Saturday, June 19, 2010

Selamat Tinggal Sri Alam Condo :-(

Tempat jatuh lagi dikenang....inikan pulak tempat tido mandi makan tengok tv berpantang lepas bersalinkan Hannah tempat anak2 membesar tempat diet & workout tempat membina badan bagai johan bla bla bla....sedih tinggalkan rumah ni....tapi hidup harus diteruskan cewaaahhh.....tiba masanyer hidup di rumah sendiri....kami akan rindukan semua ni....




Pintu rumah kami huhu...




Parking lot eynda....rindu nak berhimpit-himpit dgn kete jiran sebelah yg suka share parking lot eynda...

Pemandangan dari balkoni rumah....dlm gambar tak nampak sangat...tapi kalau ada pertunjukan bunga api boleh nampak yg kat KLCC...the curve....malam2 kalau langit cerah nampak Menara KL....kalau earth hour nampak KLCC & Menara KL pun tutup lampu....



Bunyi air dlm kolam yg sentiasa menghiburkan telinga....



Playground adam & hannah....



Air tejun mini.....



Cafe tempat eynda jadi regular customer..... mini market yg tokeynyer baik hati....



Salon yg buat rambut eynda vougeh :-D



Lobby blok C....



Tangga menuju ke swimming pool...



Hannah termenung...naper la takleh mandi pool...dah ada kat bawah ni....last2 nak balik rumah melalak sebab mama tak bawak gi mandi pun....



Unit rumah eynda...yg ada pasu bunga hidup segan mati takmahu...



Jiran tingkat 6 hehehe....banyak yg eynda tinggalkan dgn jiran tingkat 6...ikan2 kesayangan...toys adam...semoga jiran tingkat 6 selalu ingat kat kami bila tengok harta peninggalan kami ye :-p



Yang pastinyer kami takkan lalu lorong ni lagi....di waktu malam mahupun siang....citer disebalik lorong ni?? Sila la korek2 entry lama kot2 terjumpa...yg ada facebook eynda mesti tau citer...hihihihi...(nada mengilai...)



Terima kasih SAC....sebab sudi menerima kami sebagai sebahagian dari penduduk di sini...hampir 4 tahun tinggal di SAC...terlalu banyak utk dikenang...Insyaallah ada masa kami akan ke sini lagi....tapi hanya sebagai visitor....sebab masih ada yg rapat dgn kami di kondo ni :-)




31 comments:

ibh said...

Huhuhu..sedey la plak..mcm sue pula yg nak pindah..Tapi sue dah rasa perasaan tu dulu..masa nak pindah masuk rumah sendiri...Tak pa..lama2 ok ler tu..pape pun tahniah kak..dah pindah masuk rumah baru...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

giler sedih bace sis...
serius...
sob sob...
;(

Siti Shuhadah Zainol said...

huhuhu...shu dpt rasakan kesedihan kak eynda...

fabulous.farah said...

kejap je tu kak eynda..huhuh. dah dok umah sendiri lagi best xrindu dah.sesekali rindu boleh pegi melawat

zailamohamad said...

Macam tu juga perasaan Zaila bila tinggalkan rumah sewa dulu..Maklumlah 3 tahun menyewa kat situ, berpantang kat situ & plg sedih bila nak tinggalkan jiran-jiran yang dah lama kita kenal..

Si Kenit said...

sedihnya baca entri ni

tapi seronok dah lepasni sebab dah ada rumah sendiri kan kak eynda?
hehe ;)

Haneem said...

aduhh. entri akak kali ni mmg btl2 buat anim sedih. rindu sngat dgn kenangan dekat SAC. KDD Cafe (btl kot nama ni lupa plak) kalau dulu tiap malam makan situ. student kan. malas nak masak. HAHA. Lorong tu mmg seram je kan. Dekat blog A lorong tu selalu tak ada lampu. mmg seram habis.

teringat masa new year 2008 tak silap anim n housemate lepak dekat block C tangkap2 gambar. Rindu nya nak datang SAC ni lagi.

Ehh terpanjang pulak komen macam nak buat 1 entri.

Sorry ye kak enyda. Btw, tahniah dah ada rumah baru ;)

ieyza said...

salam kenal....
sumer yg kiter lalui sblm nie akan hanya tinggal kenangan tetapi kenangan itula yg menjadikan kiter akan lebih menghargai sesuatu perkara.....

s h a r v i na said...

i rase, 2 taun i tinggal condo sri alam. tp kte mcm x perna terserempak kot. xpun, x prasan kot. ;)

honestly, sri alam condo mmg byk kenangan. ;)

mJ said...

dah start pindah ek eynda? its ok...dok umah sendiri lagie sronok kannnn...tp condo eynda ni mmg cantik laaa...kat sek 13 ye?

alyyani said...

eynda da dok uma baru ye? takpe, lebih seronok kan? umah sendiri. tp tu la, banyak kenangan kt situ. takpe, bole jenguk selalu. jauh ke dekat distance?

Lady of Leisure said...

sedih pulak lady baca entry akak kali ni... tapi tang loring tu tetiba rasa seram.... hiiiiiiiiiiihihiihih...
*mengilai jugak*
:D

kimmy said...

sentimental entry kali ni.tumpang sedih jgk.walaupon tak berpindah.hehehe..

Mr PenyuBiru said...

mmg sedih meninggalkan tempat yg dah 4 tahun kita diami.tapi apakan daya life must go on.

Zana said...

sedihnya.......
life must go on...
what left remain as part of sweet memories

mrs.JamaL said...

owh dah pindah da...
mm memang sedih kan..

tapi mane tahu
lepas ni hannah dapat adik baru...
boleh la share kat sini kami pown nak tahu...
hu.hu..

cikbedahlaser said...

alaaaa... sedih nye... tp nk wat cane..hidup mesti terus..
pasni wat mood happy lak...

umah baru..umah baru..umah baru....
umah sndri lagi....lagi best..

welcome home kak eynda...

ArELeEz said...

musti rase syahdu kan? but, @ the same time, rase syiok sbb dpt pindah umah baru. kan3..?

Suejoshua said...

Memang sedih nak tinggalkan rumah lama kan..yg pastinya banyak kenangan.
Tapi macam yg Eynda cakapkan..hidup harus diteruskan...huwaaa...napa plak Sue yang sedih ni, pernah merasa pengalaman yang sama r...

Adekniza said...

Selamat berpindah ke rumah baru. :)

Softtouch [Hanim] said...

sedihnya plak bc n3 nie...tp rase hepy sbb kak eynda duk umah sendiri...

::@.L.I.N:: said...

eynda..jauh ke umah ni dgn umah baru eynda..agak2 berapa minit???

Shariz said...

Shariz rasa sedih sbb dah takdak geng ... boring2 mesti pi rumah eynda dan bersembang sampai berjam2...hehehe....Adam A pun dok ckp dia rindu kat Adam H...tapi mmg terasa tiap kali pandang ke luar dari balkoni, selalunya rumah eynda bercahaya je, kdg2 nampak jugak eynda dlm condo tapi skrg ni gelap jer....huhu...part tu baru lah terasa eynda dah pindah dan shariz tak leh nak lepak2 lagi...shariz dah takdak kawan geng kat condo :(

fatenton said...

sayangkan kak eynda.. bila dah lama duduk situ, byk kenangan manis dan pahit..

NeenaAnuar said...

besttnyer kak eynda dah pindah umah baru... tapi pasti kenangan di rumah lama takkan dpt dilupakan kann.. banyak kenangan tuuu.. huhuhu...

fatin hanani said...

wahh sedihnya....
msti sdhkan.. cntik jugak rmah lama kak eynda :D

yan said...

banyak nostalgia tu...kenang2an..nanti dapat lak member baru Eynda..

sisdee said...

mesti sayu kan....huhuhu..kalau kita pun sama.......dtg jap pun tingat apa lagi dah bertahun2 kat situ...tp jgn risau..rumah baru,kawan baru, jiran baru..env baru..semua baru :D
cuma lama dilupa jangan hahahah

d.a.m.i.q.u.l.a said...

bile kak eynda pindah umah baru?dami pun dpt rase ape yg kak eynda rase,walopon umah lame dami tu flat je :(

Mia-Ina said...

cantik juga kwsn tempat condo ni....mmg sedih klu kte nak pindah..tp ok aa..dpt rumah baru..sendiri..

Idida Aziz said...

puhhhh bole la hrpnya tinggalkan komen kali ni plak...ni try remote dr server plak ni...hhahahha....

aduihh eynda...part tmpt berpantang tu yg syahdu tuh....kali gini mau ida tingat tepi tingkap kat rumah ida kalau pindah nanti...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails