Tuesday, May 25, 2010

Saya Sudah Layak Bergelar Yang Tegar!

Kerana saya sudah ada pc di dalam bilik tidur....saya sudah ada netbook yg boleh saya guna kat mana-mana yg ada WIFI....saya sudah ada internet mobile di henpon saya so saya boleh lepak kat facebook atau baca email2 di mana saja saya berada....

Jangan la perkenalkan apa-apa lagi kat saya yg melibatkan dunia alam maya...kerana saya pencinta alam maya & saya pencinta gadjet kekekekek....boleh habis duit simpanan saya nanti.....tu pun saya ambik plan internet mobile, sanggup tukar number phone lain semata-mata supaya saya tak meroyan utk dapatkan henpon baru....

Saya tak kesah kalau ada mulut yg cakap saya buang masa dgn benda2 macam ni....atleast saya tidak berfoya-foya di luar sampai lupa suami & anak2....saya tidak merasa bosan langsung dgn hidup sebagai surirumah sepenuh masa kerana saya ada benda2 ni.....dan yg mana ada jugak kata lebih baik keje dari duduk kat rumah tak buat apa-apa...huh...duduk kat rumah tak buat apa-apa?? Macam pelik bunyinya kan....

Apa saja saya buat janji saya tahu tanggungjawab saya...sebagai isteri..sebagai ibu...sebagai anak...sebagai sahabat....sebagai manusia....

Sudah la....apa-apa saje la yg saya merepek ni...yg betulnyer nak citer takat perenggan dua tu je...kalau konfius sila baca semula & tandakan ayat2 penting ye...

Paling tak boleh blah....tetiba je SAYA muahahahaha......







25 comments:

iLLa said...

yer laa kak eynda..illa pun pencinta amalm maya & gadjet..ekekkee..kalo xder menda2 neh mcm nk meroyan jek rs..kalo balik umh tok wan seminggu x bwk notebook ke apa..uwaaaaaaaaaa....ekeke

Jiejah @ Iza said...

yang pentinggggggggggggg...hepi !!!

Queen said...

saya pun teringin duk katrumah kak....bukan kat rumah tak buat apa2..lagi sibuk sebenarnya...tapi at least tak double sibuk...sibuk kat opis..sibuk lagi kat rumah....at least dapat sambut suami dgn air sejuk..bukan suami sambut kita dgn nasi dah di tanak..ayam ikan dah dikeluarkan...alahai....lemah2

AyuArjuna BiGoshh said...

hoho...luahan rasa eynda...heheh...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ape pon kite wat...
yg penting jgn lupa TANGGUNGJAWAB...
kan sis??
hehehe...
=)

fabulous.farah said...

hhuhuhu,,,rumag baru ni susah la sikit akak...kene banyak masa spend kemas rumah..hahaha

Huda said...

sgt layak tu kak..isk3..teknologi mengatasi segala2nya..

kak mas said...

sape kata dok umah tak buat pape.. meh sini nak cili mulut dia tu.... :D

nurulhudaresad said...

sesungguhnya saya jeles dgn kak eynda sbb jadi surirumah yg sgt best...hehehe...tetibe saya pon sebut saya....

Si Kenit said...

haha
sgt bosan dok rumah kalo takda tenet kan?
u go girl =p

yangyuyu said...

me too..tak jumpa internet boleh gelisah dibuatnya

mrs.ecam said...

hahahahh lawok ah kak...sye amat jeles ngan suriumh sbb itu impian sye tp x dapek la skang krn perlu membantu suami shingga ekonomi btol2 kukuh...tetibe sye buat ayat skima...ampunkn sye...hekhek

♥CIK SHA♥ said...

hoho..sangat layak la tu kak eynda..hehehe..yang penting point yang kat perenggan nombor 4 tu..hik3..tanggungjawab mengatasi segalanye kan..(^_^)

ana said...

awat yang ber'saya' petang ni eynda...ehe

sisdee said...

heheeeheh org tak tau yg surirumah now nie lagi canggih dari org yg berkerjaya hehehehehhe :p

TK said...

Apa-apa pun yg penting Eynda bahagia n happy dgn apa yg Eynda buat..Pehdulikan apa org kata..Me too love gadgets love virtual world..

Me said...

klu kak eynda dpt award blogger tegar pon...sy setuju bangat!! ..;D
sapa kata housewife ta leh berblog, rasanya its one of the new hobby zaman sekarang, sama a mcm org2 yg tegar menjahit dan memasak ...

::i.e.r.a:: said...

eynda... iera dah lama x jenguk blog eynda.. hurmm dah nak pindah dah yer, second thing eynda dah tukar fon number ker..yg iera ada 01x xxx7901..iera cuba call byk kali tp x dpat la...
p/s:Blog iera dah bersawang sawang dah... lama betoi x update.. sgt2 lah bz...

zailamohamad said...

cayalah Eynda ni..yang penting, suami tahu apa yang kita buat & kita pandai jaga diri & maruah suami;))

hopefully Eynda makin bahagia bersama-sama dengan gadget Eynda tu;D

Chik Na said...

memang eynda layak jadi blogger tegar pun... tiap-tiap hari ade je cerita yg dikongsi ...

ps: bila pindah Cahaya SPK nanti make sure boleh access internet..kalu tak nanti chik na kerinduan plak ;-)

Shariz said...

kih..kih..kih...betul...betul...betul..bab surirumah tu...sapa kata kita tak buat apa2 kat rumah kan...yang penting kita dah laksanakan tanggungjawab kita...shariz sokong ! :)

tu kira nasib baik takde org kata kat eynda seperti mana ada orang kata kat shariz ni "katak bawah tempurung"...adeh...sedih betul...tapi biasa la mulut orang...kalau boleh cabaikan mulut orang tu, dah lama shariz cabaikan...hahahaha

lydzar said...

kak eynda amek plan internet mobile yg mana ek?

boleh share tak? saya pon teringin nk amek gak nih

PUPUT said...

sama laa kita eynda...janji xberpoya2 kat luar...poya2 dlm alam maya ckup la ek..tp ngn girl je la..ngeee...yg ptg suma keje dah selesai,anak2 dah tdo..kalut2 je ngadap komp..ngeeee....tumpang eynda gelak skali...muahahaha.....^_^

Lady of Leisure said...

hehe... lady ni walau tak tegar mana tapi rasa cam tak leh hidup tanpa internet... atas bawah ada port untuk bertenet hehe

ratna said...

tahniah kak.. yang penting kita tak buat benda yang bukan2 kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails