Monday, May 31, 2010

Subang Parade + Hujan Lebat!

Hai semua!!

Cemana weekend? Weekend eynda seperti biasa agak sibuk...harap2 lepas pindah ni kurang sibuk skit la...hari sabtu pagi eynda bawak bibik pegi cuci rumah kat cahaya SPK utk kali ke2....baru le nampak macam rumah skit tapi masih banyak habuk2 pasir...biasa le rumah baru kan..

Lepas zohor bawak hannah ke tumble tots...hubby hantar pas tu dia balik rumah berehat...kesian jugak kat dia...weekdays keje teruk...weekend pun asyik ke hulu ke hilir...biar dia berehat kat rumah...actually boleh je nak drive tapi eynda rasa petang mesti hujan lebat so eynda macam tak berani le nak bawak kete sendiri..well...ai kan penakut!



Lepas habis kelas tumble tots bawak diaorg makan eskrem...masa ni tengah hujan lebat kat luar...5pm dah nampak macam 7pm! 



Eynda order ice caffe latte kat Big Apple....dapat donut free...tapi donut biasa je yg tabur gula tu...sambil2 bukak facebook terbaca sorang adik tu teringin donut Big Apple.... Rose...ni le donut yg akak makan tu...tapi dlm kertas tu daaaa....masa snap belum baca status rose pun :-p



Dan hari sabtu memang hari PINK sedunia kot hehe...semua paper bag barang eynda beli adalah pink :-p Opppss...kata hari sabtu hari tanpa plastik kan...tapi ini paper bag ok kot :-D




Dlm 5pm tu dah siap call hubby, kalau dia ready boleh datang ambik...tapi hujan lebat katanyer...mungkin lambat skit nak pegi ambik kami...sebab tu eynda bawak anak2 pegi makan eskrem dulu....dlm 6pm baru hubby sampai...keluar dari rumah dlm 5.20pm...banjir katanyer..sebab dia ikut jalan glenmarie....savvy eynda tu berendam dlm banjir le sekejap katanyer....enjin pun macam tenat je ...alahai kesian savvyku....kete hubby kebetulan hari sabtu tu masuk workshop....dekat 8pm baru siap...


Nak balik rumah terus ke Cahaya SPK utk ambik bibik....lalu NKVE...pun banjirrrr.....dah macam sungai eynda tengok....gerunnyer.....tu simpang ke glenmarie....nak masuk simpang tu takleh terpaksa ikut jalan jauh skit....masa nak lalu ni hubby siap pesan..."kalau enjin kete mati masa masuk dlm air jangan melalak haaa..." Fuhhh...nasib baik lorong kanan sekali tu air banjir takde...so lorong tu sesak skit la semua kete nak lalu situ kan...ada jugak kete2 yg berhenti tepi jalan nak tunggu banjir surut kot....tapi kete2 yg jenis tinggi & lasak relaks je lalu kat banjir masuk simpang ke glenmarie tu huhu...


Eynda cakap kat hubby...kalau eynda bawak kete pegi Subang Parade agaknyer sampai malam belum balik rumah...selagi hujan tak berhenti...huwaaa...memang dasar penakut bawak kete...kena mandi bunga la kot!! :-D






27 comments:

Sofiah Shariff said...

eynda shopping ape kat Elo boutique? sofi ske beg kat ctu.. dh ade 2 dr sane...hhehee

ratusiput said...

sama ratu gakla...ade certain2 part sgt tkt nk drive sbb kalau jd pape mmg blur taktau nk watpe...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mandi bunga 7 gunung nie sis...
;)

uMMisYa said...

sama lah sya..kadang2 tu bila hujan dah boleh byg kat mana banjir, kat mana tak..tapi tawakallah redah je.

cakap mandi bunga baru semalam pagi sya mandi bunga + limau..hehe..tu semua pasal baca posh nye entry mandi sirih..sanggup beli bunga & embunkan..mandi smlm pagi dgn anak2 skali..amik aura bunga biar seri2..hehe..tak de jampi2, just selawat je..lagi kan tgh bulan penuh,bulan islam pun tgh bulan,kita lak baru bersih,cantik sangat lah tu mandi bunga..ckp dgn Hb kasi fresh lepas abis period hari sabtu..hehe

eynda said...

Sofi...beli sling bag...kat situ bag lawa2 kan... :-)

eynda said...

Ratu...tu la..mana tau tengah drivenak balik kena harung banjir..pengsan eynda dlm kete...dah le bawak anak2 :-p

eynda said...

ceroi...jenuh buat list gunung :-D

Queen said...

bile banjir gini..mmg tak lain tak bukan nik terbayang nik drive kete 4x4....huhu....idaman kalbu betol...

MY HEART said...

Kak eynda,

sempat lagek ke nak join kontest kak eynda nie?? bagi hadiah teruslah kat saya heheheh sempena anibeseri ahaks...

kidding...

eynda said...

sya..bagus le mandi bunga...bunga2 tu memang ada tenaga dlmnyer...sebab tu bila kita mandi bunga kita rasa fresh....eynda tak rajin le nak cari bunga2 ni...nak mandi bunga pi SPA je la (macam le boleh pi macam petik jari kekekek) tapi eynda paling rajin skrub badan..tu paling senang nak buat hahaha...

eynda said...

Nik...ha'ah kan...kalau bawak kete gitu memang masuk je dlm banjir tu...

eynda said...

my heart...sempat lagi...insyaallah esok akak buat undian...kontest tutup malam ni..nanti akak buat entry peringatan cewahhh...meh join..mana tau rezeki ;-)

shabiela said...

sha pernah kena skali drive dlm bnjir, thn lepas.. tkut giler sbb keta rendah.. tkut enjin mati, hbisla.. nk u turn xleh..bnjir thn ni awal2 lg plan xmo lalu situ. ikut jln lain la..

sha pon penakut kak.. huhuhu..

eynda said...

sha...akak pun selalu kena...kalau hujan lebat time ambik adam kat sekolah memang naik air skit jalan nak balik ke rumah...walaupun dekat...tapi takde la naik air sampai rupa sungai tu...sempat jugak la enjin demam esok pagi tu sebab masuk air...

IdzaLia said...

mmg lebat kan.. lia hari jumaat g ikea pun.. mak oii punyalah lebat ujan..

eynda said...

Lia...sekarang musim hujan petang pas tu lebat kan...tapi ahad tak hujan pulak kat sini :-)

LiAnA said...

adehhh mcm nak cari jodoh lak mandi bunga bagai hahaha... paling benci time hujan kalau kater sebelah langgar air tersimbah kater kita.. masa tu ku mmg cuakk habis.. sbb tak nampak jalan huhu

eynda said...

Liana...hahaha...ni mandi bunga bagi hilang rasa penakut :-p

Yg tu pun haru jugak...kekadang terkejut kan...hubby eynda time drive hari tu lagi cuak...hujan lebat tak nampak jalan tetiba je dah masuk dlm banjir kekeke..dia kata rasa macam savvy eynda dah jadi bot masa tu :-p

ammi said...

wah! that day memang hujan lebat giler.Ammi pegi Empire...bila keluar macam malam dah.Seram jer!Sekali sampai kat kubur Cina tu..SHah Alam tak hujan daaa

fatin hanani said...

kak eynda shping apa hehe??
kak eynda adam ngan hannah sapa abg sapa kakak
hehe
x meneroka jauh lagi hehehe

eynda said...

Ammi...shah alam memang...subang jaya..damansara...sekalipun cahaya SPK...hujan lebat macam mana pun...shah alam menten tak hujan kekekek....selalu gitu tau...

eynda said...

Fatin...shopping apa yg wanita suka hehe...adam tu abang...hannah adik... :-D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kene wat list la sis...
untuk kebaekan...
hehehe...
;)

Softtouch [Hanim] said...

ngeri jgk tgk banjir tu...kalu sy pun takut..nasib kak eynda xbwk kete kan...

xpe kak eynda, nnti dah pindah kak eynda kene lap ari2 umah tu tau sbb ssh sikit nk ilangkan abuk2 pasir tu...penat sikitlah kan..

sLEEping BEauty said...

uiks ... lebatnye hujan sampai banjir gitu..

kt kedah panas terik eynda... serik nk kuar ...
huhuuu

yangyuyu said...

bestnya dah nak pindah kan..

btw sebelum pindah, dah buat pest control protection ke..kalau buat, takde anai2 berani dekat umah kita tau..

husband sy keja pest control, so dia ada la buat part time, kalau nak buat leh contact eh..

Lady of Leisure said...

ok gak tu mandi bunga kat spa kak eynda hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails