Friday, June 11, 2010

Ke Salon Rambut...

Dapat jugak ke salon rambut semalam...

Tapi 1st time la pengalaman bawak Adam & Hannah saja....

Selalunyer hubby tolong ngasuh...

Atau sesape sedara mara yg ada tolong ngasuh...

Redah aje...pesan kat Adam tolong ngasuh Hannah elok2...jangan bising2 dlm salon....takut Hannah la pegang barang2 dlm salon tu kan...

Masuk salon nasib baik takde pelanggan lain...

Suruh adam belikan eskrem kat kedai bawah (salon 1st floor club house)..

15 minit pertama ok lagi....

Lepas tu hhmmm....haru biru....

Hannah mula tak duduk diam...

Mulut bising "mama!! rambut mama jatuh!!"

Sebab dia tengok rambut eynda banyak atas lantai yg dah digunting ler ...

Eynda cuci rambut pun sibuk tunggu kat tepi...kalau basuh rambut eynda suka pejam mata...relaks la kan...macam nak tido hehe...

Tapi hannah lak bising..."mama!! bukak mata!! jangan tido!"

Isskkk.....

Macam2 lagi la peel dia kat salon...nasib baik la adam pandai ngasuh jugak tapi hannah pantang dikontrol apa dia nak buat :-p

Sejam jugak la kat salon....gunting & cuci...rambut panjang hampir cecah pinggang...hanya RM25!!

Eynda mesti rindukan salon ni bila pindah nanti....silap2 nak gunting rambut je mesti datang kondo ni hihi...

Eynda dah tepek rambut terbaru kat facebook semalam....paling best gambar dari belakang yg sekali pandang macam pontianak harum sundal malam hehe...dgn baju putih nasib baik baju tak mengerbang hihihihihi (nada mengilai yer..)

Oppsss....hanya wanita yg boleh tengok gambar kat facebook tu ye ;-)




17 comments:

Queen said...

ahaha...mesti kecoh kan..saya pun dah lama tak pergi salon....mesti syok kalau dapat pergi lagi...

murah kak..saya haritu RM35..padahal rambut nipis gini..RM35...mula cakap rm25..pestu naik seploh ringit..sebab rambut nik lembut...so susah nak stylist...orng tu bengang la kot..hihihihihi

kak mas said...

da tgk gmbar tu.. niceeee... berangan gak nk berambut pnjg tapi takle sbb rambut selalu gugur.. :(

Lady of Leisure said...

alaa... lady nak gak tengok pic rambut akak tapi lady takde FB huhu..

kimmy said...

wahh..potong dan cuci RM25? susah nk dpt harga mcm tu dah skrg ni klu rambut panjang potong pendek sikit kan?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

i pompuan...
leh eh sis...
hehehe...
;)

sLEEping BEauty said...

teringin nk rmbut pnjang.. tp rambut intan lebat , kalau pnjang sure susah nk jaga....

tak tahan si hannah dok buat kecoh kt situ kan...hehee

IxoR@ said...

kalau sy, dah tak tenteram dah....

hehehehe....

murah ye rm25 ? cuci dan gunting ke sis?

IxoR@ said...
This comment has been removed by the author.
ZAREENE SAIFUDDIN said...

murahnye eynda.. cut & wash = rm25 jer.. and kelakar la baca psl gelagat hannah kat saloon tu..

Farra Dhelina said...

haha lawak lah hannah ni kak..leh dia ckp rmbut mama jatuh?? hihi geli hati je sy baca..

eh murah lah kak rm25 je..murah sgt2

yangyuyu said...

sebab anak sy kecik lg, memang tak ke salon lah jwbnya..percaya tak sy tak potong rambut since anak sy lahir..dah 2thn:)

Just Call Me Bitt said...

la rambut baru ke pandan la cantik (mcm la sebelum ni tau rambut akak mcm mana heheheh) wahh ok la harga cenggitu dengan pic kat fb aritu...cantik! ni kalo harga melambung potongnya tah ape2...eee tak tau nak cakap

Cikgu ILi said...

Nak tengok gambar Eynda.....murahnye RM25....kalau dah selesa dengan salun tu nanti mesti akan datang kondo tu balik bila dah pindah cahaya SPK kan..

Adlina Husaini said...

wah sgt murah!
ina p kat area equin je..RM30, ok jugak la kot harga dengan servis..dia punya urut bahu memang terbaekkk

nanti ina jenguk fb eynda =D

adha said...

hahah kecoh di buat si hannah.. kita ni esok ke lusa g gunting gak.. rimas.. malas rambut panjang.. yepun cuci lambat kering.. hik3

Willie a.k.a Reptoz said...

Hannah tak pernah tengok mama potong rambut ker?

dalila said...

salam... leh tau,,,, nie kat area mana gunting rambut... sb harga nye tak terlalu mahal...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails