Tuesday, June 22, 2010

Bersiaran Dari Cahaya SPK!

Salam semua...rindunyaaaaa kat blog ni :-)

Apa khabar kawan-kawanku?? Alhamdulillah eynda & family selamat berpindah dari kondo ke Cahaya SPK pada 16/6/2010 lepas...lega rasanyer...penat masih belum habis...banyak barang masih belum unpack...sekarang rumah eynda tengah dlm proses buat landscape...pokok2 dah tanam, insyaallah esok masa utk tanam rumput...gambar2 eynda belum snap...sebab eynda selalu masukkan gambar2 dlm iMac...tak pernah transfer gambar ke netbook...kalau rajin eynda godek2 netbook ni...


Today baru online dgn netbook tau...setelah berhari-hari meroyan update status kat fb guna internet mobile je....malam ni eynda belajar connect internet melalui bluetooth...kat sini belum ada fix line so takde la streamyx...nasib baik ada DIGI internet mobile...cuma line agak slow...takpe janji boleh online kan...

Apa eynda buat kat rumah baru sekarang? Bangun pagi lepas hubby hantar Adam ke sekolah & terus gi keje, eynda start mop/sapu lantai rumah hihi...hari2 macam tu..maklumlah rumah baru banyak habuk...lebih banyak masa utk rumah la...tengahari pegi ambik Adam kat sekolah...Alhamdulillah perjalanan Cahaya SPK ---> seksyen 13 , seksyen 13 ---> Cahaya SPK yg eynda takut sebelum ni dah jadi biasa utk eynda...orang kata alah bisa tegal biasa kan...semoga hari2 perjalanan dipermudahkan....

Anak2 ok aje cuma sunyi skit la sekarang takde kawan....ambik masa nak kenal anak jiran2...Hannah pulak sekarang dah tido sendiri...tapi sebilik dgn Adam...beli katil super single sorang satu....malam pertama eynda memang takleh tido...5-6 kali bangun jenguk hannah...sekali je hannah terjaga & cari eynda...adam temankan ke bilik eynda then bawak diaorg tido ke bilik diaorg balik....malam seterusnya sampai hari ni alhamdulillah Hannah tido sampai pagi dgn lenanyer malah 9am baru bangun! Mamanyer pulak malam tadi beru belajar tido nyenyak sebab setiap malam jadi burunghantu aka mak guard...takleh tido sebab sentiasa alert dgn bunyi-bunyian walaupun pasang alarm kan...

Ok la setakat ni dulu citer dari Cahaya SPK....nanti eynda buat entry lagi...eynda try masukkan gambar tapi buat masa ni takleh janji ye...netbook ni pun jarang guna so macam janggal skit...eynda tunggu iMac pasang balik baru laju buat entry hehe...

Daaaaa....jumpa lagi...thanks sebab sudi baca entry2 masa eynda dlm proses perpindahan....eynda baca thru email kat henpon tapi tak dapat nak reply komen...thanks ye sudi beri komen :-)

Jumpa lagi ;-)


27 comments:

Ya ALya said...

Alhamdulillah...akhirnya segala impian akak menjadi kenyataan...tahniah dr ya....

pearl jade said...

tahniah kak
da duduk rumah baru
impian sume family kan nak duduk rumah sendiri =)
hehehe
sye br je lalu kt kayangan height ek kat bwh rmh akk 2
nak naik SPK tp mase 2 nak jmput kwn kt kayangan
insyaALLAH ade mase sye lalu SPK stalk akak dr jauh....hehe

eynda said...

alya...trima kasih..

eynda said...

pearl jade...ye ke...jangan la jadi stalker...singgah je bagi salam tapi syarat bagitahu sape hihi....pas tu kalau time tu akak selebet sabar je la ye hahaha...

Chit Ana said...

alhamdulillah akhirnya akak dah duk umah sendiri ;)

ana tunggu pic umah akak ni tau..misti cantik

Mia-Ina said...

syukur..pindah juga kak eynda akhirnya...

zailamohamad said...

Alhamdulillah...seronok bila dah pindah masuk rumah sendiri ni, kalau boleh setiap hari nak bersih / lap kan;D
Jangan lupa selalu baca Yasin di setiap penjuru rumah..boleh menghalau apa-apa yang tak berkenaan..hehehehe

Lady of Leisure said...

wahh dah pindah yer.. takpe kak kemas slow... dah siap cantik2 kasi tempek gambar sini yer nak tengokkkk...
hehehe

ibh said...

Kak eynda..tahniah dah duduk rumah sendiri...Winduuuu ngan n3 akak

ArELeEz said...

i gave u an award. do check it out @ my blog after 8.30 a.m (23/6/10), ya!

Shu Shinju said...

wah...umah akak mesti cantek giler kan pas ni..bestnyer !!!!!

yan said...

Selamat pindah umah baru..House warming, bila???

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

meroyan eh sis xdapat update???
hehehe...
;0

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehehe..yela, selama ni tido ngan mama dia..tup2 nak biasakan dia tido sendiri..satu perubahan besar juga tuh...tapi takpelah, hannah pon dah ok tu..mama dia lak lebih2..mueheheh *gurau2*

sonoknye dah pindah..area umah kak eynda tu area yg ade kedai big plate tu eh?

IdzaLia said...

best tu pindah umah baru.. mood baru.. aura baru.. hehe..

zarin said...

my brother pun baru pindah ke cahaya spk jugak..nanti bolehlah hannah n adam kawan ngan my niece n nephew tu :)

sLEEping BEauty said...

amboi bersiaran dari spk lagik... cewahhh ,mcm lintas lansung ...

heheee..

nnti update picture ye .. !

iswatie "colours of life" said...

congrats dah masuk umah impian..kitaorg nih dok tunggu developer bg kunci....

slmt mengemas rumah baru..dah siap jgn lupa panggil house warming

KV said...

alhamdulillah, dah selamat pindah pun eynda. Wah, hannah dah jd big girl yer?

baby berry said...

waaa..cpt la aplod pic!!

Softtouch [Hanim] said...

ok kak eynda....sy akan terus tunggu n3 dari kak eynda..sy faham org baru pindah mmg sibuk n penat sbb sy pernah rase...slow2 ye kak eynda...

Cikgu ILi said...

Congrats Kak Eynda,
Sedih pulak baca entry selamat tinggal sri alam condo...syahdu...tapi..bila baca entry ni rasa seronok for u...akhirnya dapat duduk rumah sendiri yang sangat cantik.

Chik Na said...

mesti eynda cbuk mengemaskan.. anyway, selamat berpindah ke rumah baru..bila nak buat house warming ;-)

peah @ peps said...

eynda...tahniah...mmg kalau masuk blog eynda ni..mmg tunggu2 entry Cahaya SPK...

sangat cantik!

ERMAYUM said...

selamat duduk rumah baru :)

::i.e.r.a:: said...

eynda.. x sabar nak tunggu gambar umah bila dah siap kemas..
p/s : selalu baca yassin & minta hubby azankan kat umah baru tau...hubby iera dulu x azankan pun cuma baca yassin & pasang tape bacaan quran jer... aderlah ***tutt** x lena tido jugak.. tp lepas azankan empat penjuru umah alhamdulillah ok... baru lena tito.. :)

babyluv_ayang said...

congrats eynda...mesti seronot kan...dah ler buat mcm2 kat umah sendiri...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails