hotel/resort...rasa seronok duduk kat rumah....dulu2 macam tu jugak la bila tengok rumah orang....berangan & tak sabar nak pindah hehe...

eynda said...

me...thanks...(ada 2 me nih hehe)


eti..yessss...nampak macam coklat kan...yummyyyy...ehhh..angkat bakul sendiri plak :-p

eynda said...

noor...eynda dapat harga rm600...

eynda said...

chik na...intan...trima kasih...

eynda said...

ratu...thanks...tu la rumah akak banyak yg plain aje...pikir2 balik kena cari yg nampak ceria skit...dapat le karpet ni...insyaallah kalau ada lagi akak tepek...

eynda said...

alida...hubby akak bertuah le kalau dia nak ke nilai...tapi mesti rambang mata gak kalau dpt pegi :-p




nik...thanks dear...

eynda said...

alyyani....thanks sebab ingat kat akak :-)

eynda said...

bspotgurl...thanks...life kat sini ok..alhamdulillah :-)

Farra Dhelina said...

kak eynda ni mmg kretif!

eynda said...

aisyah....salam...langsir eynda tempah kat SSF curtain :-)

eynda said...

fiza....che puan mimi...trima kasih..simple je :-)

eynda said...

alQasam...trima kasih....carpet tu harga lepas nego rm600...size besar...brape kali brape ye tak ingat pulak...langsir tu tempah kat SSF...boleh jumpa SA diaorg utk buat quotation :-)

SYANI said...

Salam...
dah lama tak singgah blog akak ni, makin menjadi2 lawa rumah akak ye.. Berkenan la kat karpet tu...

eynda said...

farra...semua yg ada dlm rumah ni atas perbincangan akak & hubby...kekadang akak yg decide...kekadang hubby yg pilih...carpet ni ada 2 design...satu belang2...satu lagi macam ni...hubby akak suruh akak pilih..pening gak tau nak buat keputusan...last2 pilih yg ni sebab kalau ambik yg belang nampak cam biasa sangat ..rumah akak dah banyak benda design belang2 so carpet ni buat ruang menyerlah skit :-D

eynda said...

syani..salam..akak pun dah lama tak jenguk blog kawan2...thanks ye :-)

a.z.n.e.e said...

karper geli2 mcm sy punye.. tp corak n warna lain la.. hehehe.. tp sgt matching dgn warna sofa tue..

Farah Ikin said...

nice blog and new house..let change link!!

Mimy Hamid said...

kak eynda , langsir beli kat mana?? berkenan corak la...i like..bgtau yer

ERMAYUM said...

iya nice carpet

~ yus ~ said...

dari tadi saya asyik membelek entri eynda mengenai rumah, ruang tamu rumah, halaman rumah satu persatu. Sukanya tengok dekorasi rumah eynda ni. Cantik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails