Friday, June 4, 2010

Eynda Adalah Neutral....



Eynda adalah neutral....
Eynda berkawan dgn semua orang...
Tapi sudah tentu eynda memilih kawan...
Kerana kita adalah siapa kawan-kawan kita....
Tapi eynda takde geng-geng dalam berkawan...
Eynda takde pilih-pilih kasih dlm berkawan...
Eynda tak pilih darjat utk berkawan...
Eynda tak pilih fizikal utk berkawan...

Kerana Eynda adalah neutral....
Cuma terpulang pada orang lain sama ada nak berkawan dgn eynda atau tidak....


Ini jugak la yg eynda ajar kepada anak-anak eynda....
Neutral anak-anak ku....
Hannah mungkin tak paham lagi...
Tapi Adam mungkin sudah berpengalaman....
Sebab tu eynda pesan kat Adam...
Neutral Adam...
Berkawan dgn semua orang...
Jangan berpuak-puak...
Tapi kalau mereka memilih utk tidak hiraukan Adam sebab Adam neutral....
Itu hak mereka...
Kita kekal Neutral....

Dan kita akan tahu...sape kaca...sape permata....








30 comments:

IdzaLia said...

betoi3... kena neutralkan dlm pergaulan... kita kena sentiasa harus bersikap positif dlm pergaulan kan.. ^_*

Dayung Serian said...

baiknyer eynda :)semoga eynda sentiasa mendapat kawan2 yang baik & ikhlas dlm berkawan.

sisdee said...

betul tu..saya tak pilih kawan tp kena hati2 dlm bkawan sejak dah dimakan kawan kan :(

ada kawan yg kwn ngan kita smata2 nk tau life kita...apa kita pakai apa kita beli :(

cuma yelah kita kawan sbb nk bkawan n memanjangkan silaturahim jgn ada yg amik ksempatan kan eynda :)

kita ni sama jek antara kita..yg layak bezakan kita Allah jek :D

Adrina Adi said...

dulu masa sekolah, memang ramai sangat geng berpuak2 nih. menyampah betul.

Sharinginfoz said...

memang betul tu kawan dengan semua orang.... janji kawan tak membawa kita kepada benda2 yang tak baik

Apasal Kena Baca Newspaper?

mrs.JamaL said...

dalam makna tu sebenarnye...

blogger pown ader jugak yang berpuak2..


contohnya banyak......u ol pown tahu kan.

tapi nak bgtahu satu ni..comey la tudung kaler ijau tu..suka aa

nurulhudaresad said...

bagus gak advice kak eynda neh.....i will try to be that way.....thanks akak...

Jiejah @ Iza said...

yupppp betul eynda ,neutral selagi boleh ..
adampun sekarang selalu citer ..kawan ni ada geng.kawan tu ada geng.. and saya selalu tekankan pada dia "adam kene kawan semua org,baru adam ada ramai kawan" hehehehe x tau la dia paham ker tidak..

A D I A said...

betul tu kak, dari kecik kena didik supaya tak memilih kawan, tapi jangan silap pilih kawan. saya jenis kawan dgn semua orang tapi orang je takut kawan dgn saya *nanges*

honeylanz said...

mmg..eynda mmg nmpk sgt neutral...

mummysyafie said...

salam kenal eynda..saya tak memilih kawan..cuma kekadang saya sukar untuk menjalinkan persahabatan kerana saya bukan orang yang peramah. malah orang yang jumpa saya kali pertama akan cakap..saya seorang wanita yang "mengusai".

tapi..kalau saya berkawan..saya akan hargai kawan² yang saya ada..kerana untuk mendapat kawan baru amat sukar bagi saya..

:) salam persahabatan sesama blogger enyda..

Adlina Husaini said...

zaman sekolah memang ramai giler berpuak..especially yg trendy2 sure taknak kawan ngan yg selebet hihi

tapi takkan la blog pun nak pilih kot..erm..ada ke blogger berpuak2 nih..

AyuArjuna BiGoshh said...

sayapun neutrel....anak2 pun diajak bersifat neutrel... :)

Queen said...

setuju...

Softtouch [Hanim] said...

sy pun sama..xmainlah puak2 nie..tp sy ssh nk ade bestfren sbb sy pernah kene tikam dulu ngan nestfren..nasib sy dah kawin..asben kulah bestfren sy..he he he

Wien said...

setuju sgt....
tp wien ni xperamah tp klu jumpa org teringin nk tegur, nk borak..yelah nk ramaikan kawan.
tp xreti..klu org tu nk borak ngn kita cepat2 wien akan layan die :)
apa2 pun, sy suka ramai kawan.. hehehe

ratusiput said...

betul..kalau kite ikhlas...insyaAllah akan dpt balasan yg baik...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sokong kate2 sis...
;)

tiefazatie said...

ifa setuju...=)..mmg kte kne neutral pun..

Tihara said...

neutral mmg bagus..ade gak org pilih kwan sbb ada sesetengah org dia tk faham apa yg kita discuss..susah nk kawan dgn org camni tp maybe dia ada keistimewaan yg tidak kita miliki.

Mia-Ina said...

sng cite..jadi diri sendiri & cuba bershbt dgn sape2x je

Lady of Leisure said...

samalah kita kak, lady pun kawan dengan semua... :)

Ms Syatilla Rozaini said...

berkawan bir seribu...musuh jgn dicari...betol x kk eynda??

mJ said...

bagus jadi neutral ni eynda...saya sokong sgt ape yg eynda tulis nih..buat ape nk memilih kawannn, mati masuk kubur juga kannn

Ena said...

betul tu kak eyda..

tak kira diluar or diblog.. harus la tidak mementingkan diri sndiri.. memilih sangat sampai tersalah membuat pilihan.. yg kaya, yg miskin.. yang cantik or tidak adalah ujian dariNYA saja.. jd tak perlu ada sikap sombong or bongkak dalam pergaulan.

:)

b.O.n.d.a said...

pestaim baca ur blOg..sangat menarik!
saya pun nak berkawan ngan eynda juga bOleh ye =)

add yOu Oredi =)

BERPESAN PESAN

shabiela said...

betul ckp akak tu.. kawan ngn sume orang.. jgn kira pgkat, drjat atau aper ajer.. kalo org x nk kwn ngn kita ikut dia la.. jnji kita tetap kita.. setuju dgn akak..:)

Nana said...

yess setujuk2...nana pon nak didik anak2 supaya neutral :)

Suejoshua said...

Suka dengan N3 Eynda yang ni!

alyyani said...

saya suka. berkawan tanpa memilih kawan. be neutral :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails