Friday, June 18, 2010

Pusat Sains Negara Jun 2010

Selagi tak pegi selagi tu la Adam akan tanya...last2 ayah dia mengalah jugak la...ke mana lagi kalau bukan tempat feveret Adam....dulu dah pernah bawak...pas tu sekali lagi pegi tengah under maintenance....so sabtu lepas kami bawak anak2 ke Pusat Sains Negara....kali ni ramai orang la...maybe sebab cuti sekolah....layan gambar aje la...




Mama diaorg tu buat2 baca atau memang sedang membaca ye....tak ingat dah hehe...


Adam...banyak kali snap kat sini sebab ada je orang lalu lalang depan adam....



Anak dara ni takut gelap...pejam mata bukan tido....tapi sebab takut....cemana nak bawak gi tengok wayang?? Mama dia pun bukan tido tapi masa hubby snap mata tertutup pulak :-p



Hannah suka tempat ni siap nyanyi lagu ABC....lampu2 tu menyala macam lampu lip lap nak raya tu...tak menyala serentak...so hannah dok kejar2 lampu...



Belalang oh belalang heyh!!




Alalalala.....bee comel tengah bawak madu satu balang :-p



Transformer....more than meets the eye....



Motif hubby snap gambar ni?? Sebab nak bagitau dagu tu dah berlapis ka huhuhu....tau...tau....:-D






Gambar ni buat eynda teringat movie ANNIE :-D



Jadi angkasawan pulak....


Ada gaya macam cikgu tadika tak? :-D



Rehat kejap sambil minum nescafe es + bun inti kelapa....



Enjoy makan mamee sorang2 dia....













Hello...cakap dgn sape?



Banyaknyer tapak tangan....


Gambar kat bawah ni diaorg tengah enjoy dlm mini playground....nasib baik le nak ajak balik Hannah tak melalak...























Gambar ikan sebagai penutup entry.....kat situ ada akuarium lebih kurang terowong kat Aquaria tapi kecik je la....tak tau nak citer banyak2 so layan la gambar2 ye....bawak la anak2 mesti diaorg seronok :-)






16 comments:

-iLLa- said...

kak eynda..kt sini sesuai budak sebesar adam akk eh?
kalo adamn addin tuh masih kecik eh kak?

Softtouch [Hanim] said...

mcm best jer tampat dia..xpernah bwk anak lg pg cni...nmpak hannah dah bsar lah...comel n abg adam mcm biasa cool jer..

ckLah said...

Memang bagus tempat ni. Masa ke ini dulu,bawa anak sulung saja yang berusia 6 tahun (sambil bawa satu bas murid sekolah). Sekarang anak sulung tu dah tingkatan 5.....adik-adiknya pun menuntut mahu ke sana.

Queen said...

hurm...bawak adik2 pun ok nieyh..nak ke diorang?..ngeee..maklumlah dah besar...paling kecik pun darjah 3...heee

::i.e.r.a:: said...

eynda... iera x pernah g Pusat Sains Negara lagi, selalu lalu jer depan Pusat Sains bila on d way balik umah mummy dr USJ ke Jln Ipoh every week plak tuh, ingatkan tadak apa kat dlm tuh, rupanya mcm mcm adaaaaaa.... nak p lah nanti...
p/s: eynda, gambar hannah yg kat atas sotong kurita pink tu cute sgt.... :)

yan said...

Salam Eynda..

Punya lah lama plan nak ke sini, tak penah jadi..Bila tgk Eynda p, akak rasa nak bawak je bebudak tu ari ni...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pic yg cantek dengan model yg cantek...
;)

Mr PenyuBiru said...

dah lama tak pergi sini. tak try naik basikal yg disebelahnye ade rangka manusia tu ke.

dd said...

akak brp entry fees? ni yg dkt2 mont kiara tu ke...?

renny said...

Hi, salam kenal.
wah comel bgt anaknya.
Silahkan kunjungi informasi tentang berbagai karya ilmiah dari kami
http://www.unand.ac.id/arsipua/abstrak/
Blog saya

Cikgu ILi said...

Eynda....cantik-cantik semua gambar...
Beruntung Adam & Hannah....blog mama diorg ni bleh jadi album kenangan diorg masa dah besar nanti.

Mia-Ina said...

hi kak eynda...lama x jenguk sini..rindunya nak tgk hannah yg cute...gmbr2x cantik belaka

Nana said...

comey gambar hannah yang akak teringat movie ANNIE tu. tetiba teringat kat hannah, dah lama tak jumpa kan. kemsalam peluk cium kat hannah kak.

lily lotus said...

ohh dah habis renovate ekk. dulu close kejap utk renovation besar-besaran. bestnya dah siap..nak pergi!

sisdee said...

beskan g sini...mcm2 bole blajar..hehehe...hannah cute pandai posing tau!!!..

iswatie "colours of life" said...

mcm best ja..pernah gi but x explore pun coz buat event kat ctu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails