Friday, May 28, 2010

Nokia E72 Purple Edition.

Ini sesuatu yg tak eynda jangka!!

Pagi ni lepas sarapan ada le sembang2 dgn hubby....dia dok pujuk eynda serahkan E66 eynda kat dia....dan dia akan bagi henpon dia kat eynda....eynda takmaaauuu.....sebab henpon dia tepat 5pm bateri dah kong hehehehe....sebab tu je :-p

Hubby pun browse henpon Nokia....dia macam nak beli E72!! Sungguh eynda tak rasa jeles pun.....eynda pulak sokong dia...siap bagitau kat sana harga brape...kat sini harga brape....kat mana jual AP...kat mana jual ori...maklum le diri ini dah lama survey henpon E72 kan :-D

So hubby suruh bersiap ajak ke Plaza Shah Alam....nak beli E72 ler...utk dia ok...bukan utk eynda....eynda pun dok rasa memang tak perlukan E72 dah...konon... :-p

Nak dijadikan citer sementara hubby pilih2 henpon, eynda jalan2 kat booth henpon lain...eynda jenguk kat booth ejen Nokia....SA tu pi tunjuk kat eynda E72 yg limited edition!! Huwaaaaaa.....saje je tau!!

Mula2 dia tunjuk kaler putih...cun!! Tapi sebab atas ada kaler silver terang, eynda tak minat sangat...kecuali satu set kaler putih baru eynda betul2 akan jatuh chenta.....dia tunjuk satu set lagi...kaler pepel!!! Arrggghhhh....jatuh chenta pandang pertama!! Harga mak aiiiii.....tapi bila boleh trade-in E66, eynda buat keputusan pejam mata & bayar cashhhh! Sanggup pi ATM lagi sekali sebab duit dlm purse tak cukup :-p

Ini la hakmilik kekal eynda...alhamdulillah...dapat gak E72 walaupun hampir2 dah lupakan dia :-D




Kaler pepel :-)



Belakang pun pepel....serba serbi pepel :-)



Dapat 4gb....satu set sekali dgn bekas utk letak henpon dlm kete....




~yg ni googled~



Ini kalau yg kaler putih...mahal sikit dari kaler pepel ...kelebihannyer dapat bluetooth yg pakai kat telinga tu....tapi eynda tak jadi beli sebab henpon tu kat atas sekali area tulis "NOKIA" tu kaler silver terang....kalau all white sudah tentu eynda pilih yg putih :-)


Hubby eynda pun beli E72 tapi edisi biasa...kaler hitam...tepuk dahi dia bila eynda usik "kita kan sehati sejiwaaaaa" hehehehe....dia kata eynda tiru dia...ehhh sape tiru sape ekk...sape yg dok berangan lamaaa dah nak E72 ek?? :-D



Statement entry lepas takleh pakai la...konon subscribe internet mobile sebab nak elak beli henpon baru kan....now apa dah jadi??


Alhamdulillah syukur eynda dah dapat ketiga-tiga wishlist eynda....nikon coolpix S3000, VIAO Netbook & Nokia E72.....


Sekarang masa utk menabung kembali... :-D






45 comments:

pearl jade said...

salam kak eynda
tahniah kak
sume wishlist da termakbul
bestnyeeeeeee...
tb2 rse nk wt wishlist gak
at least bg smngt nk kumpul duit..hehe
tp so far xde lg yg diidam2kan...huhu

Ashikin said...

amboi kak eynda. ahaha tegelak sy baca. dpt bygkan cemane la dia beria2 gi atm utk kali ke-2 :P tp mmg cun pon purple tu. ok kak eynda nye wishlist dah selamay. sy punya wishlist utk gajet ada la 2-3 insyaAllah esok lusa nk pi angkat. ahahaha xle tahan dah! :D

fatin hanani said...

haha best nya kak eynda dapt anst bawu hhii
wah2 sweet..sehati sehiwa hahaha
comeyy2
:D

Dilla said...

kak dilla punya E72 warna hitam...best guna.....

ikiqzana said...

wah.. tahniah sis.. dpt brg yg di idamkan. lawa jugak la kaler pepel tu.

kita dh jadi geng pakai hp nokia e72.. hehehe

nurulhudaresad said...

waaaa.....bulan 5 memang bulan bertuah la utk kak eynda.....ada bape lg wishlist ek??untung nya berkenan je terus p atm......nurul kalo berkenan,balik tekan kalkulator saintifik dulu 80kali....:-p

tiefazatie said...

wah..best nye!purple!kalu pink terus ifa beli juga tue..haha...ifa xgune hp nie..gune 5800 je..haha..my bro gune la..kaler putih nie..smart juga la..hihi..neway tahniah kak sume wishlist dh termakbul..=)

Cik Puan kasih said...

salam....

bestkan feeling tu bila dapat barang yg kita hajati hehehe.... mesti tersenyum2 je ahakss.

Sal said...

Congrats Kak Eynda.....

Sal baru jer tgh nak ngendeng hubby belikan...skrg tgh guna E71...gambar tak sharp sangat....klau la dpt E72.....alangkah bahagianyer.

Softtouch [Hanim] said...

tahniah kak eynda..semua yg nak dah dpt..alhamdulillah...hepy utk kak eynda...

Suejoshua said...

Waaaa! cun r Eynda hp tu, Sue hanya mampu tumpang gembira je r buat Eynda, kat sini mahal r..nak beli tak mampu! hehe..
Tahniah Eynda! pas ni pakai elok2 tau! :D

eynda said...

pearl jade...salam..thanks dik...akak dah lama simpan wishlist ni...baru sekarang dapat tau hehe...alhamdulillah...

eynda said...

sery...boleh bayang ye..laju2 jalan ke atm machine dgn muka teruja hahaha...jangan lupa citer apa gadjetnyer tu ;-)

eynda said...

fatin...sehati sejiwa hehe...hubby tadi tengah banding2 E71...E72...E61...tapi dia pilih E72 :-D

eynda said...

kak dilla...macam kaler yg hubby eynda beli la ye..memang senang guna..sebab tu eynda masih setia dgn nokia... :-)

eynda said...

ikiqzana...boleh buat satu fan club utk E72 nih :-D

eynda said...

nurul..akak dah bertahun start tekan2 calculator tau hehe...baru sekarang dapat beli :-p

eynda said...

Cik Puan Kasih...salam...

Bukan takat senyum....sengih2 terus tadi kekekek...

eynda said...

ifa..kalau kaler pink akak lagi gedik nak beli la hehehe...abang ifa guna yg putih tu ke? Memang cantik kan :-)

eynda said...

Sal...salam...E71 pun dah bagus tu...akak pun nak ikutkan E66 dah ok...saje nak tukar angin...nasib baik boleh trade-in...takde la banyak sangat $$ keluar :-D

eynda said...

Hanim...tq...alhamdulillah :-)

eynda said...

Sue...thanks ...kat sana mahal ye..balik malaysia rembat la sebijik :-D

Lady of Leisure said...

tahniah kak eynda... wishlist akak sudah termakbul... hehehe

mamataya said...

purple lagikkk khelasss......bestnyaa hp tueeeeee...

Idida Aziz said...

amboiii eynda....menang membeli nampak...hehehe...tp tu arrr...cantik sungguh..pepel kaler lak tuh...lain dr yang lain....

Nana said...

akak,nana baru berangan nak beli phone nokia ni. tapi tgh dok pk n72 ke n97 mini...waaahhh ade kaler pepel?teruja ni, hubby nana pakai yg white tu :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kata2 selepas abes duit...
menabung...
blom tentu...
=)

ratusiput said...

wah jeles ni tgk org tu dpt bli hp baru...kale purple lak tu....uwaa.....nak jugakk...ehehe..

Ms Syatilla Rozaini said...

kk eynda msti leh tdo ngn nyenyak gler sbb semua wishlist dh termkbul

Ms Syatilla Rozaini said...

kk eynda msti leh tdo ngn nyenyak gler sbb semua wishlist dh termkbul

Ms Syatilla Rozaini said...

kk eynda msti leh tdo ngn nyenyak gler sbb semua wishlist dh termkbul

sLEEping BEauty said...

wahhh.. syoknya sis....

selamat menabung ye!

hehee..

Chik Na said...

wah..cantiknya..chik na pun nak mimpi E72 tu lah..kut-kut termakbul hajat chik na ;-)

ERMAYUM said...

kitapun sama but yg lama biasa ja :)

IdzaLia said...

wahh bestnya new gadget lagi... hepi3...

Sofiah Shariff said...

waahhhh...bestnye dapat fon baru....hehehe... sofi dh lame x pkai nokia phone... thinking about having one lah..hehe..

Internet mobile kak eynda amik Digi ke?

TK said...

Wah dapat henpon baru..happy for you :)

sisdee said...

wah...dah lengkap le wishlist eynda.syabas..heheheh :)

dilaOHdila said...

cayalah Nyda...kita jugak sehati berdansa ngan E72....(hehehe)

Si Kenit said...

amboiii
bestnyeeeee
hahahahah =D

Dayung Serian said...

wah limited edition!! kat Kuching tadak laaa..dayung amik kaler gold jer.

ween said...

best nya, semua wishlist dah tercapai. tahniah sis :)

hasleena said...

Akak...dapat lagi??!! Syok syok... Tahniah sbb dpt ape yang dihajati...

Queen said...

alhamdulillah..murah rezeki...mak saya kata...kalau duit banyak berkepuk..tanah banyak sayup mata memandang..sleagi tak dapat merasa..tak makan hasilnya...tak guna...bukan rezeki kita lagi..alhamdulillah..murah rezeki kak eynda..

lily lotus said...

kompem tidur senyum memanjang ni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails