Tuesday, June 15, 2010

Bumbu Desa, The Curve.

Hari Ahad kami lunch di Bumbu Desa, The Curve.....1st time makan kat situ sebab last sekali pegi The Curve, restoran ni belum buka...gambar2 agak blur sebab snap kelam kabut macam takut kena marah je hehe...





ID cantik...ala-ala berada di Indonesia...siap dgn alunan muzik gamelan....



Makanan banyak pilihan...jenis macam eynda ni jadi juling mata sebab suka makan! :-D



Nasi apa ye lupa la...sedap...diaorg masak guna serai..lengkuas...apa lagi ntah...anak2 eynda makan nasi putih aje...



Antara lauk pauk yg kami ambil...nampak tak cendol tu? hehehe....actually eynda order jus alpukat....tapi avokadonya ngak ada...sudah kehabisan....so apa lagi yg ada dlm kepala...cendol! :-D

Kami order ayam bakar 2 ketul + ayam goreng biasa 1 + sop sayur + sambal hijau + daging rendang + ulam2 + pecal + nasi utk 4 orang + cendol 1 + jus tembikai 1+ es kacang merah 1 = RM90++.......

Hubby kata boleh datang makan lagi...wah!! seronok la dengar hehe...tapi serius lauk pauk semua sedap...macam masakan di rumah....



14 comments:

sLEEping BEauty said...

menarik ...
mmbuatkan ku laparr..

psst .. harga leh tahan eh eynda ..hehhee

A D I A said...

hmm penah lalu sin itapi tak penah masuk. boleh try ni rm90 unt 4 orang? hmmmmmmm.

ckLah said...

Cantik dekorasi tempatnya...tentu bertambah selera menjamuu hidangan...

MommyCT said...

wah..macam best jek. Ni 2nd time baca review kedai ni..and dua2 pun +ve.

ibuayu said...

memang nampak sedap....lapar lak

Siti Shuhadah Zainol said...

ermmmm...sedapnya....

Lady of Leisure said...

heee kak eynda sebut cendol esok balik emlaka lady nak cari cendol la hehe

yan said...

Ni jenis makanan sunda.. Gado- gado dan ayam bakar, selalunya sedap sangat..Tak tahan lah..rasa nak makan minggu depan...

dianna said...

bestnya nak try lah. :) harga pun affordable kan?

noradzlina.kamdani said...

wah...sedapmya..aka kene TAG

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang menyelerakan...
nanti bawak kan i k sis...
;)

Ena said...

memg nampak sedap la kak eynda.. alamak..

fatenton said...

alamak menggiurkannye..meleleh air liur tgk ayam tu..

Wan Nurhidayah said...

Nak tumpang tanye...macam mane ye nak order makanan2 tu? ambil sendiri ke makanan tu..sebab hidangan macam buffet.. btw Thanx for Sharing (*_*)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails