Thursday, June 17, 2010

Bird Park @ Ikano.

Kebetulan hari ahad lepas pegi Ikano....kat ruang legar tu ada Bird Park Show...lepas settle keje2 menyopping sebelum balik bawak le anak2 eynda pegi situ...nyesal tak bawak DSLR...




Ada macam2 program.....



Burung feveret eynda....kalau boleh bela memang yg ini pilihan eynda.....



Ini eagle...



Burung apa ntah...dalam sangkar tapi Adam penakut betul nak dekat dgn sangkar tu...




Nampak tak itik2 kat dlm gambar ni?? Diam je tak bergerak macam patung...



Hannah minat sangat dgn burung merak...sebelum snap gambar ni eynda sibuk snap gambar burung2 lain...hubby kata kalau cepat skit boleh snap gambar Hannah dgn burung merak tu yg paruhnyer beberapa inci je rapat dgn Hannah....ye Hannah tak takut langsung dgn burung merak...siap kejar lagi kalau boleh....




Snap jarak paling dekat yg boleh...tak zoom hokey...lepas snap burung merak tu hampir patuk camera eynda :-p



Burung paling besar kat dalam tu...nampak je dalam gambar kecik...rasanyer besar Hannah kot :-D



Lepas ni boleh bawak Hannah pegi Bird Park & zoo la...sebab dia dah besar...dia lebih teruja bila tengok binatang berbanding sebelum ni...dulu takleh bercakap...sekarang dia la paling bising hehe...kat Bird Park IKANO tu dengar suara dia mengalahkan suara burung dlm tu :-p




17 comments:

A D I A said...

tak pakai dslr pun pic dah cantik k.eynda :) kita pun suka burung merak hehe tapi tak brani dekat2 la.

A D I A said...

tak pakai dslr pun pic dah cantik k.eynda :) kita pun suka burung merak hehe tapi tak brani dekat2 la.

Mr PenyuBiru said...

adeh! terlupa pasal event ni.padahal dah plan dah nak pergi,biler tiber harinya,boleh terlupa pule.huhu

lydzar said...

burung yg belakang adam tu bukan ke hornbill kak eynda?

sampai bila Bird Park ni ada? Bermusim ke mmg kekal kt situ?

Dayung Serian said...

burung yg kat belakang Adam tu burung enggang...Hornbill atau burung kenyalang.

mummy_ayu said...

uish..bestnya..sampai bila nie?

makcikrehan said...

makin lama makin hensem abng adam nih... dah besar karang siap la ko kak... berderet anak dara dok kenyit mata kat dia karang. hehehe

*komen takde kena mengena dgn isi entry. hahaha*

Huda said...

bestnye dpt tgk birds..husna suke birds..nampak birds je dia tunjuk2..:)

Zur said...

kak, xyah g bird park, tak berbaloi, bosan giler, bwk g zoo atau aquaria..worth it and value ur time

Queen said...

i must keep this event secret..tak boleh bgtau yabang...nanti dia dengan segera ajak pergi sana...he love animal so much..duk dalam kedai pet sampai berejam2

sLEEping BEauty said...

menarik ... :)

delour said...

meriah tul hannah ni..hehehe..best bwk die jln2 msti byk jer tanya..adam cmtu gak eh kak?

Ms Pancake said...

oo..x penah le plak pegi bird park nei.. ala..eynda.. x sempat la nak tgk itu benci bilang cinta..lately selalu balik lambat..waaaaa..nak phone canggih gak..

fabulous.farah said...

budak2 memang best kalo bwk pegi tgk binatang. kak eynda suka burung hantu?

Cikgu ILi said...

Bestnya...kalau tau ada...boleh pegi sana Ahad lepas...cantik la Eynda..hasil setaraf DSLR..Cayalah.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

adam takut,..
tp muka kene kontrol...
hehehee...
;)

ibh said...

ekekekekke..dapat bayang macam mana bisingnya bunyik mulut hannah masa tu..heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails