Wednesday, June 16, 2010

Makan BBC...Tido BBC...

BBC itu Benci Bilang Cinta....bukan bola hokey hehehe....sekarang orang demam bola (world cup) tapi eynda demam BBC! Rasanyer ramai wanita2 sama geng dgn eynda kan hehehehe...



Kat cahaya spk...mentang2 ada internet mobile...masuk youtube...BBC....



Baru masuk Astro kat Cahaya SPK....BBC....



Balik kondo Astro tadak....bukak netbook...BBC....malam2 orang tido...eynda jadi burung hantu...bukak PC..tengok BBC sampai 5am....tido pun sebab kepala dah rasa berat...kalau tak mahu je sambung tengok BBC sampai siang hahaha...

Takleh buat apa dah....kemaruk tengok BBC sampai hubby perli2 ... bukan senang eynda nak kemaruk tengok satu2 citer macam ni...selalunyer takat tengok2 gitu je...ini siang malam BBC adehhh...memang bikin ku tak keruan...

Last sunday pegi The Curve...Hannah tunjuk seseorang kat eynda...budak lelaki tu membelakangi kami...eynda angguk2 je la kat Hannah...tetiba Hannah pegi kat budak tu...Hannah tegur dia... "Hai....hai...." sambil jenguk2 muka budak lelaki tu...tersenyum-senyum Hannah pas tu dia cakap apa ntah kat budak tu...budak tu senyum je...haru betul....dah balik rumah baru eynda teringat...laaaa dari belakang rambut budak tu sebijik macam rambut DIMAS!!! Budak tu pun kulit cerah muka macam chinese skit...adehhh Hannah pun dah satu geng dgn mama dia...bila citer kat hubby, hubby kata "pi kawin dgn Dimas tu la.." hahaha...hubby jeles kat Hannah atau mama Hannah?? :-p

Sape2 yg dah tengok BBC in advance mesti dah tau apa yg bakal berlaku kan...sangaaaaatttt sedih hokey....eynda sekarang tengok, kotak tisu mesti ada kat sebelah...makin lama makin sedih...tak selsema pun dah jadi macam selsema...suara sengau je dok tahan nangis...


Sampai hari ni eynda dah tengok klip ke 253 dlm youtube :-)





30 comments:

Cik Emi said...

hahahaha kak! skrg mcm heart plak dimas ni sbb rupanya dia baik :D. masa awal2 meluat tgk eksen dia..

hari tuh tgk kat utube tp tak brp phm sbb tadak subtitle. :P

Legasi Piston Pecah said...

wah..memang ikut betul ek perkembangan episod BBC...dasat!
-----------------------------------
Mari Memboikot Israel Dengan Avatar Ini

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waahhh.. betul2 layan bbc nih.. sumi bila rajin jer layan..

::@.L.I.N:: said...

sangat seronok dapat tgk kat youtube yerkkk

noradzlina.kamdani said...

lin folo gak..tp kt astro jek..xpandai tgk guna youtube... syaza akan remind kn lin BBC stat kul pe...

Softtouch [Hanim] said...

mmg lah kak eynda kalu dah terlekat kat satu cite tu, boleh jd addict sgt..setakat ni sy tgk lg bbc tu...

Ena said...

kak,

ena pun layan BBC gak.. memg ngah deman BBC gak. Adedihhh!!

tapi ikut kat tv jer.. tak bukan youtube sbb takut ketagih pulak.. so, tgk je yg disiarkan kat tv.. kalo terlepas ena tgk jer yg marathon pnuer setiap sabtu jam 5-9mlm.. hehehe

Dayung Serian said...

dayung cuma folo BBC ni wkeend jer, ulangan ke tu? menarik jugak citer ni. si dimas tu kiut ekk.

wahhh ibu eynda, jadi nggak keruan ehh nonton sinetron ni:)

rimieilya said...

Huuwaa...kak eynda, kte nk tgk gak..tp kt sni youtube dh kne block. kl balik rumah, sure dh missed byk episod..jelesnye kt akak..hari2 leh lyn BBC

RedLife2Love said...

haii,

Me also layan cite ni.. tapi kat astro jer la.. klu da layan youtube tu payah sket nk buat keje lain.. hehe mmg nak ngadap 24 jam jer dpn lappy.. ape2 pun cite ni best sgt.. =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

seperti dijangka...
hahahah...
sis2...
BBC always...
;)

Just Call Me Bitt said...

tu balik dari sane hubby dah warning awal2 jgn dok depan tv bila balik malaysia...hahahhaha jiwa kacau balik2 tak abis2 dok melayan cite daim wong tu...tetiba skang dok depan tenet terkantoi cite tu dah ade...sebab baca entry akak la ni (tak salahkan ok) trus tiap2 ptg dia balik ajak jenjalan hahahaha takut sawan dtg balk dia cakp.

Syikin said...

episod 253? adusss kak eynda mmg betul2 kritikal ni... ckin belum start wat maraton..tapi niat dah lama tertanam... takot bila dah start tak leh berenti...:)

Me said...

hahaha..kak eynda kene beli bateri hp extra ni

Huda said...

bestnye kak..lame dh x layan cite2 mcm ni..dulu time studi sanggup tido lewat sbb nak abihkan semua episod :)

Mr PenyuBiru said...

hebat jugak penangan BBC ni yer. jangan sampai lupa anak dan suami dah lah yer.hee

~Eila @ Along~ said...

eynda,
BBC ni eila pun tgk..
hubby eila yg tak suke citer indon pun layan gak...
suke arr tgk diorg ni..
mekap tebal tp nampak gebu jek...
dimas tu rambut ke depan nampak encem..
bila tarik ke belakang kureng!!
winda tu comel sgt...
claudia tu manis...

dasat eynda dah layan sampai 200++
eila pun baru layan 100++ je hehe..
tak puaskan kat tv kejap beno..
layan youtube cepat sikit tau citer..

Drama Mama said...

BBC tu apa eh? i tak tengok pun..hehehe best ka?

http://twinkywinkystars.blogspot.com

adianiez AIDA said...

aida baru masuk minggu kedua tgk BBC ni. penangan dek housemate!!! tiap ptg balik keje awal.

idahani said...

pergghh..cayalah Eynda smp jam 5am tu..eyebag jaga woo..kot nanti dah kureng ayu gitu..hehehehe

Azmiezas said...

baru 'terjangkit' tp cuma dpt tengok bila waktu lunch jer..hehehe..

Rinna said...

Caya laa Eynda layan BBC sampai episod 253.. Saya layan gak laa tapi tak de laa tgk hari2 kdg2 jer dpt tgk.. :)

Lady of Leisure said...

sekali dah mula tengok sure tak leh nak miss kan hehe

Si Kenit said...

haha
bestnye ada tenet mobile
dpt tgk kat mana2 je BBC
hehee

mJ said...

best ke citer nih? tu yg malas tgk citer indon ni, tak bleh berenti asik nk tgkkkk jek kannnn...pastu episod nyer beratus2 blh jadi ketagih dibuatnyer :D

Zur said...

best ke citer ni? nak kena tgk ni tapi mesti dh setengah jalan kan..aloh..

yan said...

Rasanya sama dasat dgn org gila bola ni eynda

zailamohamad said...

Zaila tak layan cerita ni tapi nak cakap TV rumah Eynda cantik;) LED ek??

dd said...

br start tgok since emak ada kat rumah so cucu dia mengalah la dgn nenek dia.. tp mcm stress plk tgok sbb suara dorg mcm kelam.. tak dengar bijik butir kdg2.... agak2 dr gesture muka je....

so mcm tak phm sgt dimas tu baik sbnrnye eh dgn cousin dia.. knp dia mcm selalu tak nak offer jadi pgurus tu semua....

Delicious-Cuppies said...

alahai... mimie tgk kat astro jer... itupun selalu 1st half tue tak dpt tgk... so, petang tgk 2nd half.. mlm tgk 1st half.. hahah... sedih eh eynda... alala... apesal erkkk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails