Thursday, May 13, 2010

Tag Dari Meniti_Senja.


Sepupu savvy kat rumah yg menetap di Australia ...
TQ mr google kerana jejak kasih ini :-p




Hhmmm...dapat tag dari Meniti_Senja aka Ceroi pasal kete ye...baru je citer pasal phobia semasa bawak kete kan :-D



Adakah anda mempunyai lesen memandu?
Adaaaaa......



Bilakah anda mengambil lesen memandu?
Masa tengah tunggu result SPM.



Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
Sejak habis SPM.



Pengalaman pahit ketika memandu?
Ada kete langgar bumper kete eynda kat trafik light...pas tu tuan kete tu bising2 sebab bumper depan kete dia rosak plus lampu pecah...bila polis trafik datang arah kami settle kat tepi jalan terus cik abang tu kata takpe la takyah settle apa-apa...balik gitu je...bila citer kat arwah abah baru tau, kalau orang langgar dari belakang maknanyer dia la salah...oooo...patut le terus lupakan kejadian tuuuuu....ehhh ni kenangan pahit ke manis ek? :-D




Pengalaman manis?
Pernah pandu van toyota Hiace (eja cemana ntah) sebab dulu arwah abah ada sebijik...ganas betul time tu kekekek...tak sangka sekarang penakut!!



3 tabiat ketika memandu?
~ berkaki ayam :-p
~ kena ada muzik...kalau tak mesti berangan...bahayaaaaa...
~ minyak kete kena sentiasa banyak...



3 pantang time i memandu bila?
~ ada pemandu yg berlagak
~ pemandu lain nak masuk simpang tak bagi signal
~ pemandu yg bawak kete macam makan angin kat tepi pantai...(padahal diri sendiri pun kekadang gitu kikiki)



I tag pada pemegang lesen kereta 
~ Diana ammi ANJ
~ sweets_mama
~ Fardilla
~ Murni
~ Neisya
~ Roxana
~ mrs jon
~ Chik_Na



Harap semua2 tu ada lesen memandu ye...selamat menjawab soklan :-)

11 comments:

cikbedahlaser said...

wah kak..ni mcm tgh musim bayar utang tag je nih... eheheehe

eynda said...

cikbedahlaser....akak takut tengok hutang tag tak berjawab kat sidebar tu huhu...better buat skit dari jadi semakin panjangggggg hihi...

fatenton said...

samelah kita..
saya pun hanya berkaki ayam klu bwk keta.. :D

eynda said...

Faten...tak pakai kasut feel dia lain kan hehe...bila tekan pedal tu boleh rasa kelajuan keslowan kita memandu :-D

IdzaLia said...

kihkih.. kaki ayam kak eynda.. tak sakit kaki ke.. blh geng dgn kakak lia ni.. btime drive kena bukak seliper.. ;)

bspotgurl said...

HUh, apsal Eynda berkaki ayam time memandu? Pelik ah

eynda said...

Lia...tak sakit pun..bukan tekan kuat...adjust ikut kelajuan je ... :-)

eynda said...

bspotgurl...pelik ke hehe..ramai macam tu jugak...eynda lebih konfiden bawak kete tanpa kasut...so tekan pedal tu eynda tau laju ke slow ke...kalau pakai kasut rasa macam takde chemistry dgn pedal hehe..pelik?? :-D

sweets said...

ok eynda nanti sweet ambik..

Chik Na said...

thank you eynda..nanti Chik Na jawab tag ni yer

Lady of Leisure said...

lady ada tag ni tapi tak reti nak jawab sebab lesen pun takde hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails