Sunday, June 6, 2010

Hairstyle Idaman...

Sibuk-sibuk nak pindah masih sempat berangan pasal hairstyle hokey.....





Bila last sekali eynda pegi salon??

Hopefully sebelum pindah boleh pegi salon.....alaaa...salon dekat je....area kondo ni jugak hihi...brape tapak je....tapi heran kan...susah sangat nak pegi salon....


Rambut eynda naturally wavy.....so tak payah la nak beli curler utk dapatkan rambut macam tu.....

Sekarang tengah mood utk berambut panjang paras pinggang......nasib baik rambut memang dah panjang...kalau tidak mesti meroyan rambut lambat panjang kan hehe...sebulan dua lagi cecah pinggang dah kot....tak pernah simpan rambut sepanjang ni seumur hidup tau...rasa best sangat :-D




Nak pegi salon!!





** Berangan nak rambut macam tu boleh tahan lagi le....tapi kalau berangan nak body macam tu....macam TERlampau pulak kan hahahaha.....


** gambar2 digoogle.

11 comments:

Nana said...

teringin jugak...dah lama dah teringin tapi tak pernah try...ki3 macam fazura pon selalu wat rambut mcm ni. berkenan sungguh. ni boleh tahan lama ke kak? ke layer style ni? heheh..byk lak soklan kan

Ena said...

hehehe...

memg cantek kalau dapat rambut cenggitu..

tapi suah la kak.. ngan anak2 kecik lagi nie.. tak dan nak belek3 dah..

aritu dok cakap ngan hubby nak potong rambut pendek sbb rambut ena panjang tapi belum la cecah ke pinggang lagi tapi hubby tak kasi pulak sbb katanya nanti ena sorg je yg nampak muda.. muahahaha.. pd hal rambut pendek depan die rjerk.. hoho..

bukan sbb apa pun kak, sbb tak larat nak tgk rambut yg gugur sangat banyak.. huhu

eynda said...

Nana..sebelum ni akak pernah buat entry berangan nak rambut macam fazura hihi...kalau nak curly macam tu kena guna curler tu kot....yg permanent maybe digital perm...rambut akak lebih kurang gambar yg last tu...tokey salon ni kata masa rambut tengah basah jangan sikat, terus gulung2 rambut dgn jari...nanti mesti jadi curly gitu tapi tak tahan lama le...selalu buat kat hannah :-p

eynda said...

Ena....akak pulak sebab takde masa nak ke salon, sebab tu boleh simpan rambut panjang...kalau senang ke salon agaknyer rambut akak sentiasa gaya bob cut tu aje la hehe...akak rasa senang jaga rambut panjang...ikat ponytail je siaapp :-D Kalau rambut akak pendek lagi nampak messy sebab jarang tengok cermin...so apa jadi kat rambut pun tak kesah...haruuu :-p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak body mcm tue pon leh...
kene usaha kuat jew la...
hehehe...
;)

tiefazatie said...

wah..cumil la kalu akak rambut cmnie..hiii..=)

Lady of Leisure said...

lady tengah berazam simpan rambut panjang ni... hehe.. hubby pun kasi galakkan, 3 minggu sekali dia ajak gi salun buat treatment, maklum la rambut lady ni karat, sebab tu cepat rosak lelebih lagi bilah2 rambut jenis halus..

KASIH said...

rambut ct dah lepas pinggang.. kalau lepas sejibik macam gambar2 kat atas tu.. ;-p hehehe.. kadang rasa rimas, nak potong rasa sayang..kat rumah sentiasa buat tocang satu..

lovelywa said...

wahh sy pun suka gak rambut camni..tp gigih btul akak bela rambut pepanjang ni yee..anak2 da besar ok laa..sy anak kecik tak kose la nk bela rambut pjg2 nih..panass dgn keadaan cuaca yg tak menentu nih..

aku gadis biasa said...

salam ziarah...(^____^)
wah,curly hair mmg jd idaman...
rmbut kn mahkota wanita...
rs cnfident kalo everything perfect dgayakan...

ble la rmbut nk pnjang ni?x sbr nk bikin rmbut curly2...wah...

aku gadis biasa said...

ske bc entri-entri akak...(^___^)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails