Thursday, June 3, 2010

Tag Dari Mrs Jon.

Thanks to mrs jon sebab sudi bagi tag persahabatan ni kat eynda....susah jugak nak pikirkan jawapan hehe....


1. Berikan 3 pengalaman manis dan pahit dalam persahabatan.

a) Bila kawan karib jadi orang tengah yg memperkenalkan hubby kat eynda....
b) Bila orang asyik kata eynda & kawan karib macam kembar....
c) Bila persahabatan yg wujud sejak 21 tahun lepas terus teguh & tak pernah sekali pun kami bertengkar....sangat2 bersyukur kerana kenal dia :-)


yang pahit.. :(

a) Bila ada yg mengaku kawan tapi lama-lama dia pulak nak putuskan persahabatan....
b) Bila ada yg mengaku kawan tapi kekadang lalu depan mata boleh buat tak kenal...
c) Bila ada yg mengaku kawan tapi kat belakang kita macam2 dia mengata ye...



2.Kalau anda hanya diberi 1 minit untuk bersama kawan anda, apakah yang anda akan katakan padanya??

Thanks for being my friend.....



3. Siapakah kawan baik anda?

Anarita Ishak...(kalau dia tau ni mesti bangga giler hehe...)
Serius.... 21 tahun kami berkawan tak pernah berselisih paham....saling bertolak ansur...sana sini pegi orang kata kami kembar tapi kami sendiri heran..kembar kat mana ye hehe...paling best kami selalu keluarkan ayat spontan yg sama pada waktu yg sama!! Hubby masing2 juga saling kenal sebelum kami dapat tahu...anak sulung kami sebaya...anak kedua kami jugak sebaya....citarasa dlm bab shopping pun sama... :-D


4. Lastly tag kepada 3 orang yang anda rasa mampu menjadi sahabat anda di alam blogger

a) Neisya = Dah lama kenal dia...walaupun di alam maya...pernah jumpa sekali....tapi rasa persahabatan kami sangat ikhlas....


b) Shariz = jiran tingkat 6...mula2 jumpa dah ada chemistry....


c) Ummisya = Dah lama jugak kenal...walaupun baru sekali berjumpa tapi bila bersembang sangat2 ikhlas...seperti bersembang dari hati ke hati...takde plastik2 punya ok... :-)




Sekian....banyak lagi tag nak kena buat huhu....







11 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis anarita mesti ngah kembang idung...
hehehe...
;)

Me said...

susah nak cari kawan sampai 20 tahun kan, slalunya biler bertukar commitment, sure jarak sikit hubungan kawan..walaupon kita tak bermaksud pon, harap2 sy pon dpt kawan baik cam kak eynda, life x der kawan baik sure bosan kan ..

eynda said...

Ceroi...kalau dia baca blog ni :-p

honeylanz said...

if ada kwn yg baik & setia..bertuah aja rsnye

Chik Na said...

memang susah nak cari sahabat baik..

eynda said...

Me...memang susah nak cari macam tu...walaupun akak kat KL...dia kat Kedah...kami memang sentiasa keep in touch...bagi akak sahabat yg baik tak semestinyer jumpa hari2...yg penting ingatan dalam hati...bila persahabatan tu dah jadi sebahagian dari hidup kita, walau kat mana pun kita tetap rasa sahabat kita dekat dgn kita :-)

eynda said...

Has...chik na...betul kan.. :-)

Queen said...

seb baik kak eynda tak tag nik..kalau tag..mesti nik tak boleh buat...memori yang sangat huduh...huhuhh

ana said...

aiseh...terharu rasa..huhu..hubby neisya patut baca ni why wife dia selalu citer pasai eynda...apa pun...thanks eynda...

IdzaLia said...

lamanya berkwn ye 21thn tu.. skrg kwn nak gelak mmg ramai.. tp nak cari kwn yg utk sedih susah sgt..

mJ said...

thanks sbb sudi jawap tag ni :D
tag eynda pun saya blom sempat jawap lagie huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails