Thursday, June 10, 2010

Blogwalking & Nombor Kegemaranku....



Hari ni masuk hari ke3 eynda blogwalking ke blog2 yg ada dlm bloglist Eynda's Diary....berperingkat-peringkat...mana boleh sekali harung hehe...ada 287 blog kesemuanyer....ada yg eynda tinggalkan komen....ada yg eynda hanya masuk baca-baca...hampir 50%  dlm bloglist eynda dah singgah....eynda blogwalking dari list paling bawah tau hehe....sebab selalunyer blog2 yg jarang update eynda jarang baca...so kali ni puas hati sebab dapat jugak jenguk blog2 yg kurang aktif....naper tak update blog?? Mungkin korang bz kan....atau takde idea nak menulis?? Apa-apa pun eynda selalu tunggu entry terbaru dari semua blog walaupun nak bacanyer macam le banyak masa kan hihi...

Naper ye ada printscreen blog orang lain kat atas tu?? Sebaaabbb...eynda teruja sangat bila masuk blog tu....kira macam ada "ong" la kebetulan masuk baca2....tengok2 visitor counter tulis 1376!! Apa yg bestnyer 1376 tu?? Sila lihat kembali url add utk blog Eynda's Diary... "http://meandmylife1376.blogspot.com"....haaaa...tau jawapan dah kan :-) Dan apa yg bestnyer angka tu dlm url add blog eynda?? Mesti ramai yg dah tahu ;-) Zarilla....takde hadiah utk akak ke? :-p

Bila blogwalking dgn serius ni macam2 eynda boleh update....ramainyer kawan-kawan yg dapat berita gembira...especially yg buat entry ada gambar "2 line" tu hehe...tahniahhh...walaupun dah lama korang dapat berita gembira...agak geram sebab eynda jadi yg antara terlewat dapat tahu huhu....yg dah dapat baby pun ada gak yg eynda tak tahu uwaaaaa....tak patut eynda ni...

Ada jugak yg dah lamaaaa tak update blog...sampai blog dah masuk under feeds/posts/default ke apa ntah bila eynda bukak dari bloglist....ada jugak yg kunci pintu blog so eynda dah takleh masuk baca2...sesetengah tu eynda pi cari gak kat facebook hehe..tanya naper kunci & mereka ada alasan tersendiri...ada jugak yg dah tutup blog kot....bila nak view keluar blog not found ke apa ntah....ada yg eynda terpaksa delete dari bloglist eynda...spring cleaning...bukan sebab takmo kawan...tapi sebab blog dah tak wujud...dah bersarang lama...atau dah kunci, eynda sendiri takleh baca....just nak ringankan blog ni & kasi peluang kat blog lain yg dlm waiting list cewaahhh...sorry ye kalau ada yg terasa dah takde dlm list tu...anytime boleh exchange link tapi kalau boleh aktif la ye... :-D

Sorry lagi sekali kalau TERbebel dlm entry ni hehe...cuma nak citer apa yg berlaku 2-3 hari ni...ok nak sambung blogwalking....agak2 hari apa le baru settle blogwalking guna bloglist tu....belum termasuk blogwalking guna google reader & blog kenalan baru ...kalau la blogwalking aje boleh tambah pendapatan...dah kaya eynda tau muahahahaha....lagi sekali berangan!! :-p





27 comments:

TopsyTurvyMum said...

hehe...agak dahh..jarang nampak eynda komen kat my blog, dalam hati kata.."belum sampai turn eynda masuk blog aku ni..hehehe"

happy blogwalking eynda:)!

Siti Shuhadah Zainol said...

x singgah blog shu??? hehehe...

Jiejah @ Iza said...

saya pun tgh b/walking sekarang ,seminggu tertinggal cerita² kawan² :D

bspotgurl said...

kadang-kadang masa itu tidak mengizinkan nak blogwalking tapi bila ada saja time, for sure akan gi melawat kawan-kawan kan :) Eynda busy tu

Queen said...

betul..kalau blogwalking boleh cecah setengah hari

Kak Mah said...

eynda..anda di tag yer...eheh

illa said...

Salam..haii kak..terima kasih yer sb singgah kt blog saya...

Terperanjat tgok pic blog sy kt en3 akak..hehehe...kebetulan lal no kegemaran akak time tu..alaa nak hadiah ke..hehehe...

Kak sy selalu jugak komen kt blog akak..tp sy xkisah akak nk jengguk ke tak blog sy...saya faham akak terlalu ler ramai peminat..hehehe...pe pun kalu akak singgah tu...sy teramat ler berbangga yer...Sb akak kawan blog yg TERBEST!! saya mmg ternanti2 citer terbaru akak tau..Selamat blogwalking ;)

sLEEping BEauty said...

bila la eynda nk smpai ke teratak ku agaknyer....
huhuuu

cik puan akish said...

suke juge wat blogwalking kt sis eynda nehhh..:P

Softtouch [Hanim] said...

selamat berblogwalking..xpe kalu kak eynda xtinggal jejak pun sbb kak eynda sibuk...sy pun cm tu jgk kdg2 xtinggal komen..no hal lah sis...

maszmadi said...

huih, kalu nak ikut mmg x tlarat nak blogwalking kan.. tp mn yg ader citer baru tu nak tgok gak wlopon da ttinggal.. hehe

MommyCT said...

i ni tetiba mood lari tau....hari ni baru ada sikit up. Salunya i blogwalking jarang tinggal komen..sbb line tak ok. Ni dah kat umah selalu ni pasni blehlah dpt good connection = good blogwalking = tinggal jejak ;)

-iLLa- said...

tiap ari..tiap masa kita baca blog akk..kdg sempat nk tglkan komen..kdg x sempat....:):)

Ayu said...

byk ye bloglist akak..ayu yg skit pn rs x termampu nk baca semua..anyway, tq sgt2 kat akak, ada gak msuk blog ayu n tngglkn komen..w/pun lmbt tp ttp rasa dhargai..;-)

quezul said...

lama sy tk apdet blog....kemalasan melanda..tp blog eynda, sy masuk hari2....hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bukan TERbebel la sis...
itu memang niat...
hehehe...
;)

Dila Abdul Rahman said...

hai eynda.....saya selalu kantoi kat blog walking....baru cadang nak buat entry....tapi sambil2 jalan kat blog2 kawan2 termasuk eynda...ralit menbaca korek entry lama....entry sendiri jadi draf....kadang nak publishkan satu entry pun makan hari.....syok baca entry orang....

Me said...

happy bloghoping kak eynda ..hehe, kagum tol sy dgn kak eynda, tgh bz nak pindah pon sempat lagi tu ..klu sy sure dah hampir2 kepengsanan angkat letak barang, sampai tak larat nak pikir pasal blog

zailamohamad said...

baguslah Eynda ni, zaila memang xboleh nak blogwalking semua list zaila..maklumlah sejak dua menjak ni asyik busy aje;)

ikiqzana said...

mmg pun kekdg xde masa nak update blog la eynda.. malas pun ada.. huhuhu.

selamat berjln2 ker blog kengkawan

Chik Na said...

chik na tak sempat nak update blog..anak-anak dan diri sendiri dilanda demam

Nana said...

Salam kenalan,

Yeah .. memang boleh habis satu hari hopping from one blog to another hehe ..

Syikin said...

banyaknya bloglist akak...mmg tak terkejar nk baca every post kan.. tapi blog kak eynda selalu ja ckin skodeng..hehehe cuma kadang2 tinggal jejak..kadang2 tidak..
pertanyaan kak eynda... yap ckin org kedah... kat kola nerang, hubby changlun... kak eynda SP kan..hehehe...

lily lotus said...

selamat merajinkan diri...

cikbedahlaser said...

owhh time kasih sbb menyinggah...
saya selalu lalu lalang je..kdg2 mls nk komen... sbb selalu blogging time keje...
so malas nk komen...
blogwalking yg ringan2 je..
blog pon x update... heheheh

Sofiah Shariff said...

wah...eynda pon ade favourite no....

sofi pn ade favourite no... should take a look at this..

-----> ^_^

Farra Dhelina said...

happy blogwalking kakak! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails